|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Iskrzące nowe przewody NGK |
Autor |
Wiadomość |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2007, 23:29 [CA1A 1.3] Iskrzące nowe przewody NGK
|
|
|
Witam!
Wymienilem dzisiaj przewody na nowiutkie NGK (kupilem oczywiscie u pana Marka Malika w Pabianicach). Dzisiaj wieczorem zauwazylem ze kabelki delikatnie iskrza miedzy soba (w sumie tylko tam gdzie sa blisko siebie, ale sie nie stykaja). Pare postow nizej zalozylem post na temat falujacych obrotow (myslalem ze to wina zle zalozonego rozrzadu), ale po wymianie przewodow silnik nareszcie pracuje jak nalezy. Martwi mnie tylko wlasnie to delikatne iskrzenie. Czy to normalny objaw? Czy przewody kwalifikuja sie do wymiany (moze to jakas wada fabryczna...?) Dodam, ze swiece tez sa nowe (NGK)
A tak w ogole to czy po wymianie swiec i przewodow nalezy zresetowac ECU?
Pozdrawiam
Lukasz |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2007, 23:47
|
|
|
Nie musisz resetować ale dla pewności możęsz wyregulowac obroty na nowo. Przewody reklamuj, po to są nowe i NGK zeby nie iskrzyly. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-10-2007, 08:28
|
|
|
Spokojnie Panowie. Jeśli delikatnie iskrzy po montażu to normalne. Dotykałeś je tłustymi palcami i może występować zjawisko jonizacji cząsteczek. To jest normalny objaw i w niczym nie przeszkadza. Po jakimś czasie iskrzenie powinno ustąpić. Jak samochód chodzi dobrze to znaczy, że kable są OK. |
|
|
|
 |
amstaf1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2008, 23:47
|
|
|
Zauważyłem ostatnio , iskrzące przewody zapłonowe w moim aucie, dlatego zamierzam kupić nowe świece wraz z przewodami :
świece NGK chyba dobre http://motocom.pl/mitsubi...0,,405,,54.html
przewody http://motocom.pl/mitsubi...,46545,,11.html
proszę o wypowiedz jakieś osoby która mi może powiedzieć czy te przewody się nadają czy lepiej kupić jakieś inne bo innych nie mogę znaleźć. |
|
|
|
 |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2008, 12:09
|
|
|
Co do swiec to nie mam pewnosci, ale przewody - bierz tylko NGK. Kosztuja 120 zl, wiec nie ma co oszczedzac. Widze ze jestes z Sieradza, wiec jakbys gdzies sie blakal po Pabianicach to zajrzyj do Malika - sporo osob z Maniakow tam kupuje i nikt jeszcze nie narzekal. Po prostu pojedz tam i ci dobrze dobierze i przewody i swiece, bez zadnej lipy, facet sie naprawde zna na tym co robi.
Nie wiem czy moge podac kontakt, ale zaryzykuje:
Malik auto części
Pabianice, ul. Łaska 12
0-42 215-44-02
malikautoczesciNOSPAM@neostrada.pl |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 13-06-2008, 16:50
|
|
|
jacobs napisał/a: | Co do swiec to nie mam pewnosci, | A ja mam Albo NGK BPR5ES-11 aLbo NipponDenso W16EPR11 |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
|
|