|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana paska rozrządu w L200 '06 |
Autor |
Wiadomość |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 27-06-2008, 19:49 Wymiana paska rozrządu w L200 '06
|
|
|
Myślę, że ważna informacja dla wszystkich posiadaczy nowego L200, po 100kkm konieczna jest wymiana dwóch pasków rozrządu, dwóch napinaczy, kilku uszczelek, balansu.
Podaję tę informację z dwóch powodów:
1. Wydaje mi się, że ktoś pisał na forum, że nowa 4D56 16V jest na łańcuchu... a nie jest, sprawdzaliśmy dzisiaj w ASO na rozpisce serwisowej... (silnik z pojarki 3.2 DID jest na łańcuchu)
2. koszt... trzeba się przygotować na około 3500-4000 PLN z robocizną.
pozdrawiam[/b] |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2008, 11:16 Re: Wymiana paska rozrządu w L200 '06
|
|
|
Kibloo napisał/a: | po 100kkm konieczna jest wymiana dwóch pasków rozrządu |
Setkę dogoniłeś
To podsumuj co wymieniałeś na gwarancji. |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 29-06-2008, 17:56
|
|
|
kolumna kierownicy (20kkm), przekładki w resorach (80kkm), teraz czeka mnie wymiana kompresora klimy (już zamówiony), bo się w środku zepsuł, ale freon nie wycieka, tylko strasznie głośno pracuje, a chłodzi dopiero od 2000 obrotów.
poza tym regulowałem zawory po 80 kkm (tę regulację po 40kkm sobie darowałem) i raz była sprawdzana geometria zawieszenia, ale nie było konieczności regulować...
autko poza drobnymi dolegliwościami (kompresor) chodzi pięknie i oby tak dalej...
A całe szczęście gwarancja jest na 2 lata bez limitu...
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
|
|