kluczyk do carismy '96 |
Autor |
Wiadomość |
milkiewicz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 11:57 kluczyk do carismy '96
|
|
|
gdzie moge zdobyc surowke (grot) pod kluczyk do tego samochodu- chodzi mi o taki zeby pasowal do tzw scyzoryka? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 08-01-2008, 12:47
|
|
|
ale kluczyk masz z immobiliserem pomyslales jak to rozwiazac |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
tomeeq [Usunięty]
|
Wysłany: 15-05-2008, 23:18
|
|
|
no wlasniejak to jest mam tez carisme 97 i chicalbym grot do scyzoryka no ale w kluczyku nie wydaje mi sie zeby cos siedzialo ani zadna bateryjka ani nic bo imob. musi chyba byc jakos zasilane tez w kluczyku czy sie myle? |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 16-05-2008, 20:22
|
|
|
Podłączam sie pod temat.maxwell61 niestety ten link nic nie mówi o zawartości kluczyka i czy po dorobieniu grota będzie to hulać.Mam pęknięty kluczyk i muszę dokładnie wiedzieć czy jeśli dorobię grot i przełożę sam transponder będzie to działać(robiłem to w Golfie i było ok chodziło ok) bo inaczej zmarnuje ostatni kluczyk i będzie lipa.Muszę też wiedzieć gdzie się znajduje pestka żeby jej nie zniszczyć przy rozbrajaniu kluczyka.Kto wie niech podpowie. |

|
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2008, 14:02
|
|
|
Napaliliście sie na scyzoryk jak szczerbaty na suchary.
Z ciekawości pytałem w zakładzie dorabiajacym klucze ile taka przyjemnosć do cari:
nie ma gotowych "surówek" do cari
koszt zwykego scyzoryka + trzeba dorobic grot od zwykłego klucza aby pasował
+ do pudełka wrzucić immobileiser
koszt zamiast 120-150zł jak za zwykly key + immo
wynosi około 300zł, i gdzie sens ?
żeby trochę popstrykać przy znajomych
lepiej wydac na eksploatacje auta |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 17-05-2008, 18:46
|
|
|
Nikt się nie napala tylko chce wiedzieć bo wkurza mnie szukanie zamka w nocy lub gdy pada deszcz.Nie wiem co tam sobie obliczałeś ale koszt sterownika to 89zł i jeśli jest możliwość przełożenia bebechów ze starego kluczyka(tak jak u mnie stary pękł na pół )to wyjdzie tylko 89zł.Zważ na to że jest dużo osób które dorabiają kluczyki więc ktoś na pewno będzie miał coś takiego jak surówka a jeśli nie to jest Japaneze on ma to na pewno.Wydaje mi się ale szpanowanie scyzorykiem to chyba lekka przesada nie wiem jak u ciebie leser z tym jest.Fajnie jest mieć po prostu pilotka do otwierania a że pilot i kluczyk w jednym to jeszcze fajniej.I nie porysuje sobie klamek bo mam w kolorze.
[ Dodano: 26-05-2008, 17:24 ]
Jestem już po montażu sterownika w Cari.Wszystko działa jak należy.Ponieważ kluczyk miałem złamany pękł plastik to przełożyłem bebechy(transponder pestkę od immo) do scyzoryka a grot dopiłowałem ze starego kluczyka.Jedyna uwaga to taka żeby wziąć pod uwagę(gdyby ktoś kiedyś próbował ze scyzorykiem) że stacyjka lekko wchodzi przy przekręcaniu kluczyka więc grot musi mieć odpowiednią długość bo inaczej nie przekręcimy stacyjki.Następna sprawa to sam grot jest on jeśli oryginalny kluczyk zakrzywiony idzie pod skosem w plastiku i ma akurat w miejscu potrzebnym do piłowania mała dziurkę która może go osłabić.Mnie się udało a w zasadzie mojemu dobremu kumplowi który jest specem od wszystkiego.DZIĘKI ARNI JESTEŚ WIELKI.
Koszt montażu zakup sterownika 89zł + koszty wysyłki oraz chęci. |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 377 Skąd: Chodzież
|
Wysłany: 16-07-2008, 19:47
|
|
|
Bede robil to samo co ty, bo z lekka boje sie o kluczyk ktory umieszczony jest w "gumie" - chyba pierwszy raz sie z takim czyms spotkalem. |
|
|
|
 |
|