|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
gaz przerywa |
Autor |
Wiadomość |
Filemon
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 1.8 16V + LPG ,95r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-07-2008, 11:09 gaz przerywa
|
|
|
witam.
1.
mam mały problem, gdy jeżdzę na gazie auto zaczyna mi przerywac, dusic się itp. najlepsze jest o ze dzieje sie przy predkosciach typu +100.. Przy spokojnej wolnej jezdzie jest ok.
Ale za to dzis rano nawet nie moglem ruszyc na gazie z owego problemu.
Nie wydaje mi sie zeby ten probem wynikał z braku gazu w butli, bo działo sie tak nawet świeżo po tankowaniu, ( ale tlyko przy duzych predkosciach )..
2.
jak u Was wyglada spalanie w gazie/100km ? cos mi sie wydaje ze u mnie jest rozlegulowany, zalałem za 50zl, ( czyli jakies 25 litrów gazu ) zrobilem 140km i dzis nie moglem juz ruszyc...
(1.8 16v )
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ptwardy [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2008, 17:10
|
|
|
Wygląda mi to na oszczędne ustawienie komputera gazu, lub zapchany filtr gazu. Jedź na stację montującą gaz na przegląd instalacji. Przy okazji wymień całe wysokie napięcie i filtr powietrza - instalator będzie mógł dokładnie ustawić komputer od gazu. |
|
|
|
 |
Filemon
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 1.8 16V + LPG ,95r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2008, 10:15
|
|
|
filtr powietrza ostatnio sam wymienilem, ale pojade tak jak mowisz na jakas regulacje, zobaczymy czy pomoze |
|
|
|
 |
konradr [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2008, 15:38
|
|
|
odnośnie spalania...
mój pali teraz 11.5-12 litrów jazda 70% miasto 30% poza. Za 50zł przejeżdżam więc trochę ponad 190 km. Uważam,że już to jest dużo. Teraz mam instalację bez elektroniki.Wcześniej było Vilalle z komputerkiem i wtedy palił ponad 1l/100km mniej. Zdecydowanie polecam wybrać się do gazownika.pzdr |
|
|
|
 |
|
|