Problem z tylnym spryskiwaczem |
Autor |
Wiadomość |
Drill077 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2008, 15:21 Problem z tylnym spryskiwaczem
|
|
|
Witam serdecznie:) Mam problem z tylnym spryskiwaczem do szyby. Zero reakcji nie buczy tak jak przedni wogole nie chodzi nie wiem jak dojść do niego może coś z przewodami nie wiem.Proszę o pomoc. Dzieki z góry |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 29-07-2008, 15:38
|
|
|
sprawdz pod mata wytlumiająca maskę czy gdzies nie ma dziury lub czy w ogóle nie jest przewód dziurawy |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 29-07-2008, 22:51
|
|
|
Tyle że oba silniczki pompek (przedniego i tylnego spryskiwacza) są z przodu przy zbiorniku płynu. Może zdechł silnik a może włącznik lub bezpiecznik - trza by zacząć od sprawdzenia czy jest zasilanie na silniczku. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 30-07-2008, 09:08
|
|
|
Silniczek nie buczy, czyli nie ma zasilania albo .. podł. Najprawdopodobniej wystarczy przeczyścić styki. Miałem w swoim taką sytuację już dwukrotnie. Po ostatnim czyszczeniu zakonserwowałem styki obu pompek i dałem dodatkową osłonkę z kawałka gumy by nie dostawała się na silniczki woda z nadkoli. |
|
 |
brodix [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2008, 12:43
|
|
|
TESTER napisał/a: | Silniczek nie buczy, czyli nie ma zasilania albo .. podł. Najprawdopodobniej wystarczy przeczyścić styki. Miałem w swoim taką sytuację już dwukrotnie. Po ostatnim czyszczeniu zakonserwowałem styki obu pompek i dałem dodatkową osłonkę z kawałka gumy by nie dostawała się na silniczki woda z nadkoli. |
Stawiam na silniczek - o ile dobrze pamiętam znajduje się z przodu pod prawym nadkolem.
Poszukaj na forum, znajdziesz wszystkie informacje dot. zdiagnozowania i usunięcia tej usterki.
Pozdr. |
|
|
|
 |
Drill077 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2008, 03:49
|
|
|
Dzieki Wielkie Pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
szymekus [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2008, 20:29
|
|
|
a moze przycisk przy kierownicy nie kontaktuje? u mnie wypadla z niego sprezynka i nie ma przez co prad plynac. przycisk normalnie ci sie wciska? |
|
|
|
 |
|