[CJ1A 1.3] ukręcona śruba w aparacie zapłonowym |
Autor |
Wiadomość |
krzysiekk
Nowy Forumowicz
Auto: CJ0 1.3
|
Wysłany: 14-08-2008, 23:25 [CJ1A 1.3] ukręcona śruba w aparacie zapłonowym
|
|
|
Witam wszystkich mitsumaniaków
Chciałem wyczścić styki w kopułce no i przy odkręcaniu strzeliła śruba.
Da sie jakos rozebrac ten dalszy 'plastyk' czy jest to zespolone z aparatem?
Można tak jezdzić z jadna śruba? Może macie jakieś inne pomysły ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2008, 09:45
|
|
|
O jakim "głębszym plastiku" piszesz? O palcu rozdzielacza? Jest on nasadzony na trzpień aparatu zapłonowego i można go po prostu ściągnąć - tyle, że siedzi dość ciasno.
Tutaj znajdziesz mały instruktaż. Co do ukręconej śruby mocującej kopułkę, sugeruję wymontować cały aparat i wykręcić pozostałość. Jeśli nie masz narzędzi/wprawy - zleć to ślusarzowi. Koszt niewielki (a na pewno niższy niż zakup nowego aparatu ), a będziesz miał spokój. |
|
|
|
 |
krzysiekk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-08-2008, 12:38
|
|
|
Lepiej przedstawie to na rysunku:
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2008, 13:55
|
|
|
To chyba to samo: KLIK. Zapewne zatem da się to rozdzielić. |
|
|
|
 |
krzysiekk
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-08-2008, 15:01
|
|
|
gregorbu napisał/a: | To chyba to samo: KLIK. Zapewne zatem da się to rozdzielić. |
tak dzieki to dokladnie ta czesc z dolu strony a powiedz mi jeszcze czy po zdjeciu aparatu i przykręceniu go w tym samym miejscu może się coś przestawić? |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2008, 17:46
|
|
|
krzysiekk napisał/a: | a powiedz mi jeszcze czy po zdjeciu aparatu i przykręceniu go w tym samym miejscu może się coś przestawić? | Jeśli przykręcisz go w dokładnie tym samym miejscu, w którym był przykręcony wcześniej (np. jeśli zrobiłeś znaczniki na aparacie i głowicy), nie ma prawa nic się stać. Ale tak czy inaczej najpewniejszym sposobem jest ustawienie aparatu za pomocą lampy stroboskopowej. |
|
|
|
 |
|