Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:17
No i mam co chciałem
Autor Wiadomość
trimix
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2006, 23:02   No i mam co chciałem

Miało być Eclipse a stanęło na Outlanderze, muszę napisać że jestem pod dużym wrażeniem tego autka.

Tak na świeżo kilka moich przemyśleń (może się komuś przyda)

Pierwsze spojrzenie na bagażnik trochę mnie załamało :( ale to mija po kilku dalszych spojrzeniach i przymierzeniu szpeju który zamierza się wozić, trochę schowków po bokach koła dojazdowego ratuje sytuację.
Spodziewałem się mnóstwa wodotrysków i ....... wodotrysków brak :lol: , hmm to chyba jednak będzie zaleta (wystarczy że w trakcie jazdy gubię się w automatycznej klimie :D )
Praktycznie cała deska to matowy plastik ale bardzo ładnie spasowany.
Fotele OK, z przodu i z tyłu sporo miejsca (naprawdę sporo), jako że to dość wysoki samochód to 5-6 letnie dziecko będzie potrzebowało wsparcia.
Plusem są regulowane kąty oparcia tylnej kanapy można dość wygodnie przejechać dłuższy kawałek.
Silnik jak na moje potrzeby jest świetny, ładnie się wkręca i ciągnie równo do 140km/h potem robi się trochę gorzej max pojechałem 180km/h i jeszcze trochę mógłbym go pociągnąć.
Z wyprzedzaniem nie ma większych problemów (o ile nie będzie to wyprzedzanie kogoś kto jedzie > 120km/h a i tak jeszcze da radę)
Spalanie wg. kompa wychodzi ok. 11l/100km (głównie wawa i drogi miejskie)

Tak więc ogólnie jestem baaardzo zadowolony :)

Pozdrawiam wszystkich MitsuManiaków :D

BTW Orientujecie się jak to jest w końcu z tym AWD w outlanderze, ma stały napęd na 4 łapy czy tylko 2 + 2 dołączane ?

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-03-2006, 23:09   

Cytat:
BTW Orientujecie się jak to jest w końcu z tym AWD w outlanderze, ma stały napęd na 4 łapy czy tylko 2 + 2 dołączane ?

Nie bluźnij to nie CR-V. Masz AWD (Full Time ;) )

Będziesz zadowolony z samochodu, to dobry zakup.
Witam na forum!!!

trimix
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2006, 23:11   

Jackie napisał/a:
Nie bluźnij to nie CR-V. Masz AWD (Full Time ;) )

No tak coś czułem z tym AWD :D

Dzięki za odpowiedź

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 28-03-2006, 09:50   

Outlander z zewnatrz bardzo mi sie podoba, natomiast deske rozdzielcza przeprojektowal bym gruntownie...ta mi bardzo nie lezy :P

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2006, 13:52   Re: No i mam co chciałem

trimix napisał/a:
Silnik jak na moje potrzeby jest świetny, ładnie się wkręca i ciągnie równo do 140km/h potem robi się trochę gorzej max pojechałem 180km/h i jeszcze trochę mógłbym go pociągnąć.
Z wyprzedzaniem nie ma większych problemów (o ile nie będzie to wyprzedzanie kogoś kto jedzie > 120km/h a i tak jeszcze da radę)

A która wersja silnikowa, bo też się zastanawiam nad zakupem??

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2006, 13:59   Re: No i mam co chciałem

minimus napisał/a:
trimix napisał/a:

Osiągi i spalanie wskazują na zwykłe 2.0

trimix
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2006, 20:24   

Fido__ napisał/a:

Dokładnie jest to 2.0 :) i wystarczy

Witom
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2006, 21:18   

witam wszystkich prosze o jakieś opinie na temat modelu Outlander z silnikiem o jakim mowa wyżej 2,0 bodajże dohc gdyż planuje kupić takie auto w sobotę i co do bagażnika może ktoś wie ile kosztuje tzw koło dojazdowe? i ile kosztuje założenie instalacji gazowej do tego autka??
z góry dzięki

