Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
Problem ze spryskiwaczami Xenonow |
Autor |
Wiadomość |
jw15 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2008, 23:34 Problem ze spryskiwaczami Xenonow
|
|
|
Witam mam problem ze spryskiwaczami swiatel w moim autku mianowicie xenonow slychac jak silniczek chodzi a zadnego efektu,nic sie nie wysuwa nie psika
Wszystko robie dobrze wedlug instrukcji na wlaczonych swiatlach uruchamiam spryskiwacze przedniej szyby lub po lewej przycisk do xenonow
Mozecie opisac jak u was ta funkcja dziala
dzieki to moj I post |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-06-2008, 23:50
|
|
|
Pytanie - kupiony w salonie? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
jw15 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 00:06
|
|
|
tak w niemczech |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-06-2008, 00:16
|
|
|
Możliwe przyczyny
1. Brak płynu do spryskiwaczy, zakładając, że jest oddzielny bo brak płynu do szyb byś zauważył w Łodzi dość szybko
2. Coś się odłączyło.
3. Samochód po dzwonie i bałagan w kablach. - wykluczam skoro z salonu. |
Just think...
. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 27-06-2008, 00:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jw15 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 00:20
|
|
|
dzieki
pojade niedlugo do serwisu to sie dowiemy |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 27-06-2008, 08:21
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Brak płynu do spryskiwaczy, zakładając, że jest oddzielny bo brak płynu do szyb byś zauważył w Łodzi dość szybko |
Nie ma oddzielnego, ale np. u mnie spryskiwacze reflektorów nie działają przy niskim stanie płynu w zbiorniczku (a szyby do końca chodzą).
W zimie raz miałem problem, też nie działały.
Powód - banalny - spalony bezpiecznik w puszce pod maską, przyczyna - pewnie przymarzły po roztopach. Po umyciu przodu i wymianie bezpiecznika drugi raz się nie powtórzyło |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Deluvian [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 16:15
|
|
|
Witaj
Potwierdzam przy niskim stanie płynu nie działają. |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 18:17
|
|
|
Tak jak mówią wszystkie tu osoby sprawdż płyn ile go masz lub czy w ogóle go masz
u mnie jest inaczej spryskiwaczej działają wysuwają się psikają ale już się nie chowają co to moze być ? czemu tak jest ? wlałem tam już chyba z 450ml WD40 ale nic nie dalo jak ręką przycisnę wtedy się chowa ale z takim oporem najpier był prawy spryskiwacz a teraz oba już tak działają ? gwarancja to obejmuje ? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 27-06-2008, 18:45
|
|
|
Leszek_Kamil napisał/a: | ale już się nie chowają co to moze być | Gwarancja obejmie usterkę mechaniczną, natomiast to może być zabrudzenie. ASO prawdę Ci powie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
|