Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
instalacja klimy w cari 1.6
Autor Wiadomość
-=JaNeK=-
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2008, 22:45   instalacja klimy w cari 1.6

witam. mam pytanie odnoscnie instalacji klimy w cari 1.6 z 96 roku. czy ktos moze robil cos takiego? co jest potrzebne? jakie mniej wiecej koszty? na co zwracac uwage? czy to sie oplaca? prosze o porady :) niestety nie dziala opcja search bo pewnie bym juz takie cos znalazl:/

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2008, 15:39   

myśle że to zbyt duzy koszt i nie opłaca się zakładać, lepiej sprzedać i kupić Cari z klimą chyba że nie zamierzasz w przyszłości sprzedawać autka. Szukałem i znalazłem orientacyjne ceny ok 2 000zł więc sam oszacuj czy chcesz sprzedać i kupic nową czy założyc to swojej i się Cari cieszyć jeszcze kilka lat

pawel-krol 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6
Wysłany: 11-08-2008, 21:45   

siwek napisał/a:
myśle że to zbyt duzy koszt i nie opłaca się zakładać, lepiej sprzedać i kupić Cari z klimą chyba że nie zamierzasz w przyszłości sprzedawać autka. Szukałem i znalazłem orientacyjne ceny ok 2 000zł więc sam oszacuj czy chcesz sprzedać i kupic nową czy założyc to swojej i się Cari cieszyć jeszcze kilka lat

gdzie zakladają klime do cari za 2000???
bo ja osobiscie dlugo bym sie nie zastanawial za taką cene.
byłem w Siedlcach i zaśpiewali mi 6000!!!! :axe:

Carrix
[Usunięty]

Wysłany: 11-08-2008, 22:23   

pawel-krol napisał/a:
byłem w Siedlcach i zaśpiewali mi 6000!!!!

Jak widać Siedlce to bardzo drogie miasto jest :lol: .
Na alledrogo przed momentem znalazłem kompletną i zarejestrowaną Cari 1.6 '96 z klimą za siedem kółek. To tak dla porównania cen ;) .
A Siwek ma rację - 2000 za klimę to max co można zapłacić tylko trzeba trochę poszukać. Sam niedawno miałem okazję kupić rozbitą Cari z klimą za psie pieniądze (mniej niż 2k) - przód był cały i kompletny, bo dostała straszliwie w tył, ale tam zginęli ludzie... I nie kupiłem, mimo że też szukam kompletnej klimy...

pawel-krol 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-08-2008, 22:48   

Carrix napisał/a:
pawel-krol napisał/a:
byłem w Siedlcach i zaśpiewali mi 6000!!!!

Jak widać Siedlce to bardzo drogie miasto jest :lol: .
Na alledrogo przed momentem znalazłem kompletną i zarejestrowaną Cari 1.6 '96 z klimą za siedem kółek. To tak dla porównania cen ;) .
A Siwek ma rację - 2000 za klimę to max co można zapłacić tylko trzeba trochę poszukać. Sam niedawno miałem okazję kupić rozbitą Cari z klimą za psie pieniądze (mniej niż 2k) - przód był cały i kompletny, bo dostała straszliwie w tył, ale tam zginęli ludzie... I nie kupiłem, mimo że też szukam kompletnej klimy...

no to ja mam do kupienia za 4ooo z 98 1.6 wlasnie z klimą znajomy powiedzial ze za 5 stowek przeloży a reszta na częsci,tylko że chłodnice trzebaby dokupić.
a za te 2000 to nową można znależć?bo ja bym wolal nowa jak za taka kaske.

Carrix
[Usunięty]

Wysłany: 11-08-2008, 23:03   

Każdy by wolał nową kompletną klimę do Cari za dwa tysiące - nie tylko Ty.
To chyba jasne, że mówimy o cenach klimy używanej i nie z anglika.

