[2G 95-99] Auto ściąga na prawo ! |
Autor |
Wiadomość |
Kasia i Tomek [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2008, 14:56 [2G 95-99] Auto ściąga na prawo !
|
|
|
mam problem i nikt nie wie co jest grane auto ściąga na prawa zwłaszcza przy przyspieszeniu. Na luzie jet ok nic nie ściąga. Było na geometrii całe zawieszenia sprawdzone wszystko wymienione felgi i opony nówki sztuki nawet dałem żeby sprawdzić ze nie jest po wypadku źle poskładany ale jest ok na tej płycie do sprawdzania był i nic nie stwierdzili 3 dni go sprawdzali. Czy możliwe jest że w skrzyni jest jakaś "szpera" jak to powiedział mechanik i może tam coś być nie tak ? |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 17-06-2008, 00:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 15-06-2008, 09:29
|
|
|
Czy jestes pewien/a ze to jest tylko przy przyspieszaniu? Jak dlugo to masz i czy bylo OKI czy tak masz od kupna?
Zacznijmy od poczatku...
1. Jesli mialbys wywalona jedna z gumowych tuleji masz duze szanse ze przy przyspieszaniu jedna z kol mocniej ciagnie w przod a tym samym zaczyna sciagac na strone.
2. Upewnij sie ze na 100% nie sciaga na luzie bo nawet male sciaganie na luzie bedzie wskazywalo ze cos przoczyles na zawieszeniu.
3. Czy miales jakis wypadek? Jesli tak to co bylo uszkodzone i wymienione? Zdarza sie ze jesli silnik ze skrzynia sie przesunie w komorze silnika to balans calego przodu moze byc zachwiany i bedzie powodowac sciaganie przy przyspieszaniu.
4. I ostatnie... czy miales cos robione z oskami? Jest duza szansa ze masz uszkodzona lub zla poloske. Kiedys w warsztacie mialem przypadek ze Stratus sciagal tylko na jadna strone ale to byl bardzo ekstremalny przypadek ze niemal nie dalo sie jechac bo trzeba bylo wciaz kontrowac. Okazalo sie ze jedna z osiek sie byla lekko skrzywiona/uszkodzona i to powodowalo ze na drodze zachowywal sie troche na "kuter-noga". |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 15-06-2008, 09:31
|
|
|
allias napisał/a: | Jesli mialbys wywalona jedna z gumowych tuleji masz duze szanse ze przy przyspieszaniu jedna z kol mocniej ciagnie w przod a tym samym zaczyna sciagac na strone | Dokładnie. Typowy objaw. |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 16-06-2008, 18:03
|
|
|
Górne mocowanie kolumny resorującej daje podobny objaw uciekajacego w jedna stronę auta przy przyspieszaniu |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Kasia i Tomek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-06-2008, 22:50
|
|
|
to ciekawe rady - udam się z nimi do mechanika. Wielkie dzięki wiedziałem że mogę na was liczyć |
|
|
|
 |
|