Golarka :) |
Autor |
Wiadomość |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 26-07-2008, 18:37
|
|
|
Znaczy nie rozumiem to komfort lepszy jest przy zwyklej maszynce? Bo sie pogubiłem....
Krzychu |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 26-07-2008, 18:57
|
|
|
Kurcze, zrobil sie nam watek kosmetyczny
Osobiscie nie czuje roznicy miedzy pianka a zelem, no moze wtedy gdy nasmaruje gebe pianka i ide na chwile do kompa - zostajac przy nim troche dluzej 'bo cos' Wtedy pianka sie ulatnia, wiec zel bylby lepszym wyjsciem. Generalnie kupuje/dostaje roznie i nie robi mi to roznicy.
Jesli chodzi o kosmetyk po goleniu, to od wielu lat uzywam balsamu Nivea - w bialych buteleczkach. Nie mialem nigdy nic lepszego.
Pragne tez obalic stwierdzenie, ze maszynka el. szybciej sie mozna ogolic. Mi wystarczy 10 min na ogolenie sie maszynka reczna bez zacinania sie.
krzychu, tak. Wychodzi na to, ze wiekszosc uwaza maszynki el. za kiepskie rozwiazanie - a na pewno mniej komfortowe wbrew zalozeniom |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 26-07-2008, 19:23
|
|
|
nie lubie sie golic, jakbym mogl to bym oddal ten przywilej np. zeby arturro sie golil 2 razy czesciej bo jeszcze za mnie
uzywam elektrycznej, ale to tylko z lenistwa ze mi sie nie chce stac nad umywalka
kurcze jak ja tego nie lubie |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 26-07-2008, 20:12
|
|
|
Potwierdzam Nivea po goleniu ten balsam jest the best. A ja sie mysle gole tak w 2-3 minuty jak mam dobra maszynke jak zla to pewie tez tylko efekt gorszy..... No ale z zalozeniem ze zarost jest mocno zmiekczony po prysznicu.
Krzychu |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2008, 20:25
|
|
|
arekp napisał/a: |
Pragne tez obalic stwierdzenie, ze maszynka el. szybciej sie mozna ogolic. Mi wystarczy 10 min na ogolenie sie maszynka reczna bez zacinania sie. |
w wojsku nauczyłbyś się szybciej |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 27-07-2008, 01:11
|
|
|
adams12 napisał/a: | w wojsku nauczyłbyś się szybciej |
Nie bylem i nie bede - i nie dlatego, ze sie migalem. Do tego mysle, ze te 10 min przy goleniu to tez przesada ... zmierze nastepnym razem (jesli bede pamietal), czyli za jakies 2-3 dni. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 27-07-2008, 08:01
|
|
|
arekp napisał/a: | Jesli chodzi o kosmetyk po goleniu, to od wielu lat uzywam balsamu Nivea - w bialych buteleczkach. Nie mialem nigdy nic lepszego. |
Ja też. Tyle że teraz ten balsam robią z witaminą E a parę lat temu robili go z aloesem i wtedy też (subiektywnie) był jeszcze lepszy niż jest teraz no ale jak to mówią każdy tnie koszty. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 27-07-2008, 09:49
|
|
|
ja kiedys sprobowalem tego balsamu nivea i efekt... tragedia
tlusta, swedzaca skora
moj patent na podraznienia, to najpierw jakis antybakteryjny zel (osobiscie uzywam Jonson&Jonson w zielonej tubce) a potem antybakteryjny krem (tez Jonson&Jonson - w rozowej tubce)
super sie wchlaniaja, skora nie wyglada na tlusta i ew. latwo sie wszystko goi
ja tez nie lubie golenia - wlasciwie robie to dlatego, ze po 2 dniach zaczyna mnie wszystko swedziec od zarostu...
no i czlowiek staro z broda wyglada |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 27-07-2008, 10:05
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | ja kiedys sprobowalem tego balsamu nivea i efekt... tragedia
tlusta, swedzaca skora |
Pewnie na któryś z jego składników masz alergię. Tak czy siak kosmetyki trzeba sobie dobrać wg własnych upodobań itp. itd. Przykładowo ja nie używam antyprespirantów z zawartością alkoholu bo działają na mnie drażniąco i wolę te z aloesem czy innymi naturalnie antybakteryjnymi składnikami bo te akurat działają na mnie łagodnie.
Co do golenia to chyba każdy facet tego nie cierpi i goli się bo musi, bo będzie gryzło, bo będzie swędziało itp. itd. i tu zazdroszczę indianom bo naturalnie mają słaby zarost albo wcale go nie mają a to co maja to i tak chyba depilują od dziecka |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 27-07-2008, 12:06
|
|
|
hihi..no faktycznie nam sie wątek kosmetyczny zrobił..
może przenieść temat do działu dla Pań
ale super - dobrze się dowiedziec kto ma jaki patent na golenie ,
balsam Nivea - faktycznie rewelcja, tez używam,
ale czasmi nawet nie używam nic - umyje tylko ryjek jak sie spiesze i nie nakladam zadnego kosmetyku - i mam wrazenie ze skora szybciej dochodzi do siebie
jeszcze moze chłopaki napiszcie co śpiewacie albo gwizdacie przy goleniu ..
zrobie tak : kupię jakąś w miarę:) maszyne za 200 zł i obacze organoleptycznie jak to faktycznie jest |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 27-07-2008, 13:04
|
|
|
Kosmetyczny wątek - dobre
Ja swego czasu kupiłem Brauna, spróbowałem i odłożyłem na półkę
Tak jak pisał saphire i arekp po prostu lipa z tym goleniem elektrycznym. Albo
Brat też chciał elektryczną - pożyczyłem mu swojej, umyłem, wyparzyłem - i co? To samo - stwierdził, że lipa i wrócił do maszynek. Dodam, że nożyki i siatka ostre, bo ja próbując się dokładnie ogolić zajechałem pierwszy zestaw w 1,5 miesiąca i kupiłem nowy, który używałem ze 3 razy.
Najgorsze jest, że nie bardzo jest jak wypróbować przed zakupem
Kup w Tesco, nie usuwaj naklejek itp. wypróbuj i do 5 dni oddaj (bo tak to się pewnie skończy)
Szkoda 2 stówek |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 13-08-2008, 07:22
|
|
|
kupiłem wczoraj w makro jakiegoś Brauna za 130 zetów - bez wypasu, zwykła prosta maszynka
dziś rano próbowałem ale to tylko próba była- bo po minucie poszła piana i zwykła noż nożówka
chyba :P jak dalej próby poligonowe będa takie zostawie ja do pielęgnowania brody |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 13-08-2008, 09:51
|
|
|
Mam twardy zarost, golę się z lenistwa co 2-dzień, choć powinienem codziennie (taka praca). Testowałem wiele i dla mnie najlepsze maszynki to Wilkinson, nożyki ostre i wiele wytrzymują. Testowałem jednorazówki i przepraszam nie dla mnie, nie ma tego komfortu co w wymiennej maszynce.
Obecnie używam Gilette + wymienne nożyki ale zielone (podróby czarne to kicha), żel Gilette potem krem Nivea lub inny i może być.
Samo golenie to 2-5 min i do widzenia.
Co do elektrycznej to żeby się ogolić tak gokładnie jak maszynką to trzeba z 15 min a i tak efekt jest średni , nieraz używałem w samochodzie jak nie dałem rady w domu się ogolić. Obecnie Braun leży i pewnie do kosza poleci. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 13-08-2008, 19:40
|
|
|
Jeśli się nie mylę, to Braun daje gwarancję satysfakcji albo zwrot kasy.
Co do samego golenia u mnie najlepiej sprawdza się zwykła tubka "Warsa" ( kumple mieli niezłą brechtę jak im pokazałem czym się golę ) - (nie)stety moja skóra reaguje na to najłagodniej - pewnie ma najmniej jakichś chemicznych specyfików.
Trochę odbiegnę od tematu, ale co poradzicie na podrażnienia przy goleniu częstszym niż raz na 3 dni ? Szczególnie w okolicy szczęki i załamania szyi, tam jest najgorzej się dogolić i nie podrażnić jednocześnie. Poza tym mam nieszczęsną przypadłość że włosy układają mi się centralnie na skórze, co powoduje częste ich wrastanie i przysparza dodatkowego kłopotu z goleniem ich (nieraz już było że po całym zabiegu znajdowałem jeszcze kilku winowajców ) Kosmetyczka i dermatolog były zgodnego zdania - regularny peeling ale to nic nie daje:/ Do golenia używam maszynki Gillette Fusion, niestety wersja bez wibry i tymczasowo w ramach eksperymentów bez paska nawilżającego (przydaje się nożyk do wydłubania go) Typ zarostu: twardy <sic> |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
seba77
Mitsumaniak www.cb-Polska.pl

Auto: Galant 99r. 2.5 V6 A/T Tip.
|