Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
16-09-2007, 16:45
[ALL] Otwieranie klapy bagaznika z pilota...
Autor Wiadomość
Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 21:20   [ALL] Otwieranie klapy bagaznika z pilota...

Elou,

Czas w koncu zadac to pytanie:) Kupujac samochod, koles powiedzial mi, ze kiedys srodkowym przyciskiem w pilocie mozna bylo otwierac klape bagaznika. Naturalnie teraz to w ogole nie dziala. Ciekaw wiec jestem, czy faktycznie w Coltach byla taka opcja, czy mozna to jakos wlaczyc lub ewentualnie gdzie zaczac poszukiwanie usterki? Chcialbym to zrobic, bo planuje teraz zaspawanie otworow na klapie, wiec byloby to pomocne:) Z gory dzieki za pomoc!
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 14:42, w całości zmieniany 3 razy  

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2006, 21:39   

Mam w swoim otwieranie tylnej klapy... z pilota... wlew paliwa róeniez jest na guziczek :twisted:
ale to tylko dlatego że zamontowałem siłowniki - troszke zabawy z cięgnami itd... w sumie wyszło idealnie :lol: :lol: :lol:

Seryjnie w Coltach nie słyszałem o czymś takim... no chyba że jakieś super hiper wersje...

Jak chcesz takie cosik miec u siebie to to na prawdę nie jest trudne - troche chęci i cierpliwości..

Później musisz miec jeszcze alarm z wolnymi kanałami i tyle...

Pozdrawiam

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

Murmur
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2006, 05:49   

A masz moze jakis schemat lub instrukcje jak zrobic tylna klape na przycisk? Fajny, bajer, strasznie bym chcial miec, bo teraz i tak mi zamek w ogole nie dziala, wiec tak czy siak otwieram ze srodka...

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Wysłany: 24-03-2006, 06:54   

Wiesz co... myśle że jakie kolwiek schematy w tym przypadku to nieporozumienie...

Bardzo prosta sprawa - łapiesz pod kokpitem "+" puszczasz przez guzik (guzik musi byc lepsiejszy co by szlak go nie trafił w momencie - od guzika lecisz kabelkiem do samego tyłu (do siłownika) - z drugiej strony do siłownika podajesz masę z karoserii - gdzieś jakaś śrubka itd.....
Zamontować mądrze siłownik - dorobić mechanizm otwierający - cięgna - może linka albo cosik....

Trzeba pamiętac aby kabelek który będziesz ciągnoł na tył był kablem grugo otulonym i mądrze poprowadzonym aby nie był gdzieś czymś przytrzasnięty....

Acha... najlepiej przeprowadź dwu-żyłowy kabel - a nóż widelec zachce Ci sie klapke na wlew paliwa także zutomatyzować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 24-03-2006, 07:46   

Tutaj o centralnym zamku, o klapie z pilota też dużo. Nie wiem czy w CJ była na przycisck, jak jest wajha to przycisku pewnie nie było. Trzebaby znaleźć instrukcję od alarmu, kupić przekaźnik, a reszta w linku :) Pozdro

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Wysłany: 24-03-2006, 09:00   

Sa alarmy - gdzie w samej centralce alarmu jest przekaźnik - wtedy nie trzeba dokupować żadnego przekaźnika... ja własnie tak mam... alarm - niestety nie powiem jaki... :lol:

Dokładnie są dwa kanały dodatkowe i dwa przekaźniki do tych kanałów o pokaźnych parametrów...

Pozdrawiam

bosseq
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2006, 17:24   

nadaje się siłownik taki jak jest w drzwiach? Bo mam takie dwa jeszcze na zbyciu akurat i były by w sam raz :] Ale zagadka polega na tym, czy mi potem odbije linke spowrotem :|

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2006, 19:42   

Moze byc taki jak w drzwiach, ale odbijanie to juz zalezy od sprezyny przy tym zamku ;-)

bosseq
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2006, 01:48   

no właśnie boje sie że nie będzie mi odbijać :/ Bo musiałbym mieć farta, żeby sprężyna była na tyle mocna żeby mi odbiła wyciągnięty wysięgnik i na tyle słaba żeby nie sprawiła trudności w wysunięciu się wysięgnika.

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2006, 22:22   

Ja swoja musialem troche skrocic i wszystko dziala OK, tylko czasem nie odbija i musze recznie poprawaiac zeby zamknac bagaznik. Mimo wszystko uwazam ze warto.

Jesli kupisz specjalny, duzo silniejszy silownik przeznaczony do bagaznika to wszystko bedzie super i nie bedziesz musial sie o nic martwic.

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2008, 15:12   

Tutorial jak to zrobiłem u siebie

Odpowiedz do tematu