|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Czy w Cari TD z 1997 zapala się lampka niskiego |
Autor |
Wiadomość |
Kylek
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 172 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 19-07-2008, 20:19 [Cari 1.9TD] Czy w Cari TD z 1997 zapala się lampka niskiego
|
|
|
Czy w Carismie TD z 1997 (pierwsza edycja) zapala się lampka niskiego poziomu paliwa? Jeździłem kilka dni temu prawie bez paliwa (tak mi się wydaje) - wskazówka była tuż nad zerem a mimo to nic się nie zapaliło. W VW Polo mojego ojca, gdy wskazówka przechodzi na czerwone pole, zapala się lampka ostrzegawcza. W mojej Carismie nie ma żadnego czerwonego pola... Czy wskazówka musi najpierw opaśc do zera i dopiero coś się zapali? |
|
|
|
 |
mariano81 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2008, 20:32
|
|
|
w cari 1,9td rezerwa zapala się jak wskazówka opadnie troszkę ponizej zera:) |
|
|
|
 |
Kylek
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 172 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 24-07-2008, 08:14
|
|
|
mariano81 napisał/a: | w cari 1,9td rezerwa zapala się jak wskazówka opadnie troszkę ponizej zera:) |
Rzeczywiście, gdy wskazówka opadła poniżej zera zapaliła się kontrolka. Wstępnie miałem taki plan, by wyjeździć paliwo i sprawdzić działanie kontrolki, ale znalazłem sposób prostrzy i bezpieczniejszy - znalazłem zarąbiście stromy zjazd z drogi, cofnąłem i poczekałem chwilę na tej "pochylni". Kontrolka zapaliła się |
|
|
|
 |
|
|