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-08-2008, 07:20   

pawel-krol napisał/a:
no to ja mam do kupienia za 4ooo z 98 1.6 wlasnie z klimą znajomy powiedzial ze za 5 stowek przeloży
za 4500 nie widze najmniejszego sensu kupowania klimy.... bo kupisz nową Cari z klimą taniej
musisz poszukać, jak nie w tej chwili to za jakiś czas na pewno sie ktoś pokaże i bedzie miał na sprzedaż

[ Dodano: 12-08-2008, 07:27 ]
http://moto.allegro.pl/it...ima_czesci.html
np tu masz kompletną klime do założenia

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 12-08-2008, 12:46   

no widzicie, siwek pokazał linka do kompletnej klimy za 1000pln, cena już jest dobra, pozostaje dogadać się żeby za 500pln ktoś ją zamontował.
Ja kupiłem za 1000pln kiedyś cały komplet, założyli mi klimę przy okazji zmiany silnika, stare elementy ogrzewania sprzedałem za 500pln, czyli w ogólnym rozrachunku klima mnie kosztowała jakieś 5 stówek. A radocha wielka jak grzeje słoneczko :D POLECAM.

pawel-krol 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-08-2008, 22:40   

siwek napisał/a:
pawel-krol napisał/a:
no to ja mam do kupienia za 4ooo z 98 1.6 wlasnie z klimą znajomy powiedzial ze za 5 stowek przeloży
za 4500 nie widze najmniejszego sensu kupowania klimy....

myśle że wcale by tak źle nie wyszło bo reszte gratów możnaby sprzedać więc suma sumarum jedno w drugie by weszło.

bo kupisz nową Cari z klimą taniej
musisz poszukać, jak nie w tej chwili to za jakiś czas na pewno sie ktoś pokaże i bedzie miał na sprzedaż

chodzi ci żeby sprzedać swoją cari i poszukać drugiej z klimą?
nigdy-za dużo zainwestowalem w to auto żeby je teraz sprzedawać i kto zapłaciłby 15000 za golasa z 96 roku?

[ Dodano: 12-08-2008, 07:27 ]
http://moto.allegro.pl/it...ima_czesci.html
np tu masz kompletną klime do założenia

ciekawe czy to jest naprawde tak jak w opisie...

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2008, 10:23   

najlepiej zadzwonić i wypytać o wszystko.

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-08-2008, 13:00   

nawet jak będziesz miał sprężarke do regeneracji to max 200zł bo po regeneracji można kupić za 300-400 więc i tak dużo taniej niż 4000zł

pawel-krol 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-08-2008, 21:48   

siwek napisał/a:
nawet jak będziesz miał sprężarke do regeneracji to max 200zł bo po regeneracji można kupić za 300-400 więc i tak dużo taniej niż 4000zł

ale ja mówie o całym aucie za 4000zl, żeby kupić i wyciągnąć klime a reszte czyli silnik i całe celmenty blacharskie sprzedać na częsci.

a jakbym kupił tą co jest na allegro to też trzebaby regenerować czy nie koniecznie jeśli by dzialała?

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-08-2008, 21:55   

pawel-krol napisał/a:
le ja mówie o całym aucie za 4000zl,
to juz całkiem inaczej wygląda i nad tym możnaby sie zastanowić :wink:

pawel-krol napisał/a:
jakbym kupił tą co jest na allegro to też trzebaby regenerować czy nie koniecznie jeśli by dzialała?
tu niestety nie trafisz... jeśli pochodzi z rozbitka i działała przed stłuczką to nie bedzie takiej potrzeby, ale tu nie masz nigdy pewności bo sprzedawca zawsze może powiedzieć że działała cudownie a tak naprawde czeka ją regeneracja...

jeżeli to co napisał jest prawdą i rzeczywiście działa to wartą ją kupić :)

pawel-krol 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-08-2008, 21:50   

jeżeli to co napisał jest prawdą i rzeczywiście działa to wartą ją kupić :) [/quote]

a konsole środkową trzeba wymienić?bo w sumie moja jest identyko nawet jest zaślepka na włącznik klimy

i najważniejsze czy do każdej cari 1.6 da rade wsadzić klime-chodzi mi czy jest miejsce na pasek od napędu agregatu?

cncbp 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 15-08-2011, 20:39   

witam
ja zamontowalem sobie reczna klime w tym roku ,koszt klimy z nabiciem 700 zl
montaz okolo 4 godzin nic trudnego wiekszosc czesci z anglika tylko parownik i jedna rurka z wersji europejskiej

Odpowiedz do tematu