Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolejna Awaria Eclipsa 2.0 16v
Autor Wiadomość
kanciol
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2005, 23:57   Kolejna Awaria Eclipsa 2.0 16v

Witam wszystkich!

Mam kolejny problem z moją eclipsa, mianowicie autko przygasa mi na wolnych obrotach.
Nie ma na to reguły. Zauważyłem, że gaśnie tylko wtedy gdy auto jest rozgrzane. Przypuśćmy że hamuje z jakiejś prędkości, poczym wciskam sprzęgło i auto gaśnie. Odpalam je na nowo, wchodzi na obroty i znowu gaśniie. Tak może się zdarzyć kilka razy, poczym znowu odpalam i jest już dobrze na jakiś czas tzn. na parenaście kilometrów.
W niektórych momentach, na biegu jałowym czuć nierówną pracę silnika, są wahania obrotów.

Dzisiaj miałem ustawiany zapłon i obroty, ale to wszystko na nowo się powtarza. Wszystko było zrobione według książki.

Proszę o pomoc :]

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-06-2005, 00:25   

Procedura ustawiania wolnych obrotów jest na stronie domowej Krzyżaka ale - no własnie ty masz chyba jeszcze jakis problem. proponuję przeczyscić przepustnicę - w każdym razie od tego zacząć. Daj znać czy pomogło.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

kanciol
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2005, 00:33   

Przepustnica jest czysta bo nawet dzisiaj sprawdzalem. Dla pewności jeszcze ja wyczyscilem.

Wolne obroty były ustawione według tego schematu.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 11-06-2005, 00:48   

A paliwo? Od jak dawna masz te objawy?
powodów może byc multum i jeszcze jedno pytanie - który rok tego cuda?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

kanciol
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2005, 00:56   

Paliwo leje na Shelu V-Power.
Auto to już trochę dziadek 1992rok.

Auto tak chodzi od soboty w zeszłym tygodniu.
W czwartek w zeszłym tygodniu odebrałem auto od mechanika, był poraz kolejny raz naprawiany rozrząd, jednak auto teraz chodzi bardzo dobrze.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 13-06-2005, 07:34   

Może akumulator słaby, może wężyk podciśnienia spadł jakiś, może alternator - sprawdzałeś jakim napięciem ładuje? Świece dobre? Może coś zamokło? - jechałeś wtedy w deszczu?
Edit: rozstań się z vpower i zatankuj zwykłą pb95 na BP - tańsza i lepsza.

kanciol
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2005, 18:23   

Świece są nowe, kable równierz, zdarzyło mi się to poraz pierwsz wieczorem, nie było zadnych opadów.

Cały czas się to powtarza gdy auto się rozgrzeje. Iskra jest dobra, zapłon wyregulowany.

Druga sprawa jest taka że niema na to reguły kiedy to się dzieje.
Najczęściej wtedy gdy przejadę odcinek minimum 15km, ale nie zawsze. Wtedy najczęściej obroty zaczynają skakać lub odrazu silnik gaśnie. Odpale go i na nowo pada. W końcu załapie ale przy najbliżym wrzuceniu go na wolny bieg, bez dodawania gazu, silnik znowu gaśnie.

Gdy trochę postoi, idzie znowu normalnie do jakiegoś momentu i historia od nowa,

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2005, 00:26   

Za bogata mieszanka może? Jeśli tak to może czujnik temperatury kłamie że silnik jest zimny? Albo sonda lambda pada.

kanciol
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2005, 00:30   

Obojetnie jakie paliwo leje. I tak caly czas jest tak samo. Gdy sie rozgrzeje to gasnie.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 19-06-2005, 18:38   

Silniczek krokowy na 99%

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

kuba p
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2006, 01:52   

Witam

Ja właśnie mam taki proble. To chyba silniczek krokowy... jednak 99% to za mało, bo skurczybyk kosztuje 900zl. i tu właśnie moja prośba i pytanie: czy jest tu ktoś z Warszawy z eclipsem i bylby w stanie (za symboliczną opłatą nawet) ustawic się ze mna w serwisie , podlaczyć go na chwile i sprawdzic czy to to. Bede bardzo wdzieczny... kocham mojego eclipsa ale cos mam do niego pecha mimo ze o niego dbam. jednak napewno go nie sprzedam. pozdro

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Wysłany: 30-03-2006, 02:10   

ja mam silniczki krokowe jak bys potrzebowal. spzredaje je po 145 PLN cena z wysylka. jak juz bedzies zpewny ze to jest przyczyna to daj znac. Objawy wskazuja ze parwdopodobnie to bedzie albo silniczek krokowy albo przepustnica brudna.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 30-03-2006, 08:18   

Jestem z wawki i moge zdiadnozowac na 100% czy to silniczek jak rowniez go naprawic..... Zapraszam na priv....

Edit:
heheh post nr 666 :twisted:

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera
Ostatnio zmieniony przez Bartek 30-03-2006, 08:19, w całości zmieniany 1 raz  

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 30-03-2006, 08:33   

A jak bartek nie naprawi silniczka (w co nie wierzę) to Japaneze wymienia cewki za symboliczne kwoty. :mrgreen:

kuba p
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2006, 12:00   

dzieki piekne wszystkim. skontaktuje sie z Bartkiem w takim razie i sprobujemy cos zaradzic. pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu