|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Warszawa ---> Szczecin |
Autor |
Wiadomość |
KarolS
Mitsumaniak

Auto: EA3W '99 GDI
|
Wysłany: 30-07-2008, 10:21 Warszawa ---> Szczecin
|
|
|
Witam,
W najbliższy piątek czeka mnie wycieczka w okolice Szczecina.
Najpierw trasa Warszawa ---> Połczyn Zdrój (pod Koszalinem) ---> Międzyzdroje
W niedzielę powrót, czyli Międzyzdroje ---> Warszawa, już bez zaliczania Połczyna.
Macie jakieś sugestie odnośnie trasy?
Słyszałem, że pod Toruniem i Bydgoszczą są straszne remonty, a wolałbym nie pokonywać tej trasy na 1 lub 2 biegu.
Liczę na pomoc |
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-07-2008, 10:38 Re: Warszawa ---> Szczecin
|
|
|
KarolS napisał/a: | Słyszałem, że pod Toruniem i Bydgoszczą są straszne remonty, a wolałbym nie pokonywać tej trasy na 1 lub 2 biegu. |
Moim zdaniem trasa ta nie jest taka zla ... o ile mozesz pojechac w godzinach bardzo wczesno rannych, lub bardzo pozno wieczornych.
Trasa Szczecin-Warszawa pokonywal conajmniej dwa razy w tygodniu moj klient. Mial do wyboru platna smiechostrade (33zl za calosc) i jechac 'przez' Poznan. Lub wlasnie Torun i Bydgoszcz.
Wyjezdzajac o ~3:30 ze Szczecina na 8-9 byl w Warszawie. Problemem jest ostatnie ~100km przy Warszawie, sa tam masakryczne korki z powodu utrudnien drogowych. Marnuje sie tam ~3 godzin. Wiec wszystko co na A2 nadrabiasz, tracisz na tamtym odcinku. Jesli z Wawy wyjedziesz bardzo wczesnie to nie bedziesz mial tego problemu.
Jadac przez Torun i Bydgoszcz w godzinach miedzy pozna noca ~21 a wczesnym rankiem ~6 bedziesz mial wolniejsza trase, ale wiozac Lancera z Bialegostoku nie narzekalismy. Co jakis czas swiatla i ruch przemienny, kolejna moze po 10 samochodow, wiec nie jest zle. Ale to w nocy, w dzien pewnie bym nie pojechal.
Mam nadzieje, ze choc troche pomoglem |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 30-07-2008, 11:06
|
|
|
dokladnie to samo chcialem napisac co Arek, trasa ma mmniejsze znaczenie. Wazne abys nie jechal w dzien, tylko o jakis nieprzyzwoitych porach.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
KarolS
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-07-2008, 11:09
|
|
|
No i gut.
Tak czy inaczej planowałem z Warszawy ruszyć 2-3 w nocy z czwartku na piątek, więc być może tragedii nie będzie. Natomiast powrót z północy to późne godziny nocne, więc dam jakoś radę.
Dziękuję za pomoc. |
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 30-07-2008, 11:32
|
|
|
KarolS napisał/a: | Natomiast powrót z północy to późne godziny nocne, |
OJ nie będzie słodko......jadąc o 3 rano nad morze szwagier raportował, że ciężko miał wyprzedzać (Mondeo TDCi 130 KM) warsiawka wracała z weekendu...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 30-07-2008, 11:39
|
|
|
ale i tak w nocy na 100% jest luzniej niz o 18 czy 19 godzinie. Ja mieszkam przy drodze z mazur i powrot do wawy miedzy 18 a 20 jest bez sensu, a o 23 juz jest luzik (owszem, do swiatel kilka samochod stoi, ale nie jest to permanentny korek) |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
KarolS
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-07-2008, 12:13
|
|
|
Bartek napisał/a: | KarolS napisał/a: | Natomiast powrót z północy to późne godziny nocne, |
OJ nie będzie słodko......jadąc o 3 rano nad morze szwagier raportował, że ciężko miał wyprzedzać (Mondeo TDCi 130 KM) warsiawka wracała z weekendu...... |
Liczę na to, że jak ruszę jakoś o 21 z Międzyzdrojów ( ) to już późnym wieczorem w miarę luźno będę leciał pod Toruniem, no i do Wawki wjadę już na całkowitym luzie w środku nocy.
Pożyjemy zobaczymy... |
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2008, 13:53
|
|
|
KarolS ostatni weekend pokazl ze nawet jak wyjedziesz o 21 to sie nstojisz w korkach
przyklad znajomy jadac z miedzyzdroji do szczecina w ostatnia niedziele pokonal 100km w czasie 4 godzin takie korki byly |
|
|
|
 |
KarolS
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-08-2008, 22:50
|
|
|
Hmm, no i krótkie podsumowanie weekendu.
Wyjazd z Wawki w nocy czwartek/piątek o 2:30. Do Połczyna Zdrój dotarłem coś koło 9:00, w sumie ~450km. Ruch w sumie niewielki, ale na remontach i ruchu wahadłowym chyba z godzinę byłem w plecy. Kolejne ~20-25 min. w plecy pod Piłą, więc suma sumarum czas całkiem niezły zważywszy na turystyczne tempo jazdy. Dalej do Międzyzdrojów coś koło 1:15, więc też przyzwoicie.
Powrót w dniu dzisiejszym był nieco bardziej masakryczny. Wyjechałem z Międzyzdrojów o 12:30. Do Warszawy dotarłem ok. 20:30 i chyba z godzinę stałem w korasie w Łomiankach. Natężenie ruchu dość spore, straszliwe ulewy, pełno kamikadze na drodze, ale i tak dało się przeżyć.
Jak coś to tą trasę polecam, choć raczej w godzinach nocnych. |
|
 |
|
|