Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9 DID] Z cyklu jak to rozebrać?
Autor Wiadomość
arthus
[Usunięty]

Wysłany: 18-07-2008, 13:42   [Cari 1.9 DID] Z cyklu jak to rozebrać?

Coraz bardziej telepocze mi się dźwignia od ręcznego hamulca - przypuszczam, że trzeba dociągnąć jakieś mocowania. Powyjmowałem wszystko co jest możliwe (uchwyt na napoje, uchwyt na drobne, schowek itd.) i utknąłem. Mimo, że mogłem zajrzeć do środka przez powstałe otwory nie znalazłem sposobu na wyjęcie całego plastiku tak, żeby mieć swobodny dostęp do dźwigni ręcznego :?
Są gdzieś jakieś śrubki albo inne mocowania? A może trzeba pociągnąć w odpowiednim kierunku? Jeśli ktoś się tym bawił albo wie jak to zdemontować to czekam na info :)

I jeszcze jedno pytanie - gdzie jest pompka od spryskiwacza tylnej szyby w hatchbacku? Spodziewałem się ją znaleźć za wewnętrzną osłoną klapy (tam gdzie światła i silniczek od wycieraczki) ale pudło - nic tam nie widzę 8)

Pozdrawiam

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-07-2008, 13:56   

arthus napisał/a:
gdzie jest pompka od spryskiwacza tylnej szyby w hatchbacku?
Raczej powinna być w zbiorniczku spryskiwacza.

przemo1983 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DiD '01 (102 KM)
Wysłany: 18-07-2008, 16:52   

Caly tunel mocowany jest za pomoca srub znajdujacych sie pod gumowa przykrywka/wieczkiem, ktora znajduje na dnie schowka (tego glebokiego).
Po odkreceniu tych srub wyjecie tunela jest banalnie proste. Podnosnisz tyl do gory i wyciagasz. :) Powodzenia.

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2008, 14:26   

tutaj są fotki i opis mojego autorstwa:

http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#270164

pozdrawiam!

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2008, 12:03   

Dzięki za info - wszystko ładnie sie udało. Przy okazji znalazłem takie dwa kabelki luzem - ktoś wie od czego one mogą być??

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 21-07-2008, 12:16   

to chyba poduchy lub napinacze w fotelach

też cos takiego znalazłem u siebie jak pucowałem tapicerkę w sobote :) :)

kupujepolskieprodukty.pl

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 21-07-2008, 12:22   

Albo podgrzewanie siedzeń.

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2008, 12:54   

Mam nadzieje że to jest podgrzewanie, bo teoretycznie poduchy w fotelach i napinacze mam na wyposażeniu :)

A tak z ciekawości jak już o poduszkach, czy fotele z poduszkami bocznymi różnią się wizualnie od bez poduszek? Patrząc na fotele / macając je trudno u mnie jest stwierdzić czy one tam są czy nie - jedyne co to do fotela od spodu wchodzi wiązka kabelków.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 21-07-2008, 13:00   

Fotele z bocznymi poduchami mają gumową zaślepkę na boczkach:

loki7777 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 21-07-2008, 13:12   

arthus napisał/a:
Dzięki za info - wszystko ładnie sie udało. Przy okazji znalazłem takie dwa kabelki luzem - ktoś wie od czego one mogą być??

Obrazek

Obrazek

To tak wracajac do tematu naprawiles ten reczny? Tzn to jego ruszanie na boki jak nie jest zaciagniety? Jak tak to co dokreciles:)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 21-07-2008, 14:18   

te kable sa od podgrzewania foteli, a wtyczek do napinaczy nie ma zadna carisma, poniewaz sciaga sie beben w slupku a nie napinacz :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2008, 16:44   

loki7777 napisał/a:

To tak wracajac do tematu naprawiles ten reczny? Tzn to jego ruszanie na boki jak nie jest zaciagniety? Jak tak to co dokreciles:)

Cały patent od ręcznego przykręcony jest do podłogi 2 śrubami - jedna z nich luzowała się co raz bardziej i jak ręczny nie był zaciągnięty to telepotał się na lewo i prawo. Po dokręceniu śruby jest idealnie czyli nic sie nie rusza i nie wychyla. Śruba którą dokręcałem (lewa) jest schowana pod brzegiem dywanika - trzeba go odchylic żeby się dostać.

loki7777 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-07-2008, 17:46   

Dzieki za info jutro bede sie bawil:)Czyli reasumujac trzeba bylo odkrecac ten "schowek" czy tez mozna dostac sie z zewnatrz? W sumie u mnie schowek jest/byl juz pozbawiony oslonki a to ruszanie sie recznego mnie wkurza. Pozdrawiam

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2008, 11:33   

Tu mniej więcej są śruby:

Możesz popróbować się dostać ale marna szansa. Zalecany klucz nasadkowy z przedłużką o ile pamiętam 13mm. A i śruby dokręcaj przy spuszczonym ręcznym, bo jak zaciągniesz to nie wiadomo kiedy opór stawia ręczny z napiętą linką, a kiedy już koniec gwintu.

loki7777 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-07-2008, 11:40   

Oki dzieki za info zaraz lece do samochodu:) Klucza z przedluzka brak, ale jak bedzie potrzeba to dokupie sobie:)

Dalem rade - 10 minut zabawy - doszedlem kluczem plaskim 12 ale ciezko bylo w ta lewa srube - bo obie sie ruszaly, prawa strasznie. Teraz ejst ok, jest maly luz ale bez porownania:) Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu