Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:30 |
Prosze o szybka ocene auta...zalezy mi na czasie |
Autor |
Wiadomość |
KamilR10
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 791 Skąd: Okolice Międzyrzecza
|
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27-07-2008, 14:05
|
|
|
Widać że zadbane autko, nie wytarte siedzenie i niewytarta kierownica świadczą o małym przebiegu, czyli ten podany jest prawdopodobnie zgodny z prawdą. Ja osobiście po oględzinach technicznych był zakupił |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
cubus89 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2008, 15:06 :)
|
|
|
Samochod w dobrym stanie, wg mnie mial cos z prawej strony z przodu (spasowanie maski na powiekszeniu) osobiscie poleam to sprawidzic jesli nic powaznego, to gode kupna auto. |
|
|
|
 |
KamilR10
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-07-2008, 13:26
|
|
|
Dzisiaj dzwonilem do tego goscia od Gala i okazuje ze rzeczywiscie mial cos z przodu. Jutro chyba pojade go obejrzec i mozliwe ze kupie go. Dam znac o rezultatach. |
|
|
|
 |
cubus89 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2008, 11:48
|
|
|
I jak tam galant?? |
|
|
|
 |
kelo2 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2008, 12:27
|
|
|
brak oznaczen na tylnej klapie, przednie kierunkowskazy inny kolor niz boczne, prawdopodobnie walniete troche z przodu i tylu i cale malowane |
|
|
|
 |
KamilR10
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-08-2008, 19:56
|
|
|
Bylem obejrzec auto i jednak go kupilem. Auto w super stanie naprawde zadbane!! utargowalem do 4400 euro. Dostalem zimowe opony jeszcze. Pozniej oddalem auto na 2 dniowy przeglad. Goscie sprawdzili wszystko i skonczylo sie tylko na dokreconym blotniku. Poza tym wszystko elegancko. Alufelgi troche halasuja (215.45.R17). Pozdrawiam i dzieki za opinie |
|
|
|
 |
pudzian
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A '99 tiptronic
|
Wysłany: 04-08-2008, 20:17
|
|
|
Witaj, na początku chciałbym pogratulować zakupu gala
Naprawdę szybko się z tym uwinąłeś
Chciałem Cię zapytać o firmę, z którą pojechałeś po samochód. Ponieważ w niedługim czasie sam planuję zakup auta o podobnych parametrach (sedan, rocznik, cena), a nie jestem żadnym mechanikiem i nie gadam po niemiecku szukam sposobu aby taki samochód mimo wszystko sobie ściągnąć (nie dowierzam rzetelności rodaków). Czy firma, z którą pojechałeś oprócz samego wyjazdu i załatwienia papierków pomogła Ci przy oględzinach auta? Mogłeś wyczuć, że znają się na rzeczy? I nie nalegali abyś brał od razu samochód tylko dokładnie go obejrzał? No i najważniejsza sprawa: czy możesz zdradzić ile Cię dokładnie kosztował taki wyjazd? A może zanim obejrzałeś egzemplarz, który kupiłeś oglądałeś też inne galanty?
Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
KamilR10
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-08-2008, 21:09
|
|
|
No wiec tak...Gala szukalem juz od dawna na mobile.de Tak sie ladnie zlozylo ze na wakacje mialem pracowac w niemczech na auto. Pojechalem na 2 miesiace troche zarobilem i troche kasy juz mialem. W ostatnim tygodniu pracy zaczalem intensywnie szukac Gala na mobile , na poczatku nic nie bylo w okolicach albo nic godnego uwagi. Az w koncu pojawil sie fajny samochod z Erfurtu. Mieszkalem 225 km od Erfurtu. Jezyk znam w stopniu komunikatywnym, zadzwonilem do goscia powiedzialem ze chcialbym obejrzec auto i spytalem sie o wszystko. I jeszcze tego samego dnia pojechalismy z kolega z niemiec do Erfurtu jego samochodem z laweta. Gdy dojechalismy na miejsce gosc ktory nam sprzedawal okazal sie bardzo mily i chetny do pomocy oraz slabo mowil po niemiecku poniewaz byl Ruskiem, na poczatku troche mnie to zrazilo od ruskiego auto kupowac ale w koncu nie na darmo tyle sie jechalo. Obejrzalem Gala z zewnatrz. Tak sie sklada ze kolega z ktorym pojechalem mial kupowal kilka samochodow uzywanch i wiedzial na co patrzec. Pozniej wykonalismy jazde probna. Dosc dluga bo i po autosradzie. Oczywiscie podczas jazdy testowalismy hamulce itp. Spowrotem wrocilismy do miasta i znowu dokladnie obejrzelismy auto oraz wszytkie papiery. I w koncu stwierdzilem ze biore....teraz trzeba bylo oczywiscie sie potargowac....udalo sie zejsc do 4400 euro plus opony zimowe gratis. Teraz tylko autko na lawete i do domu.Wrocilismy do miejscowosci w ktorej mieszkalem i na nastepny dzien pojechalismy do znajomego ktory ma firme zajmujaca sie wyporzyczaniem samochodow. Dalem mu auto na 2 dni zeby sprawdzil wszystko co sie da w galu a w razie potrzeby naprawil a ja w tym czasie razem z kolega niemcem zajmowalem sie papierami i tablicami wywozowymi. Za 2 dni pojechalem z tablicami po auto i okazalo sie ze wszytko ok, skonczylo sie na dokreceniu blotnika. Acha kazelem jeszcze temu gosciowi wycenic auto. Powiedzial ze jest wart 5000 euro!! Przykrecilismy tablice i auto gotowe za kilka dni jade do kraju. Gdybym nie mial tutaj znajomego to nie wiem czy bym sobie poradzil z tym. Za pomoc w sprowadzeniu auta odpracowalem kilka dni. Narazie Gal sprawuje sie elegancko i mam nadzieje ze bedzie tak dalej. Zycze powodzenia w szukaniu Gala... bo warto!!!! Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Yang75 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2008, 23:30
|
|
|
No to gratulacje.
Dodam tylko że nie felgi tylko opony hałasują , o czym zapewne wiesz. Miałem ten sam problem i zakupiłem Goodyear Exellence i nastała cisza. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|