|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gdzie w Lublinie / Świdniku przegląd? |
Autor |
Wiadomość |
cezarek [Usunięty]
|
Wysłany: 17-07-2008, 18:42 Gdzie w Lublinie / Świdniku przegląd?
|
|
|
Witam,
Czy polecacie w okolicy jakąś stację na której robią dokładne przeglądy rejestracyjne? Chodzi mi o kompleksowe sprawdzenie auta a nie po prostu wbicie pieczątki do dowodu Carisma to to duży fiat, żeby kombinować z przeglądami, a skoro mam zapłacić stówkę to może czegoś bym sie o swoim aucie dowiedział.
Pozdrawiam!
Czarek |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 17-07-2008, 20:32
|
|
|
Speed Car, szczególnie na Lubartowskiej. Robią 'prawdziwy' przegląd, a jak jeszcze o coś poprosisz (korekta świateł, wejście na kanał, wyszarpanie podwozia) to nie stwarzali problemów |
|
 |
Piotr Z
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 293 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 17-07-2008, 21:04
|
|
|
na stacji statoil zapomniałem jaka to ulica, znajduje sie naprzeciwko jednostki wojskowej , chyba to juz Al.krasnicka - przy rogatce warszawskiej tam był kiedys taki starszy facet nikomu i niczemu nie przepuścił z tego co słyszałem robia tam bardzo dobre i dokładne przeglądy, polecano mi go gdybym kupował samochód i chciał sie wszystkiego dowiedziec |
_________________ Pozdrawiam
Piotr
pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym
 |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 17-07-2008, 21:07
|
|
|
pawela napisał/a: | Speed Car, szczególnie na Lubartowskiej |
Tylko nie tam. Wszystko po łebkach i niedokładnie. Takie są moje doświadczenia z tym warsztatem |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-07-2008, 21:58
|
|
|
macia napisał/a: | pawela napisał/a: | Speed Car, szczególnie na Lubartowskiej |
Tylko nie tam. Wszystko po łebkach i niedokładnie. Takie są moje doświadczenia z tym warsztatem |
zupełnie odwrotne. |
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 17-07-2008, 23:20
|
|
|
Wyjeżdżając ze Świdnika mijasz po lewej Car-Lux, zaraz za nim jest stacja obsługi samochodów - nie pamiętam jak się nazywa, stąd ten opis. Mechanik trochę mrukliwy, ale nie zrażaj się tym - zagadany 'zaczyna sypać'.
Robię u nich przeglądy co roku, wcześniej robiłem w Świd-Transie ale wtedy miałem poloneza i większą odwagę |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
cezarek [Usunięty]
|
Wysłany: 18-07-2008, 13:49
|
|
|
Grześku napisał/a: | Wyjeżdżając ze Świdnika mijasz po lewej Car-Lux, zaraz za nim jest stacja obsługi samochodów - |
Tam dają przeglądy praktycznie bez oglądania furki, wiem bo 3 lata tam z Golfem II jeździłem i 4 lata z motocyklem Ten gruby facet tylko z tego żyje, kiedyś w zimie pojechałem żeby zbieżność ustawić w samochodzie.. gość powiedział że mu sie nie chce
Pozatym dzięki za info o speedcarze, jeśli nie znajdę czegoś w Świdniku, to na pewno tam skocze.
Pozdrawiam!
Czarek |
|
|
|
 |
Marino
Mitsumaniak żółte niepozorne

Auto: Colt CJ0 1.3 twenty
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 320 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 18-07-2008, 22:03
|
|
|
Piotr Z napisał/a: | na stacji statoil zapomniałem jaka to ulica, znajduje sie naprzeciwko jednostki wojskowej , chyba to juz Al.krasnicka | no przyznam się że ja tam robiłem przeglądzik no i powiem że zadowolony jestem, Pan przetrzepał misia aż miło. sam na szarpakach go testuje... no i nie chciał mnie wypuścić z powodu....przepalonej pozycji z przodu.... wizyta na stacji i sam pan wymienił. także ogólnie to polecam. |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Rameks [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2008, 15:22
|
|
|
Witam
Polecam stacje diagnostyczna w Piaskach. Z obwodnicy skręca sie na piaski (pod góre) ale na skrzyżowaniu nie skręca sie Dokładnie na piaski (czlyli w lewo) tylko odwrotnie w prawo , po przejechaniu 200 m jest stacja. Bylem tam w ty, roku dwoma samochodami Galantem i Ibiza . Facet wszystko dokladnie sprawdzil , od szarpaków , amortyzatory , hamulce, światła , wytknał kilka błedów po czym zmienił mi gratis 3 żarówki z tyłu , były spalone oraz wypoziomował światła z przodu. Czepić sie zawieszenie nie miał do czego bo wszystko zrobione ale żetelnie posprawdzał . Polecam!! |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-07-2008, 16:51
|
|
|
Rameks napisał/a: | Witam
Polecam stacje diagnostyczna w Piaskach. Z obwodnicy skręca sie na piaski (pod góre) ale na skrzyżowaniu nie skręca sie Dokładnie na piaski (czlyli w lewo) tylko odwrotnie w prawo , po przejechaniu 200 m jest stacja. Bylem tam w ty, roku dwoma samochodami Galantem i Ibiza . Facet wszystko dokladnie sprawdzil , od szarpaków , amortyzatory , hamulce, światła , wytknał kilka błedów po czym zmienił mi gratis 3 żarówki z tyłu , były spalone oraz wypoziomował światła z przodu. Czepić sie zawieszenie nie miał do czego bo wszystko zrobione ale żetelnie posprawdzał . Polecam!! |
hehe teraz się zrobię jak macia
Na te stacji można wszystko. Byłem tam ze znajomym, 34 konny motocykl 125cm3 za flaszkę przeszedł przegląd na 50cm3.
Na każdej innej stacji w Lublinie i Łęcznej panowie proceduralnie odsyłali znajomego pukaniem w głowę. |
|
 |
|
|