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 29-03-2006, 21:37   

Hej.
Nie opłaca się kupować doajzdówki bo:
a) możesz kupić uszczelniacz i będzie taniej
b) masz bezpłatny 3 letni assistance gdyby uszczelniacz nie zadziałał ( w co nie wierzę bo sam jeżdżę już 3 rok i mnie nie zawiódł)
Dalej, koszt instalacji ori (PRINS) to 5 500zł, nie ori ok. 4000zł.
Opinia:
Bardzo stabilny i dobrze wykonany samochód, IMO znakomity stosunek jakości do ceny, prawdziwe 4X4 (bez zabawek ;) )Auto jest przestronne i wygodne.Płytki bagażnik. Minusem wersji 2.0 jest niewielka prędkość max. oscylująca (realnie) ok. 180km/h.
Gratuluję wyboru i mam nadzieję, że znajdziesz tu kącik dla siebie.
Pozdrawiam

trimix
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2006, 22:16   

Witom napisał/a:
i co do bagażnika może ktoś wie ile kosztuje tzw koło dojazdowe

Nie wiem czy koło dojazdowe zależy od wersji u mnie było w standardzie.

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 29-03-2006, 22:39   

dzisiaj na warsztacie gdzie robie colta widziałem outlandera... miał rozbity przod i ściagniętą chłodnice zderzak itd... maska była załozona... jak popatrzyłem pod maskę to zauwazyłem silniczek prawie identyczny jak w EVO... są takie???? czy zwykłe 2.o wyglądają podobnie to 2.0 z EVO???

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2006, 23:11   

Jackie napisał/a:
Opinia:
Bardzo stabilny i dobrze wykonany samochód, IMO znakomity stosunek jakości do ceny, prawdziwe 4X4 (bez zabawek ;) )Auto jest przestronne i wygodne.Płytki bagażnik. Minusem wersji 2.0 jest niewielka prędkość max. oscylująca (realnie) ok. 180km/h.
Pozdrawiam

Jacki, a co byś powiedział na Forestera?

Jestem już właściwie zdecydowany na Forestera 2.0xt (3, 4 letni). Przez pewien czas zastanawiałem się też nad Outlanderm (2,4l). Niestety główną jego wadą dla mnie jest brak miejsca za kierownicą (mam prawie 2m), np. w MSS jest o wiele więcej miejsca. Rozwiązaniem mogłoby być wydłużenie lub przesunięcie szyn po których jeździ fotel kierowcy, ponieważ miejsca z tyłu jest od pyty. Ale w żadnym serwisie (ani na tym forum) nikt nie był w stanie mi powiedzieć czy to jest wykonalne. Także Outlander, niestety, odpadł na starcie.

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 30-03-2006, 01:03   

kochajj ten model to Outlander 2,0 Turbo z silnikiem z EVO :twisted:
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 30-03-2006, 09:03   

Cezar napisał/a:
kochajj ten model to Outlander 2,0 Turbo z silnikiem z EVO :twisted:

własnie tak jakoś mi silniczek wyglądał na EVO :twisted: :twisted: :twisted:

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2006, 09:32   

minimus napisał/a:
Jackie napisał/a:
Opinia:
Pozdrawiam

Jacki, a co byś powiedział na Forestera?

Jestem już właściwie zdecydowany na Forestera 2.0xt (3, 4 letni). Przez pewien czas zastanawiałem się też nad Outlanderm (2,4l). Niestety główną jego wadą dla mnie jest brak miejsca za kierownicą (mam prawie 2m), np. w MSS jest o wiele więcej miejsca. Rozwiązaniem mogłoby być wydłużenie lub przesunięcie szyn po których jeździ fotel kierowcy, ponieważ miejsca z tyłu jest od pyty. Ale w żadnym serwisie (ani na tym forum) nikt nie był w stanie mi powiedzieć czy to jest wykonalne. Także Outlander, niestety, odpadł na starcie.

Jacek to Ci tu bełkot marketingowy nasycony poprawnością polityczną walnie :mrgreen:

Aktualny Foryś 2.0 i Outek 2.0 to samochody nieporównywalne raczej (z niekorzyścią dla outka niestety). A Foryś XT 2.0 - mniam mniam. Już nie wsadzają do niego uturbionego silnika 2.0, a szkoda. Jacek dał mi kiedyś takim pojeździć i to jest coś w co mierzę w przyszłości.

[ Dodano: 30 30 03, 06 ]
Outlander jest wygodny (pomijam kwestię bagażnika hehe) i.... nijaki. Silnik 2.0 jest za mały dla niego, a pije swoje. Sam słyszałeś, że wyprzedzanie przy 120 to męka.

Bierz tego XT-ka bez dwóch zdań.

Odpowiedz do tematu