Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cb-Radio
Autor Wiadomość
goodninja
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2008, 22:58   Cb-Radio

Witam,
Mam problem, gdzie zamontować Cb radio? jakies dobre miejsce oprócz schowka pod radiem i raczej nie na tunelu od strony kierowcy, i z drugiej tez nie bardzo bo nie chce robić dziur na wkręty w desce. Macie jakieś pomysły?
Proszę o pomoc!

seba77 
Mitsumaniak
www.cb-Polska.pl

Auto: Galant 99r. 2.5 V6 A/T Tip.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-07-2008, 23:07   

Niestety mam taki sam problem narazie woze w schowku :)

JPR 
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8 16V
Wysłany: 26-07-2008, 08:48   

Witam.
Ja radyjko mam podwieszone pod kierownicą.

t.o 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 SE
Wysłany: 01-08-2008, 10:55   

Ja na stałe nie montuję, bo auto stoi pod chmurką w mieście więc szkoda mi szyby :/

Ale całkiem nieźle trzyma się po włożeniu go między fotel pasażera a kolumnę środkową :)

Pozdrawiam
t.o

xpascal
[Usunięty]

Wysłany: 11-08-2008, 23:15   

Wkładam między siedzenie a drzwi. Radio jest duże i nie ma gdzie go zamontować (Super Cheetach, taki klon słabszej wersji Alana 87) a po włożeniu w to miejsce jest dosłownie pod ręką, przydaje się przy dostrajaniu na SSB oraz częstej korekcie położenia SQUELCHa.

Małe radio (Sunker Elite, Uniden Pro 520 XL) można przyczepić obok kierownicy przymocowane w pionie, po prawo od głośnika, ale wtedy osoba z dłuższymi nogami uderza się w róg tego radia przy wysiadaniu. Poza tym i tak trzeba zdemontować by nie ukradli. Tak źle i tak niedobrze...

Naprawdę małe radio można zamocować w schowku pod radiem samochodowym. Tu się mieści najmniejszy Sunker. Po wycięciu otworu w schowku na okulary, można radio umocować tak, by mieściło się za zamkniętą klapką po odłączeniu mikrofonu. Wtedy nic nie widać. W ten sposób założyłem radyjko mojemu ojcu w jego miśku.

Antenę mam na stałe, w wywierconym otworze w klapie bagażnika. Nie polecam takiej lokalizacji anteny, umasienie klapy jest słabe i zbiera sporo zakłóceń z instalacji samochodu (np. silniki autopoziomowania świateł, bzzzzz). Najlepiej sprawuje się antena w otworze na środku dachu, różnica jest spora. Kolega założył u siebie w swoim E55 i mam porównanie.

pies
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2008, 10:57   

Tez mialem taki klopot. Pod kierownice nie wchodzilo bo mam ja nisko i zaczepialbym nogami. Rozwiazalem sprawe tak:

1. Radio na dolaczonej nozce przykrecone jest do podlogi pod fotelem kierowcy.
Dzieki temu nie widac go z zewnatrz wogole, glosnik jest skierowany do gory
a jak wychyle glowe do przodu i spojrze w dol to widze wszystkie kontrolki
radia w odpowiednia strone.

2. Stamtad pod wykladzina zasilania do kabli przy radiu na stale.

3. Antena na magnes w bagazniku, kabel pod wykladzina i tylna kanapa.
Gdy jej potrzebuje - skladam czesc oparcia z tylu, biore antene i stawiam na dach.
W wariancie zlozonym nigdzie nie widac kabla ani anteny. Polecam :)

Odpowiedz do tematu