Tadaaam - CB radio mam |
Autor |
Wiadomość |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-06-2008, 23:05 Tadaaam - CB radio mam
|
|
|
No to w końcu się wzmogłem i kupiłem "radyjo".
Miałem trochę problemu ze znalzieniem na nie miejsca, ale się udało. Teraz się nie dziwię, że Monia wozi swoje w bagażniku
Potrzebuję na początek paru rad i wyjaśnień ogólnych: czy można we własnym zakresie zestroić radio z antenką (?), jak ustawiać te pokrętełka (hehe), które kanały są jakieś zastrzeżone, a które ogólne, etykieta i takie tam, i jeszcze ze 100 innych na które by miejsca brakło na serwerze |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
Nikon
Mitsumaniak

Auto: 1.8 GDI '99 Comfort
|
Wysłany: 27-06-2008, 16:42
|
|
|
No to gratulacje zakupu Hiszpan, tylko może pochwal się nim trochę bardziej, model radia, jaka antena, na magnes czy na uchwyt??
A co do pytań to wystroić możesz jak najbardziej sam tylko potrzebujesz do tego miernika SWR
kanał 19 ogólnopolski
kanał 9 ratunkowy
co do pokręteł to zależy jakie masz |
_________________ Nikon_zx™
Carisma 1.8 GDI '99 Comfort
 |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
|
Wysłany: 27-06-2008, 17:42
|
|
|
Hiszpan, a ja nic Ci nie pradze, za to że szydzisz ze mnie a na spocie jeszcze CI rozstroje wiec nie wiem czy jest sens żebyś zadawal pytania odnośnie zestrojenia |
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
|
Wysłany: 27-06-2008, 19:00
|
|
|
Hiszpan, przede wszystkim nie wiem czy to wyszyda czy mam gratulować zostałeś MODEM????????????????
Gratuluje rozsądnego (zwłaszcza dla portfela) wyboru. Osobiście widziałem jak wczoraj gośc sie szarpał audikiem B4 i go zgasili w Kolbuszowej na parę stów mysle a ja tylko śmignąłem 60 tką koło niego
Co do radia to chwal sie co masz i sam możesz wystroić tylko troche pojęcia trzeba mieć (niewiele )
Nikon napisał/a: |
kanał 19 ogólnopolski
kanał 9 ratunkowy |
28 zagranica ogólny |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-06-2008, 20:25
|
|
|
Nikon napisał/a: | może pochwal się nim trochę bardziej, model radia, jaka antena, na magnes czy na uchwyt?? |
Radyjko to President Harry II ASC, antenka Triflex, już zestrojone (za 10 PLN gość w Świlczy mi zrobił).
Oprócz tego gość fajnie mi wszystko wytłumaczył. Tak, że już coś niecoś wiem
Monia napisał/a: | iszpan, a ja nic Ci nie pradze, za to że szydzisz ze mnie a na spocie jeszcze CI rozstroje wiec nie wiem czy jest sens żebyś zadawal pytania odnośnie zestrojenia |
Kto się lubi, ten się czubi - więc nie licz na to, że przestanę Ci dogryzać
Cytat: | Hiszpan, przede wszystkim nie wiem czy to wyszyda czy mam gratulować zostałeś MODEM???????????????? |
No cóż, modem już jestem 2 albo 3 tydzień. Nie ma się czym chwalić. "Takaja żyzń" jak mawiają "przyjaciele" ze wschodu |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Monia
Mitsumaniak Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
|
Wysłany: 27-06-2008, 21:31
|
|
|
Hiszpan, dobra dobra niby że nowy temat z pytaniami a tu chodziło, żeby wszyscy się dowiedzieli że Hiszapanek ma CeBe uhuiuuu gangstersko |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-06-2008, 21:40
|
|
|
K........
Rozgryzłaś mnie jak nikt
Poza tym CeBe używane, ze sklepu "wszystko za 4 zł", a antenka na wagę |
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-06-2008, 09:07
|
|
|
Za zestaw dałem 665 PLN - nie wiem czy to dużo czy mało za ten sprzęt. Co do jego jakości też się niewypowiadam, bo się nie znam. Mniej więcej takie coś polecali koledzy w dziale Outlander, więc zaryzykowałem i kupiłem
Montaż natomiast zrobiłem sobie sam, w jeden wieczór pobawiłem się radiem a w drugi anteną. Zamontowane tak, że przy sprzedaży Outka śladu nie będzie |
 |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-07-2008, 21:36
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Za zestaw dałem 665 PLN - nie wiem czy to dużo czy mało za ten sprzęt |
anteny szczerze mówiąc nie znam ale radyjko prawie pierwsza klasa
mam biedniejszą wersje tego radia (uniden 520 pro xl) wcześniej miałem lepsze bo alana 78 plus ale był za czuły do mojego miśka i musialem wymienić
Hiszpan napisał/a: | Zamontowane tak, że przy sprzedaży Outka śladu nie będzie |
u mnie też
rzep przemysłowy dobry wynalazek |
SHEAKESBEER
 |
|
|
|
 |
Nikon
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-07-2008, 22:20
|
|
|
Ja mam tak jak kielurkk, alana 78 plus z anteną Lemm AT1063 na magnesie i przymierzam się do zmiany bo nie sprawuje się najlepiej
kielurkk napisał/a: | rzep przemysłowy dobry wynalazek |
ja bym powiedział że świetny, u mnie radyjko jest na rzepie przymocowane do fabrycznego uchwytu i w pełni spełnia rolę szybkiego demontażu |
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 02-07-2008, 01:00
|
|
|
a co wam sie dzieje z tym alanem - bo szczerze mowiac u mnie tez nie za dobrze, ale jakos sobie radze |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Nikon
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-07-2008, 18:37
|
|
|
Matejko napisał/a: | a co wam sie dzieje z tym alanem - bo szczerze mowiac u mnie tez nie za dobrze, ale jakos sobie radze |
U mnie Matejko, raczej nie jest to wina radyjka tylko antenki antenka ma ok 70cm i powiem że zasięgiem szału nie robi, a po za tym ciężko ją zestroić, pytałem znajomych którzy mają taką antenkę i u nich też nie najlepiej działa. |
 |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-07-2008, 22:20
|
|
|
Matejko napisał/a: | a co wam sie dzieje z tym alanem - bo szczerze mowiac u mnie tez nie za dobrze, ale jakos sobie radze |
radio jest świetne tylko jak dla mnie zbyt czułe. Na stacjonarne wyśmienicie się nadaje natomiast do samochodu juz gorzej. SQ musiałem mieć dużo za 3/4 inaczej słyszałem prąd wędrujący liniami wysokiego napięcia przejeżdżając pod nimi i wszystkie urządzenia elektryczne w samochodzie (silnik wycieraczek, spryskiwacz a nawet czasami szyby el.). Mam Hustlera IC 100 świetna antena i jak rozkrecę radio to 20 km to z palcem w d...e łapię ocywiście nie używam tego na takie odległości bo korby można dostać od ilości informacji . Teraz z unidenem wyraźniej mnie słychać i rozmowy bez szumów i trzasków (ANL) no i SQ na pół lub mniej |
SHEAKESBEER
 |
|
|
|
 |
|