|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E57A 2.0D] Cofa mi się paliwo z popki paliwa (chyba) |
Autor |
Wiadomość |
Fly23 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2008, 11:38 [E57A 2.0D] Cofa mi się paliwo z popki paliwa (chyba)
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów. Mam nadzieję, że znajdę tu pomoc, a mianowicie chodzi mi o to, że jak autko dlużej postoi nie palone, to zanim odpalę muszę ręcznie napompować paliwo za pomocą okrągłego przycisku ( nie wiem dokładnie co to takiego, ale jest pod maską w środkowej części już prawie pod przednią szybą, i do tego od spodu jest przykręcony filtr paliwa). Dodam również, że nie zawsze podpompowanie pomaga. Galant zawsze odpola, tyle, że czasem krócej kręci, a czasem dłużej, no i jak odpali to najpierw leci biały dym z rury. Po zgaszeniu może stać nawet 4-5 godzin i pali normalnie, natomiast po dłuższym czasie, musze znów popmować. Znajomy mi tłumaczył, że cofa się paiwo z tej pompki, bo nie ma ciśnienia. Jakie mogą być przyczyny??
Galant 2.0 TD E57A '96 |
|
|
|
 |
brzoza73
Mitsumaniak

Auto: E57A 2.0 TD '94 GALANT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2008, 15:31
|
|
|
Cześć. Zaworki w pompce już wysiadają.Do wymiany filtr paliwa z całą obudową.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fly23 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2008, 19:31
|
|
|
Rozmawiałem dzisiaj z moim mechanikiem i on twierdzi, że wystarczyłoby zastosować zaworek zwrotny (http://www.allegro.pl/item388404312_zawor_zwrotny_paliwa_6mm_8mm_10mm_12mm.html) przed pompką i wtedy paliwo się nie cofnie. Czy waszym zdaniem może to zdać egzamin??
A swoją drogą to filtr paliwa jest dobry, ponieważ nie dalej jak miesiąc temu mechanik mi go sprawdzał i nie było potrzeby go wymieniać. |
|
|
|
 |
brzoza73
Mitsumaniak

Auto: E57A 2.0 TD '94 GALANT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2008, 05:10
|
|
|
Zaworek zwrotny może pomóc.Filtr paliwa może być dobry ale pompka z zaworkami nad filtrem siadają. |
|
|
|
 |
Fly23 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2008, 07:37
|
|
|
Okazało się, że jedną świecę mam spaloną, a mechanik mówi, że to również może być przyczyna takiego zachowania auta. Jadę zaraz ją wymienić( 91 zł sztuka ) i zobaczymy jak za kilka godzin bedę odpalał.
[ Dodano: 25-07-2008, 12:59 ]
Na szczęście okazało się, że to jednak świeca - nie była najtańsza , ale za to najprostsza chyba usterka. Mimo wszystko dzięki brzoza73 za fatygę. Pozdro |
|
|
|
 |
|
|