|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C52A 1.5] bardzo wysokie spalanie colt 1.5 12v |
Autor |
Wiadomość |
mirage [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 11:18 [C52A 1.5] bardzo wysokie spalanie colt 1.5 12v
|
|
|
mam mały problem ze spalaniem w moim misku ,
-> Spala mi 20 literków gazu , czy ktoś wie czym może to byś spowodowane ???(kompresja jest ok. tak mi rzekł mechanior)
-> drugi problem to paliwo , jak przełączę na paliwo to silnik sie dusi , i po naciśnięciu na gaz nie ma za grosz siły (pompka sprawdzona , moze cos z wtryskami ?
-> a i jeszcze jedno chciałem sprawdzić ustawienie zapłonu ale za diabła nie moge odnaleźć znaku na kole czy ktos moze mi podesłac fotke gdzie sie ona znajduje (moj silnik 1.5 12v )
.. moje przypuszczenia to źle założony pasek rozrządu (może przeskoczył o ząbek) ...
Help to spalanie mnie wykończy |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 04-05-2008, 11:22
|
|
|
sonda lambda byla sprawdzona ? |
|
|
|
 |
rychol [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2008, 23:04
|
|
|
mirage napisał/a: | jak przełączę na paliwo to silnik sie dusi , i po naciśnięciu na gaz nie ma za grosz siły |
Trochę późno odpisuję, ale ciągle brak czasu, podejrzewam w 90% zatkany katalizator, rozkręć wydech i sprawdź jak chodzi bez kata. |
|
|
|
 |
|
|