Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C52A 1.5] colcik słaby na zimnym silniku
Autor Wiadomość
cinus123
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2008, 08:43   [C52A 1.5] colcik słaby na zimnym silniku

witam wszystkich mitsumaniaków :)
mam od dłużego czasu problem z moim colcikiem, jest słaby na zimnym silniku dopiero tak przy 3,5 tys obrotów go puszcza i ma normalną moc .
na dodatek coraz mu gorzej gdy odpale jest ok ,gdy tylko ruszę to przerywa i chce zgasnąć muszędodać więcej gazu ,wszystkie problemy nikną gdy sie dobrze zagrzeje :)
wymieniłem świece kopułke i kable i bez zmian pomocy nie wiem o co mu chodzi może obraził sie że mu założyłem haka :)
przeczytałem wszystkie tematy na tej stronie znalazłem podobny problem i ktoś pisał żeby sprawdzić zapłon -sprawdziłem i mechanik mi powiedział że jest ok 10 stopni wyprzedzenia
może coś poradzicie?

[ Dodano: 06-08-2008, 08:46 ]
acha zapomniałem dodać że mój colcik to 1,5 12v :)
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 08-08-2008, 18:33, w całości zmieniany 1 raz  

Czerwien
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2008, 09:04   

Tak ogólnie to nie zaleca się pałować auta na zimnym. W swoim wcześniejszym 1.3 też jednak wyczuwałem takiego "muła" na zimnym i czasem przygasał. W moim przypadku była to wina silniczka krokowego.

cinus123
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2008, 13:58   

a wystarczy jak go wyczyszcze czy trzeba kupić nowy ?

Czerwien
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2008, 14:08   

cinus123 napisał/a:
a wystarczy jak go wyczyszcze czy trzeba kupić nowy ?

Ja piszę jak to było w moim przypadku,jeśli ten silniczek ustawia się jak należy nie ma potrzeby go zmieniać czy też czyścić. Mi piszczał po odpaleniu i długo się nastawiał :wink:

cinus123
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2008, 12:10   

zauważyłem dzisiaj że mój colcik też przerywa jak wjeżdżam w zakręt co to może być? bo krokowy chyba działa bo go słychać i podnosi sobie obroty kiedy trzeba . może to być przez paliwo ? bo ostatnio jeżdżę na takim tańszym :) i może się coś przytkało pomóżcie please bo to nie jazda

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-08-2008, 12:29   

cinus123, wymieniałeś filtr paliwny? Colt przerywa przy skręcie w lewo czy w prawo?

cinus123
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2008, 12:40   

bardziej chyba w prawo

[ Dodano: 07-08-2008, 12:44 ]
a nad filtrem też się zastanawiałem tylko dziwi mnie to że jak się całkowicie zagrzeje i jadę na prostej to ma takiego powera że ścigam się ze wszystkim co się da :)

dr_mateusz
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2008, 16:12   

Mój wczoraj zgasł całkowicie tak zapchało filtr paliwa. A wiem że to on bo pchnąłem paliwo w drugą stronę i dzisiaj autkiem jeżdziłem.

cinus123
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2008, 08:19   

a jakie miał objawy ?
a z moim jest coraz gorzej wystarczy że przychamuje i dodaje gazu a on buuu
i nie chce jechać dopiero go muszę przegazować i idzie . zastanawiam sie nad pompą paliwa ale czy to możliwe żeby właśnie w ten sposób działała?

Odpowiedz do tematu