Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 08:56
Kupuję(nowy model)Outlandera
Autor Wiadomość
Tok74
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2008, 12:00   Kupuję(nowy model)Outlandera

Witam

Szukałem samochodu 4AWD/2AWD z ESP dobrej, niezawodnej "jeepowej" marki i taki
jest to nowy Outlander.
Szukałem samochodu do bezpiecznego poruszania się w każdych warunkach po polskich
drogach, a 4AWD potrzebuję do podjeżdżania po śniegu/lodzie pod karkonoskie górki.

Wczoraj pojezdziłem sobie Outlander-em 2.0 DID z salonu i dobrze pooglądałem. Wrażenia
bardzo pozytywne, no może przy 140 km/h trochę głośno i "czuć" szybkość, ale to kwestia
pewnie przyzwyczajenia.

Teraz mam do Was pytania. Przymierzam się do "Amerykana" 3.0 V6 jest firma ze Sląska
która w miarę szybko sprowadza. Co o tym sądzicie, sprawdzają się i samochody i
importerzy :) . Poczytałem już tutaj że gazu, nie można? ale nawet to uwzględniając
automat/200 KM to mi się podoba. Co do 2.0 DID dla mnie mógłby być tylko cena.
Benzynka to 60-70 kzł, ropniaczek 100-120 kzł. Róznica zasadnicza.
Proszę o opinie, rady z góry dziękuję.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-02-2008, 12:07   

Jak masz możliwość kupienia 3.0V6 w takiej cenie jak piszesz to nie zastanawiałbym sie ani sekndy. Żeby wyjeździć paliwa za 40kPLN to troche trzeba polatac autem a Outlander z 3.0V6 będzie o niebo przyjemniejszym autem do jazdy niz diesel.
Rozmawiałem z gościem który ma takiego Outka ze Stanów i miał tez okazje jeździć 2.0DID. Powiedział że w życiu nie chce diesla

Tok74
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2008, 12:23   

Dzięki za odpowiedz.
Każdy ma taką możliwość, firma cały czas jest na allegro/gratka, tylko jakie
ryzyko/bezpiczeństwo jest w transacji i samochodzie.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 15-02-2008, 15:51   

O ryzyku transakcji nie mam pojęcia ale też należy pamiętać że na Outlandera ze Stanów nie masz gwarancji.

saag
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2008, 21:11   

A mozesz mi powiedziec po co ta gwarancja przy tej cenie auta , za róznice w cenie kupi sobie drugiego a pozatym róznica w mocy diametralan , gdybym teraz kupował to z pewnościa bym zakupił w USA ,paliwo !! przy obecnych cenach!!!!!!!!!!

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2008, 22:01   

Szukam w necie osiągów nowego modelu outlandera z silnikiem 3.0 v6 czy ktoś je zna jakie przyspieszenie ? w necie nigdzie nie ma

mati2
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 09:01   

8.5 sek... szukaj od 0 do 60 a nie do 100...mile :)

P.S Gdyby uwierzyć Mitsu to Outek 3.0 pali w trasie 7.2...tak jest w oficjalnych danych....tylko ciekawe czemu moj 2.0 nie schodzi przy 120 ponizej 7 :-P
Bierz 3.0 poki dolar nie zdrożeje, roznica w cenie jest kolosalna. tylko poprostu jesli zachce Ci się go cisnac bedziesz musial sie liczyc z kosmicznym spalaniem...

3.0 pod tym wzgledem napewno nie nadaje sie dla paru naszych forumowiczow...ehem...robercik..ehem... :P

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 17-06-2008, 09:34   

mati2 napisał/a:
8.5 sek... szukaj od 0 do 60 a nie do 100...mile :)

...uwierzyć Mitsu to Outek 3.0 pali w trasie 7.2...tak jest w oficjalnych danych....tylko ciekawe czemu moj 2.0 nie schodzi przy 120 ponizej 7 :-P ...

Może z tym 7.2 jest jak z milami i chodzi o galony a nie litry ;)

atsar 
Mitsumaniak
młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Wysłany: 17-06-2008, 12:23   

Tok74 a dowiadywales sie ile Cie wyniesie sprowadzenie takiego autka? chodzi o koszt calkowity z oplatami celnymi i ogolnie rejestracja. Bo mam dobrego znajomka ktory sciaga auta ze stanów (co prawda same "rasowe" amerykance) i moglbym zagadac ile by u niego wyszla taka przyjemność.

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2008, 10:10   

Tylko przy zakupie z USA upewnij się dobrze czy posiada 4x4 ostatnio przypadkiem znalazłem outka 3,0 v6 (USA) i się zdziwiłem napęd na przód :shock:

saag
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2008, 21:16   

To jakas totalna bzdura

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2008, 00:00   

saag napisał/a:
To jakas totalna bzdura

Przeczytaj opis
http://www.allegro.pl/ite..._v6_2007r_.html

mati2
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2008, 00:34   

Zanim cos powiesz saag to rozejżyj sie po necie

http://www.mitsubishicars...ld.do?loc=en-us

wybierz Outlandera i jak widac kazda wersja jest albo AWD albo FWD

saag
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2008, 10:06   

napisałem w sensie napędu nie informacji , sam mam i wiem jak jest , a zagłebiac sie nie ma co tylko , ma byc 4x4 i tyle w innym przypadku to bzdura ,

pimelodus
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2008, 23:31   

Auta na USA są inaczej robione.Inne zawieszenia,osprzęt silnika słabszy.bogate beżowe :?: środki.A czy zadaliście pytanie o części?Jak długo będą płynąć.Części nadwozia są podobne tylko z zewnątrz mocowania ,dziury na śruby,kliki,styki,to inne auta.Serwis wymięka.A miejscowym kowalom się wydaje.Dajcie znać jakie są różnice tam,a tu.daję temat Outki USA/aUE

Odpowiedz do tematu