|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: kordiank2 13-08-2008, 17:11 |
Pytanie!! |
Autor |
Wiadomość |
LSA69 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2008, 17:35 Pytanie!!
|
|
|
Witam co prawda pytanie nie nawiązuje do naszej ukochaniej marki Mitsuu, ale muszę sie zapytać... Chodzi mi o Passata B4 z Silnikiem 2000-16V DOHC 136KM, problem polegam na tym iż podczas pracy silnika,po odkręceniu wlewu oleju silnik zaczyna wypluwać olej, z mojego punktu widzenia i ogólnie jako iż sam naprawiam sobie samochód to jest rzecz całkowicie nie na miejscu, ale mechanik powiedział ze to są sportowe silniki Vw i tak ma być :ppppp... Czy to faktycznie norma, czy myślicie podobnie jak ja iż że mechanik nie powinien być mechanikiem i to co sie dzieje z silnikiem jest tragiczne ( Volkswagen na szczęście nie mój więc Lajt ) Wypowiedzcie sie co sądzicie o tym problemie z silnikiem z góry dzieks .... |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 14-07-2008, 17:15
|
|
|
Mnie też się wydaje, że to wszystko norma. W końcu pracujący silnik, w którym kręcą się wałki otwierając i zamykając zawory chlapie a odkręcony korek wlewu oleju to spora dziura dająca rozszczelnienie silnika i uciekające tamtędy jakieś ciśnienie. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 14-07-2008, 22:07
|
|
|
LSA69, to zależy jak bardzo wypluwa. Jeżeli jest to lekkie chlapanie może faktycznie coś pokapuje z wałka, jeżeli jest to coś więcej - możesz mieć przedmuch ze skrzyni korbowej (a VW lubi je mieć) i wtedy nie za różowo....
A tekst:
LSA69 napisał/a: | ale mechanik powiedział ze to są sportowe silniki Vw |
w przyapdku 136 KM setnie mnie ubawił Znaczy jak na VW to pewnie i wyczyn ale w rozumieniu Mitsu sport zaczyna się jednak gdzie indziej
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 13-08-2008, 16:55
|
|
|
wszystko pięknie, nie mogę się jednak zgodzić na obecność tego tematu w dziale poświęconym innym modelom mitsubishi... |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
|
|