Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:18 |
Napis 4WD na tylnej szybie |
Autor |
Wiadomość |
jw15 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-06-2008, 23:52
|
|
|
Czy to jest ori szyba? Zrób zdjęcie oznaczeń producenta na szybie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 02:16
|
|
|
sory za odpowiedź nie na temat ale mam pytanie do
jw15
czy to nie jest ten outlander z allegro który miał tył zgnieciony przez konar drzewa ?brak klapy bagażnika oraz dach był wygnieciony ?
z fotek które masz w profilu wygląda że to ten felgi takie same o ile pamiętam 19 cali i przebieg malutki ?
jak to jest ten to jest możliwość że jak zakładali nową klape popostu jej nie naklejali
[ Dodano: 27-06-2008, 02:18 ]
nawet link mam
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5605486
[ Dodano: 27-06-2008, 02:21 ]
twoja foteczka która podałeś w linku http://www.fotosik.pl/pok...1e9e.html#codes
nie działa |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 27-06-2008, 08:12
|
|
|
Może nie działa, bo zdjęcie było tylko jedno
Co do samej szyby.
Może jw15 zapoda nam informacje o samym samochodzie: kupiony w salonie/używany, w kraju/za granicą, będzie łatwiej coś wykombinować
Jeśli jesteś pierwszym właścicielem nowego samochodu w kraju to przychodzą mi do głowy dwie rzeczy:
1. po prostu jakiś błąd w sztuce i nienaklejono
2. szyba była rozbita w transporcie i dealer zamawiał nową i sam wstawiał
I jeszcze jedno - druga opcja pod warunkiem, że sama szyba nie ma tej naklejki. A niepowinna mieć, bo są przecież wersje 2WD.
Co innego jeśli kolega kupił używany/sprowadzony. Tu możliwości się mnożą |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
jw15 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
olabart
Forumowicz

Auto: OUTLANDER I+2.0T+II 2.4 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 171 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 27-06-2008, 12:37
|
|
|
Witam. Brak naklejki, krzywo przyklejona lub inne temu podobne przypadki zawsze świadczą o jakiejś ingerencji. Dobry dealer lub mechanik nawet jeżeli się przytrafi wymiana szyby, czy klapy nie zapomina o naklejkach, znaczkach, itp. Mało tego, naklejają je dokładnie w tych miejscach w których ma być. Jeżeli jesteś ciekaw za wszelką cenę co się stało, to dobry lakiernik lub mechanik Ci powie. Ja życzę Tobie, aby powodem jej braku była chęć jej posiadania przez jakiegoś maniaka napisów lub znaczków. W temat idzie dalej:
W nowych i starych outlanderach jest naklejka 4WD. O ile w nowych z jej treścią się zgodzę, to czy na poprzednikach i wersji turbo nie powinno być AWD? Pozdrawiam. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=WfMvBXNcMLM
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-06-2008, 12:40
|
|
|
A może najzwyczajniej była kiepsko przyklejona i przy kolejnym myciu się zmyła? |
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 17:51
|
|
|
A to sorki jw15 myślałem że to ten miśiek bo podobne felgi a zdjęcia przy twoich postach są małe i nie mogłem przyglądnąć się bliżej
ale chyba z felgą 19 to trafiłem
[ Dodano: 27-06-2008, 17:55 ]
Co do neklajeczki hmm ja bym kupił na allegro są jakieś te testery do lakieru sprawdził bym nawet z ciekawości a jak okaże się "odpukać" że jednak coś nie tak to do rzeczoznawcy poprosić go o sprawdzenie powłoki lakierniczej i wszytsko ci się wyjaśni czy naklejka poporstu odkleiła , nie była naklejona orginalnie bo ktoś w produkcji miał przerwę śniadaniową i zapomniał , lub był malowany jak by był z polski ten outlander to chyba był bym za opcją 3 ale jest to z niemiec ale ,... róznie bywa lepiej sprawdzić |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-06-2008, 17:56
|
|
|
jw15, zrób zdjęcie znaczka na szybie - tzn oznaczeń które gdzieś tam być muszą. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-06-2008, 00:22
|
|
|
Leszek_Kamil napisał/a: | Co do neklajeczki hmm ja bym kupił na allegro |
A czemu nie w ASO? Przynajmniej będzie taka jak trzeba.
Leszek_Kamil napisał/a: | jak by był z polski ten outlander to chyba był bym za opcją 3 ale jest to z niemiec |
W Niemczech nie zdarzają sie szkodzy transportowe? |
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 28-06-2008, 10:20
|
|
|
olabart napisał/a: | O ile w nowych z jej treścią się zgodzę, to czy na poprzednikach i wersji turbo nie powinno być AWD? Pozdrawiam. |
Z tego co mi zawsze wiec wydawalo
AWD - naped na wszystkie kola
4WD - naped na 4-ry kola wiec w przypadku samochodow 4-ro kolowych wychodzina to samo?
Według Wiki różnica jest w 4x4 gdzie mamy staly przydział mocy, a w AWD czy 4WD jest on dynamicznie przydzielany.
Krzychu |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 116 Skąd: Warszawa/Kalisz/Polska
|
Wysłany: 28-06-2008, 20:29
|
|
|
witam,
osobiscie usunalem wszelkie naklejki z mojego Outka, wlacznie z ta z tylnej szyby
mnie sie one nie podobaja, ja wiem co mam.
pozdrawiam,
mateusz |
|
|
|
 |
mati2 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2008, 20:56
|
|
|
AWD - staly naped na 4 kola. elektronicznie moze byc moc rozdzielana bardziej na tyl lub bardziej na przod ale nie da sie ustawiec napedu na 2 kola
4WD - staly naped na 4 kola ale z mozliwoscia odlaczenia mocny na jedna os, czyli ustawienie napedu tylko na 2 kola. AWD tej opcji nie ma... taka jest roznica
mam nadzieje ze w miare zrozumiale...12 godz w pracy bylem |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-06-2008, 23:33
|
|
|
mati2 napisał/a: | AWD - staly naped na 4 kola. elektronicznie moze byc moc rozdzielana bardziej na tyl lub bardziej na przod ale nie da sie ustawiec napedu na 2 kola
4WD - staly naped na 4 kola ale z mozliwoscia odlaczenia mocny na jedna os, czyli ustawienie napedu tylko na 2 kola. AWD tej opcji nie ma... taka jest roznica |
4WD AWD itd to tylko oznaczenie. Poprzedni Outlander też ma 4WD na szybie z tyłu i posiada napęd typu full time 4WD. |
|
 |
olabart
Forumowicz

Auto: OUTLANDER I+2.0T+II 2.4 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Cze 2007 Posty: 171 Skąd: Dębica
|
|
|
|
 |