|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Resetować czy nie resetować? Przepustnica |
Autor |
Wiadomość |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 24-07-2008, 11:01 Resetować czy nie resetować? Przepustnica
|
|
|
Czy można jakoś odłączyć zasilanie od alarmu bez zdejmowania klemy z akumulatora?
Wczoraj w ASO miałem czyszczoną i programowaną przepustnicę. Wszystko jest ładnie, ale to odłączenie klemy po czyszceniu źle wpłynęło na alarm - ma jakieś błędy, pika kilka razy przy włączaniu/wyłączaniu, miga mi dioda nawet jak go wyłączę z pilota, przestał otwierać z pilota tylną klapę. Najprostszym sposobem byłoby odłączyć klemę, ale nie chciałbym tracić tych ustawień wgranych przez ASO. Dlatego pytanie - czy da się zresetować alarm bez odpinania klemy?
No i jeszcze to magiczne programowanie przepustnicy - to nie bajer, samochód był przez kilka minut podłączony do kompa i ładowali mu te ustawienia. Czy jeśli teraz odłączę klemę to coś sobie namieszam czy po prostu auto samo nauczy się obrotów, a to programowanie to właśnie taka nauka tylko "na sucho"?
Poradźcie mądrzy ludzie.:) |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 24-07-2008, 16:47
|
|
|
Wnioskuję, że jest to nieoryginalny zestaw? Jeśli wiesz gdzie jest centralka z alarmu to poszukać trzeba krótkiego kabla masowego biegnącego od niej. U mnie taki kabel przykręcony jest do budy nie daleko centralki. Nim na bank zresetujesz alarm. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 24-07-2008, 16:51
|
|
|
Nie mam pojęcia czy to alarm fabryczny czy dokładany, kupiłem z nim auto. Chyba nie jest fabryczny bo dioda zamontowana na kolumnie kierownicy nie jest idealnie spasowana.:)
Dzięki za radę. Umówiony już jestem z majstrami od alarmów, może pomogą. |
|
|
|
 |
|
|