|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
poszukuje sprezarki do MSS 1.3 '99 GLX |
Autor |
Wiadomość |
machu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-06-2008, 22:02 poszukuje sprezarki do MSS 1.3 '99 GLX
|
|
|
niestety w moim misku padla sprezarka (sprawdzony caly uklad nie ma zadnych watpliwosci). Sprezarka ma numer/model MR 460 070. Moze ktos jest w posiadaniu uzywanego dzialajacego kompresora, albo wie gdzie mozna takie cos nabyc.
Nawet nie chcecie wiedziec ile takie cos nowe kosztuje w salonie. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 26-06-2008, 08:27
|
|
|
Rozumiem że chodzi Ci o sprężarkę klimy ? Jeśli tak to może lepiej profesjonalnie zregenerować. Firma SKY-LARK w Rembertowie pewnie by się tego podjęła. Druga firma, która na pewno się tym zajmuje to PETERMAR (czy jakoś tak) z Łomianek. Kiedyś za regenerację sprężarki do Citroena moja firma zapłaciła 530 zł z fakturą. |
|
 |
machu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 00:05
|
|
|
niestety regeneracja odpada. sprawdzalem taka mozliwosc. najpierw podejrzenie padlo na zawory, pozniej uszczelki. w efekcie otrzymalem informacje, ze jest "zatarta" i nic wiecej w tym zakresie nie da sie zrobic.
pozostaje mi zakup uzywanej. |
|
|
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-07-2008, 23:48 Re: poszukuje sprezarki do MSS 1.3 '99 GLX
|
|
|
Możesz spróbować w firmie Euro Klima na Warszawskim Okęciu. Ulica Szyszkowa 68.
http://www.euro-klima.pl/polish/index.html
Nie są tani ale na wyposażeniu mają wszystko włącznie z nowymi i regenerowanymi sprężarkami. Mi jednak naprawili moją sprężarkę. Sprężarka się nie załączała. Okazało się że to była wina elektromagnesu. Ponoć częsta przypadłość w sprężarkach miśków. |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
machu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2009, 16:32
|
|
|
W ramach odnowienia tego watku - ponawiam zapytanie, czy ktos zna jakies sprawdzone zrodlo kompresorow klimatyzacji do Miskow SS.
Ja do tej pory znajdowalem jedynie na allegro.
Chetnie poslucham innych typow.
[ Dodano: 12-06-2009, 14:27 ]
No i wreszcie sie udalo. Oprocz problemow z ewentualna regeneracja okazalo sie, ze wiekszym problemem jest fakt, ze auto jest z samego poczatku produkcji i mialo "dokladana" klime. Jak szukalem kompresowow w uzywanych - nie bylo szansy dopasowac kompresowa: a to rozstaw srob montazowych nie pasowal (lapa), a to srednica mocowania wezy.
Wiec: zakupilem "Standardowa" dla benzynowych MSS uzywana w komplecie (lapa, kompresor i przewody). zmienilem lape i kompresor (rozstaw srub w silniku identyczny) przespawalem koncowki/mocowania wezy.
I wreszcie dziala. Uff - bo juz lato idzie. |
|
|
|
 |
|
|