Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:05
Szyberdach
Autor Wiadomość
mati2
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 10:07   Szyberdach

Czy ktoś posiada może szyberdach?
Jakieś opinie na ten temat plusy minusy wady w Outku? Bo mam możliwość tańszego zamontowania tego wynalazku w ASO w ramach promocji ale nie wiem czy warto?

tomek.rzepek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2008, 11:32   

I czy II. Mam w I sobie b. chwale:-)

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 12:18   

Znaczy sie nie oryginalny szyber? Bo w mitsu nie ma czegos takiego w opcji, wystepuje on tylko w standarcie w Instyle. Chyba ze jest to dokladany z webasto.

tomek.rzepek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 01-06-2008, 12:23   

oryginał. dwa dachy-jeden szyber drugi zwykły.

mati2
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 12:25   

hmm... szczerze to nie wiem bo nie ja to zalatwiam. Z tego co zrozumielem to montowany przez ASO ...tyle ze to w Hiszpani :) wiec nie wiem... chyba ze zle zrozumialem i jest to nie orginalny.

Outek II 8)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 01-06-2008, 12:33   

Czy oryginalny czy nie to juz nie ma wieliego znaczenia. Niestety tego typu modyfikacje zawsze wiaza sie z ryzykiem. Jesli auto ma fabrycznie okno sufitowe nie ma powodu do obaw. Jednak gdy wycinany jest otwor w dachu moze sie okazac, ze za rok, dwa szczegolnie w naszym klimacie szyberdach zacznie przeciekac. Sa firmy ktore robia to bardzo dobrze ale mimio wszystko warto upewnic sie czy gwarantuja sprawnosc urzadenia i bezpieczenstwo dzialania na wiele lat.

mati2
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 12:53   

No własnie o to mi chodzilo... czy ktoś mial jakieś tego typu "przygody" ?? No napewno sprawdze ile daja gwarancji. Z tego co pamietam to dach w Outku jest poprostu aluminową płyta cienkiej blachy wiec problemow nie powinnobyć. A jesli to nie byloby w ASO to pewneie gwarancja na perforacje ze tak powiem zanika ? :)

Jakięś firmy godne polecenia w Polsce Gene?

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 01-06-2008, 13:03   

Mati2 mi odradzono wiec juz nie szukalem. Po kupnie Sporta mialem podobna zachcianke ale rozsadek wygral. Klima jest dosc wydajna wiec spokojnie daje rade jezdzic w gorace dni.
W poniedzialek zapytam kogo trzeba i bede wiedzial jaki warsztat polecic. Wbij na forum regionalne mazowieckie i tam zapytaj. Mysle, ze koledzy ze stolicy pomoga.

ntgale
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2008, 13:53   

Witam,
Ja zakładałem szyberdach do auta, co prawda nie Mitsu, ale to akurat nie ma znaczenia. Szyber Webasto. Jeśli będzie zakładany poza ASO to gwarancja na perforację raczej z głowy. A ASO to chyba będzie ciężko namówić do takiej pracy. Na montaż chyba jest 5 czy 7 lat gwarancji, ale po dwóch latach użytkowania nic niepokojącego nie zauważyłem. W Warszawie są przynajmniej dwie firmy zakładające:
na Jagiellońskiej (blisko FSO)
na Wiertniczej
Jeśli jeszcze coś Cię będzie interesować pytaj.

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2008, 19:01   

Mozna zamowic w Mitsu szyber Webasto i bedzie utrzymana gwarancja.

Gregoryjan
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2008, 21:44   II szyber w Outi I

Czesc Wam. Skoro jestesmy przy szyber dachach, czy ten tylny szklany w wesji chyba Sport jest jakos odsuwany czy uchylany??Szukalem jakiego prztyczka, ale nic nie znalazlem. Czekam na odp. Pozdr.

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 07-06-2008, 14:41   

Gregoryjan
jesli chodzi ci o te co są w wersji turbo to ten pierwszy oczywiście się otwiera/uchyla ale ten z tył to tylko i wyłącznie okno na gwiazdy bez możliwości jego otwarcia

Odpowiedz do tematu