|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Prośba o konsultaje - pomoc. |
Autor |
Wiadomość |
RAMATAJA
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt cl 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-08-2008, 17:17 [CJ1A 1.3] Prośba o konsultaje - pomoc.
|
|
|
Mam Colta 1.3 12V CL Z dokumentów wynika, że 1 rejestrację miał w 20.1997 ale jest to model 1996(T) typ CJ1A w dok. jest też zapis CJ0.
Parę dni temu miałem nieciekawą przygodę , komplet w samochodzie, zła droga - dostała miska olejowa i zanim się zorientowałem było już po ptakach - mechanik mówi mi, że silnik zatarty na amen i remont raczej nie ma sensu.
Nie bardzo wyznając się na tych cyferkach i oznaczeniach proszę kolegów o pomoc jakiego silnika szukać żeby wszystko pasowało mechanicznie i cenowo.
Chodzi mi głównie o to jaki ma to być model i z jakich lat produkcji będzie pasował do mojego Colta.
Nadmienię, że osprzęt i skrzynia jest OK - ile można za taki silnik dać jeżeli ma w miarę rozsądny przebieg, a może ktoś z was ma taki do sprzedanie w okolicach lubuskiego.
Z góry dziękuję za podjęcie tematu - RAMATAJA
CHODZENIE NA PIECHOTĘ - TRAGEDIA. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2008, 18:02
|
|
|
Ma to być silnik do modelu CJ1A z lat 1996-200(3?). Silnik ma oznaczenie 4G13 12V.
Bardzo ważne:
Model auta (karoserii): CJ1A
Oznaczenie silnika: 4g13 12V |
|
|
|
 |
RAMATAJA
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-08-2008, 18:49
|
|
|
Witam
tak mam właśnie w kodzie VIN CJ1A i zapis typ CJO
a temat rozpoczołem dlatego, że słyszałem iż można włożyć silnik z innego roku muszę kupić a się na tym nie znam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2008, 20:44
|
|
|
Tak jak napisałem - silnik 4G13 12V z Colta CJ. Im młodszy rocznik, tym lepiej - logiczne. |
|
|
|
 |
RAMATAJA
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-08-2008, 23:23
|
|
|
Dzięki,
załapałem o co chodzi.
Wiem czego szukać, przeglądam allegro ale tam słaby wybór.
Gdyby ktoś z kolegów miał jakieś namiary na taki silnik w moim rejonie (woj. lubuskie ) i ościenne to będę zobowiązany.
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
|
|