centralny zamek w 1,6 16v glx 98 r. |
Autor |
Wiadomość |
ARTEK1910
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI CARISMA 16V 98
|
Wysłany: 06-08-2008, 16:47 centralny zamek w 1,6 16v glx 98 r.
|
|
|
witam to znowu ja bo czytam czytam i dalej jestem ciemny czy wogole w carismie 1.6 16v benzyna 98 glx jest centralny zamek mam do niej tylko 1 kluczyk jak otwieram od kierowcy to centralny nie działa jezeli jest ,to od czego mam zaczac szukanie usterki i gdzie ,a jesli chodzi o sygnal od swiateł to chodzi o te styki przy drzwiach na dole bo tam tylko znalazłem ta gume za ktora jest włacznik pozdrawiam artek |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 06-08-2008, 17:20
|
|
|
jeśli chodzi o sygnał to tak, tam są dwa kabelki i jeden jest od sygnału a drugi od otwarcia drzwi., przeczyść styki i psiknij WD40.
Co do centralnego to nie ważne ile miałeś kluczyków, czy jak otwierasz drzwi od strony pasażera to otwierają sie wszystkie drzwi czy tylko te jedne? |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
GrzECHO
Nowy Forumowicz GrzECHO

Auto: Vectra A V2000
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 06-08-2008, 17:36
|
|
|
siwek napisał/a: | czy jak otwierasz drzwi od strony pasażera to otwierają sie wszystkie drzwi czy tylko te jedne? |
Jeżeli tak się dzieje to jest to anglik, ewentualnie centralny przełożony z angola |
_________________ Best Regards,
GrzECHO |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-08-2008, 19:05
|
|
|
GrzECHO napisał/a: | Jeżeli tak się dzieje to jest to anglik, ewentualnie centralny przełożony z angola | niekoniecznie, bo centralny działa i od strony pasażera, więc nie ma różnicy. Poprostu jeśli może otworzyć wszystkie drzwi od strony pasażera to znaczy że siłownik( badz czujnik?) od strony kierowcy ma zepsuty |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
ARTEK1910
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-08-2008, 21:31 centralny zamek w 1,6 16v glx 98 r.
|
|
|
otwieraja sie tylko jedne drzwi albo od strony pasazera albo od strony kierowcy , a gdzie szukac tego silownika badz czujnika lub cos innego co mogłoo by miec wplyw na centralny pozdrawiam |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-08-2008, 21:48
|
|
|
a czy między siedzeniami masz przełącznik dodatkowy? tam pod rączką od ręcznego.
Jeśli tak to on jest od centralnego i jeśli nie działa to może masz zepsuty centralny? |
 |
|
|
|
 |
ARTEK1910
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-08-2008, 20:03 centralny zamek w 1,6 16v glx 98 r.
|
|
|
witam ponownie a wiec mowiłes o przelaczniku od centralnego miedzy fotelami oczywiscie u siebie nie znalazlem takiego ale z ciekawosci odkrecilem pokrywe pod recznym chamulcem i co tam znalazłem ?:luzem leza sobieoczywiscie gdzies tam podłaczone 3 wtyczki z przewodami opisuje jakie : 1- wtyczka czarna byla oznaczona LH (kabelki ziel-zolty,czarny,ziel-czarny,czerw-niebies,zielon-czerwo,czarno-zółty) 2- wtyczka z oznaczeniem RH (kabelki czarn-żółty,żólto-ziel,niebie-czarny,żólto-czarny,czarny,ziel-biały) i 3 wtyczka ktora najbardziej mnie zastanawia oznaczenie NARYSOWANE SA DRZWI A NA TYCH DRZWIACH KLUCZ (kabelki brazowt,jasno zielony ,czarno-żólty,zielon-biały,czarny) ale sie napisałem uff co o tym sadzicie pozdrawiam |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-08-2008, 20:09
|
|
|
hmm jeśli nie masz wyprowadzonego przełącznika od centralnego to albo go ktoś odpiął albo nie masz zamontowanego, patrzac na to że pisałeś wcześniej ze otwieraja ci sie drzwi pojedyńczo to myśle ze niestety nie masz tego centralnego bo te kabelki miedzy siedzeniami sa: LH i RH od podgrzewanych foteli a trzeci od centralnego, ale niestety to tylko kable sa. |
 |
|
|
|
 |
ARTEK1910
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-08-2008, 20:19 centralny zamek w 1,6 16v glx 98 r.
|
|
|
ok kable ale co dalej robic czy mozna cos dokupic podłaczyc do tych wtyczek zeby smigało czy nic nie da sie zrobic ? |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-08-2008, 20:27
|
|
|
nawet do podgrzewania foteli możesz dokupić maty i bedziesz miał opcje dodatkową tak samo jak z centralnym tylko w tym przypadku nie jestem pewny czy musisz siłowniki czy tylko jakiś sterownik...
a tutaj saphire zamieścił instrukcje co do foteli http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=26524 |
 |
|
|
|
 |
adipaw [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2008, 10:17
|
|
|
odkopie temat bo pasuje!
Zakupiłem sobie przełącznik na tunel od centralnego no i pełen optymizmu zdejmuje tunel a tu zonk! nie ma niebieskiej kostki!!!!! od centralnego są tylko od podgrzewania! od razu mówie że centralny mam fabryczny i niekombinowany! czy ktoś wie gdzie się podziała trzecia kostka??
[ Dodano: 26-11-2008, 15:43 ]
żadnych pomysłów?? |
|
|
|
 |
|