[Cari 1.6] Automatyczny włącznik świateł |
Autor |
Wiadomość |
megaroman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2008, 23:29 [Cari 1.6] Automatyczny włącznik świateł
|
|
|
Witam! mam Carismę 1.6 w automacie. Chciałem zapytać, czy ktoś z szanownych forumowiczów załozył u siebie automatyczny włącznik świateł i jak takie ustrojstwo się spisuje. Za wszelkie wskazówki i uwagi (np. co i jak podłączyć) będę bardzo wdzięczny, bo moja skleroza odnosnie zapalania świateł w ciągu dnia sporo mnie już kosztowała Pozdrawiam - megaroman. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 17-08-2008, 00:15
|
|
|
ja mam, ale nie wiem jakie informacje ciebie interesuja ??
spisuje sie dobrze, zapala i gasi swiatla, a jak podlaczyc to juz zalezy od tego jaki kupisz, wszystkie kable sa na kolumnie kierowniczej - trzeba plastiki rozlozyc |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 17-08-2008, 08:12
|
|
|
Takie urządzenie spisuje się bardzo dobrze, bo masz problem włączania świateł z głowy. ja u siebie urządzenie zrobiłem sam. Działa dwustopniowo. Po przekręceniu kluczyka włączają się światła postojowe określające pozycję auta a po 8 sek. załączają się światła mijania. Po wyłączeniu silnika gaśnie wszystko. Urządzenie zamontowałem na grodzi w komorze silnika a podłączyłem je w obieg do kabli w puszce bezpieczników. Do kabinki pociągnąłem kabelki montując na nich wyłącznik dający możliwość odłączenia całości i kontrolkę zapalonych świateł mijania. |
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 17-08-2008, 14:36
|
|
|
ja gdy kupowałem autko to miało to zamontowane, fakt spisywało się to bardzo dobrze, ale wyłączyłem to urządzenie, bo mimo niego i tak miałem nawyk włączania świateł ze starego autka..
Więc wedle mnie to urządzenie jest kwestią gustu, mi się ono nie przydaje, a samo podłączenie na schemacie wygląda banalnie... |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
megaroman1 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2008, 19:59
|
|
|
Dzięki wielkie za zainteresowanie moim postem . Czy moglibyscie mi jeszcze doradzić czy któryś ze sprzedawanych AWS na Allegro jest lepszy lub pod jakimś względem gorszy? Znalazłem cos takiego: http://moto.allegro.pl/item415355450_automatyczny_wlacznik_swiatel_bo_car_.html
i takiego: http://moto.allegro.pl/it...l_gwrancja.html
Czy z którymś z nich moga być problemy przy podłączeniu??? |
|
|
|
 |
kkriss
Mitsumaniak

Auto: Toyota Prius
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 402 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 24-09-2008, 06:53
|
|
|
Witam, odświerze temat - ktoś może poeca któryś zzestaw z internetu?
Który się najłatwiej montuje? |
_________________ Było: Lancer 1.5 92r., Carisma 2000r. [1.8 GDI ASB]., Galant 2.5 ASB 99r. kombi |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 15-11-2008, 18:29
|
|
|
no ja tez mam w swojej cari tak rzecz ale u mnie to bylo juz odrazu w fabryce zakladane bo mam skandynawska wersje wiec sami rozumiecie.jak do tej pory dziala bez zarzutów. |
|
|
|
 |
adipaw [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|