|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Skaczący prędkościomierz |
Autor |
Wiadomość |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2008, 13:52 [ALL] Skaczący prędkościomierz
|
|
|
Mam taki mały problem.Prędkościomierz waha sie o jakies 3km/h.Dzieje sie to do 3 biegu do predkosci 60km/h.Powyzej tej prędkości juz trzyma sie sztywno.Podejrzewam ze moze to byc linka.Gdzie moge ta linke znależć przy skrzyni biegów,z ktorej strony mam wlozyc łape ?:D
Dodam jeszcze ze to nie jest wina zegarów bo wczoraj wymienilem i jest to samo. |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 29-06-2008, 02:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
docencik87
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 34 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 887 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 19-06-2008, 13:58
|
|
|
Ja podejrzewam, że to raczej przyczyną nie będzie sama linka tylko to "coś" (nie wiem jak to się nazywa, jeśli ktoś wie to niech mnie poprawi ) w skrzyni biegów. Widocznie jak każda część już się zużyło |
_________________ Witaj Gość!!
1993-2008 Mitsubishi Colt C51A 1.3 8V Gaźnik(mój ukochany samochodzik )
2008-2014 Mitsubishi Colt C52A 1.5 8V (nowy nabytek)
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2008, 19:10
|
|
|
A ja mysle ze jednak mocowanie linki,albo cała linka.Lepiej chyba sprawdzic linke niz wymieniac "cos" w skrzyni.Czekam na rady jak dostac sie do mocowania linki. |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-06-2008, 03:33
|
|
|
albo sam prędkościomierz. Mam czasem podobne objawy z obrotomierzem - poniżej 1000 czasem skacze, czasem lubi wskazać 0 (zamiast 800) ale i tak z reguły jest dobrze. Pare razy zdażyło się ze zacząl przeskakiwać między 2 a 6 tys, ale mu przeszło.
Wiec ja obstawiam albo sam mechanizm prędkościomierza, albo linke, nic "bardziej skomplikowanego", skoro objawy mogą być przy obu zegarach. |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 20-06-2008, 09:01
|
|
|
To napewno nie zegary.Wskazówka nie szaleje tak jak u ciebie tylko waha sie delikatnie,a zreszta zegary sa wymienione.Tylko teraz takie pytanie jak dostac sie do linki przy skrzyni? |
|
|
|
 |
|
|