Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Carisma LX 1,8 GDI hatchback '98 NADKOLA
Autor Wiadomość
tyraeel 
Nowy Forumowicz
Domin

Auto: Carisma LX 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-06-2008, 10:51   [Cari 1.8 GDI] Carisma LX 1,8 GDI hatchback '98 NADKOLA

Witam wszystkich cieplutko.
Mam pytanko dotyczące nadkoli do w/w. Ktoś może kupował niedawno TYLNE nadkola. Znalazłem na necie kilka propozycji, ale po rozmowie z mechanikami, żaden nie daje gwarancji, że zamienniki będą pasować idealnie. Jeśli wiecie coś na temat zamienników, które pasują idealnie - please - dajcie namiary, orientacyjną cenę itp. Z góry dzięki za pomoc.

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2008, 11:15   

Niedawno montowalem nadkola u siebie. Prawda jest ze srednio pasowaly ale obcinarka i opalarka pomagaja cos z tym zrobic. Tez nie spotkalem sie z takimi ktore idealnie pasuja. Z ciekawosci dzwonilem do ASO zeby sie dowiedziec o tym - byly jakies takie badziewia(pol nadkola) po ok 300PLN za sztuke :)

Sam nie montowalem i potrzeba bylo jeszcze wkretow zeby sie dobrze trzymalo - efekt jak dla mnie ok. Za nadkola dalem 70PLN a za robocizne 40PLN

tyraeel 
Nowy Forumowicz
Domin

Wysłany: 30-06-2008, 12:19   

Jak polskie to chyba po 30 zł za sztukę - patrzyłem na takie (lub podobne) i zreszta pytałem też kolesi w sklepie, ale gość mi zaoferował plastiki, które wyglądają jak do fiata 126p - twierdząc, że idealnie pasują do Carismy - zwątpiłem... Nie jestem jakiś tam szpecem od mechaniki i blacharki, ale umiem jeszcze odróżnić na pierwszy rzut oka co może pasować, a co jest po prostu zwykłym badziewiem.
Poszukam jeszcze, ale nie wiem czy nie zrobię tak jak Ty + opalarka , hehe - tylko nie wiem, czy później nie będzie tarło w drodze gdy się załaduje auto...

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2008, 12:43   

Nie kituje bo gosc z ASO sam sie zasmial i powiedzial ze maja cos ale ze raczej mnie nie zainteresuje to bo kosztuje 300 za sztuke :)

Co do tarcia - fakt jak zapakowalem 5 osob to troche nadkole zawadzalo o kielich amora i sprezyny. Zanim zerknalem tam z nozem i z innymi narzedziami kawalek plastiku byl ulamany i wystarczylo pociagnac go. Wiec najlepiej jak zamontujesz, zapakowac tyl i pobujac - jak bedzie kontakt to kawalek nozyka albo opalarka i wymodelowac minimalnie.

Jak na razie po odlamaniu nie ociera nic ale prawda jest taka ze nie pakowalem 3 osob do tylu po operacji :) . Ale przynajmniej mi te kamulce powloki antykorozyjnej nie wybijaja bo bylo juz kiepsko.

tyraeel 
Nowy Forumowicz
Domin

Wysłany: 30-06-2008, 12:53   

Heh :wink: pewnie tak trzeba bedzie zrobić. A gdzie dostałeś te swoje nadkola ?

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2008, 14:18   

Kupilem w pierwszym, lepszym sklepie z czesciami moto, to chyba byl jakis dealer inter-auto. Spytalem czy sa, powiedzieli ze do dwoch dni sciagna wiec zamowilem - 72PLN zaplacilem dokladnie.

tyraeel 
Nowy Forumowicz
Domin

Wysłany: 30-06-2008, 14:44   

Oki
Tak myślałem właśnie, że pewnie trzeba się będzie zdać niestety na pierwszego, lepszego w miarę sensownego dostawcę...
Ale słyszałem, że w Czechowicach jest producent nadkoli - nie mają strony niestety (albo ja nie mogę znaleźć?) i znajomy mechanik twierdzi, że dość sensownie robią zamienniki.
No nic - trzeba szukać...
A może ktoś jeszcze wie coś o nadkolach antykorozyjnych do Carismy?

Odpowiedz do tematu