|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spadająca moc powyżej 4000 obr |
Autor |
Wiadomość |
TroyaN [Usunięty]
|
Wysłany: 08-07-2008, 07:49 Spadająca moc powyżej 4000 obr
|
|
|
Dziwna przypadłość. Jak się wciska gaz z normalną prędkością auto śmiga, turbin pomują, wszystko ok, natomiast po mcniejszym raptownym wciśnięciu gazu auto zaczyna drgać (przestaje pracować na jednym garze), zwalnia i trzeba odpuścić gaz i na nowo wciskać tyle zę już delikatniej. Najczęściej jest tak od 4 tys obrotów. Na postoju gaz idzie do odcięcia bez problemu a podczas jazdy są właśnie te dziwne objawy. Stawiam na kabl wysokiego napięcia, podejrzewam że przy oporze podczas jazdy któryś nie daje rady i przepuszcza iskre. Co o tym sądzicie?
[ Dodano: 09-07-2008, 08:27 ]
Autko już chodzi. Nie obyło się bez ściągania kolektora ssącego. Ubita była świeca. Wymieniłem na 3 elektrodowe i dałem nowe przewody. Zupełnie inna jazda |
|
|
|
 |
Miki 3kgt [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2008, 18:20
|
|
|
Wymieniłeś z platynowych na zwykłe trzy elektrodowe? |
|
|
|
 |
TroyaN [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2008, 07:23
|
|
|
założyłem 3 elektrodowe NGK. Symbolu nie podam bo nie nei mm już opakowanek ale drogie dosyć były. Śmiga na nich ładnie |
|
|
|
 |
|
|