Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kochajj
06-04-2006, 22:28
Made in USA
Autor Wiadomość
Rafaello
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2006, 15:48   Made in USA

Witam serdecznie,
proponuję nowy wątek, poświęcony Galantom wyprodukowanym za oceanem.

Ponieważ są to dosyć ciekawe egzemplarze, wymagające trochę innego sposobu serwisowania, warto więc wymienić swoje doświadczenia w tym zakresie.

Piszcie, jakie macie doświadczenia z tymi autkami.

Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 26-03-2006, 21:45, w całości zmieniany 1 raz  

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-03-2006, 18:13   

Takiego nowego bialego widzialem kilka dni temu na niepodleglosci...Twoj? :)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2006, 18:36   Re: Made by USA

Rafaello napisał/a:
Ponieważ są to dosyć ciekawe egzemplarze, wymagające trochę innego sposobu serwisowania, warto więc wymienić swoje doświadczenia w tym zakresie.

a jakiego innego sposobu serwisowania wymagaja? czyzby zalewania galonami paliwa i oleju - zartuje oczywiscie.
tak powaznie to jestem ciekaw.

PiotrKula
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 11:50   

witam,
posiadam takiego amerykanca od 5 lat, troche tez nie wiem na czym inne traktowanie polega, jezdzilem nim przez 3 lata za oceanem i jedyne co bylo inne to to ze wymienialem w nim oleje co 3000mil (4600km) teraz rzadziej, ale to chyba bardziej wynika z tego ze koszt wymiany oleju w silniku to 20 dolcow i to jest zaden koszt jak w polsce mam zaplacic 400 zł to nie bede tego robil co 2-3 m-ce, nie sadze ze te silniki nie moga robic przebiegow 10k km od wymiany do wymiany, no i pasek rozrzadu wymienialem pozno bo po 100k mil (160k km).

Patrol
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 14:42   

Kofi napisał/a:
Takiego nowego bialego widzialem kilka dni temu na niepodleglosci...

Miałem możliwość obejrzenia takiego autka z bliska w czwartek... Szczerze powiedziawszy brakuje im... No właśnie, czegoś im brakuje w porównaniu do europejskiej wersji... Ale to tylko moje zdanie, więc proszę nie wszczynać awantur :mrgreen:

PiotrKula
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 14:50   

nie wszczynajac awantur, jezeli chodzi o wyglad zewnetrzny, mam dokladnie odwrotne odczucia :D , ale o gustach sie nie dyskutuje, szczegolnie przod bardziej mi lezy,tyl chyba zeczywiscie europejskie klosze sa ladniejsze.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 28-03-2006, 14:57   

Jeżeli o mnie chodzi to wersja amerykańska z zewnątrz jest do zaakceptowania :)
jednak środek :? te kolorowe zegary, ta szara skóra :roll: - sorry ale nie dla mnie :wink:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Rafaello
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2006, 23:55   

Dobra, chwalę się!
Od poniedziałku 27.03.2006 stałem się oficjalnym posiadaczem Gala 2,4 z '94 r., z pochodzenia - kanadyjczyk.

Auto wybrałem dzięki wnikliwej analizie kolegów z Forum, za co serdecznie dziękuję :)

Wechikuł posiada automat, klimę i gaz - zatem: miło, wygodnie i...w miarę tanio ;)

PiotrKula
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2006, 11:28   

roch_27 napisał/a:
jednak środek te kolorowe zegary, ta szara skóra - sorry ale nie dla mnie

to zalezy nie mam szarej skory ani szarego wnetrza, deska jest w dwoch odcieniach bezu + imitacja drewna, a i obicia sa bezowe w sumie wyglada to niezle, co do zegarow, to nie wiem nie widzialem tak na prawde europejskich, moje sa podswietlane na pomaranczowo.

pozdrowienia

Maro
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2006, 23:44   

Moim zdaniem wersja amerkanska jest brzydsz zderzaki nie pasuja do karoserji i te kierunki wygladaja brzydko zreszto amerykanie tak wszystkie samochody zmieniaja na jedno kopyto to samo zrobili z fokusem (nie wiem jak u nich on sie nazywa moze tak samo) :P

Rafaello
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2006, 11:10   

Po mniej - wiecej miesięcznym użytkowaniu pojazdu dedykowanego na rynek kanadyjski, stwierdzam, że róznice w codziennej eksploatacji są nastepujące:

- większość części ta sama
- żaróweczki w leflektorze sa mniej typowe, bo HB4
- sygnał informujący o niezapięciu pasów
- obrysówki i dłuższe zderzaki, które nadają autu dostojengo charakteru
- no i cała masa bajerów typu: tempomat, uchwyt na kawę, podłokietnik na tylnej kanapie

Reszta b.z.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-07-2006, 22:07   

PiotrKula napisał/a:
nie wiem nie widzialem tak na prawde europejskich, moje sa podswietlane na pomaranczowo.

to już w ogóle nie nie pasuje :P

ja mam takie

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 09-07-2006, 17:35   

Dziś na giełdzie w Pruszczy Gd, był galant sedanik, 2.4 benzyna 160km za 12.500zł. Sprzedaje go bardzo sympatyczna Pani z Gdyni której mąz kupł to auto. ale taraz jest wdową i wymienić chce na mniejsze. Kontakt do niej chyba sie znajdzie na www.anonse.pl jak by ktoś był zinteresowny amerykańska wersją. Aha cały czas jest serwisowany w serwisie aut amerykanskich w 3miescie nie pamietam dokaldnie gdzie. przebieg 104 tyś mil.

Pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

cuc
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2006, 21:00   

Ciekaw jestem jak dopasować tylną tablicę rejestracyjną do amerykańskiej wersji galanta.

Widze tez, zarejestrowane w Polsce osobniki z tylnym lampami USA (czewrwony kierunkowskaz) i zastanawiam sie jak one przeszły przegląd.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 14-07-2006, 21:08   

cuc napisał/a:
... zastanawiam sie jak one przeszły przegląd

Jak to jak? Za flaszkie ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu