Hak holowniczy-oryginalny |
Autor |
Wiadomość |
ja1980
Nowy Forumowicz
Auto: L200 ClubCab '08
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-07-2008, 13:57 Hak holowniczy-oryginalny
|
|
|
Witajcie,
czy ktoś z Forumowiczów orientuje się czy oryginalny hak do L200 jest sprzedawany z kostką do wpięcia w instalację samochodu czy też z gołą wiązka przewodów nie zakończoną żadną kostką? Chodzi mi głownie o to czy montaż oryginalnego haka w serwisie polega na wpięciu się kostką w oryginalną instalację czy też na pocięciu jej i łączeniu przewodów za pomocą taśmy izolacyjnej? A może ktoś z Forumowiczów miał montowany w serwisie hak i może zerknąć jak ma to zrobione... Byłabym wdzięczna za info
Pozdrawiam... |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-07-2008, 14:53
|
|
|
Najczesciej serwisy instaluja haki Brink'a. Maja uniwersalna wiazke i trzeba kable laczyc oddzielnie tak jak opisalas. Cena to ok 900 zl. Mozna oczywiscie zamowic taki z okablowaniem do wpiecia w oryginalna instalacje ale to jest wiekszy koszt. O lie nie wiem.
Moja wiedze opieram na kontaktach i obserwacji a nie na wlasnym doswiadczeniu. Moze sie okazac, ze kazdy serwis na wlasna reke prowadzi sprzedaz i montaz hakow. Generalnie podobno ten z naklejkami Mitsubishi to tez Brinki. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Gene

|
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2008, 16:41
|
|
|
Gene napisał/a: | Cena to ok 900 zl. |
900,-
Ode mnie chcieli 2000 PLN netto |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 22-07-2008, 08:35
|
|
|
Elili wiem, wiem... ale moze cos sie zmienilo w temacie, albo to cena bez montazu za sam hak do samodzielnej instalacji. Sam nie wkladalem tego do Pajero wiec opieram sie tylko na tym czego sie dowiedzialem. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2008, 22:12
|
|
|