Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:17 |
No i mam co chciałem |
Autor |
Wiadomość |
trimix [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2006, 23:02 No i mam co chciałem
|
|
|
Miało być Eclipse a stanęło na Outlanderze, muszę napisać że jestem pod dużym wrażeniem tego autka.
Tak na świeżo kilka moich przemyśleń (może się komuś przyda)
Pierwsze spojrzenie na bagażnik trochę mnie załamało ale to mija po kilku dalszych spojrzeniach i przymierzeniu szpeju który zamierza się wozić, trochę schowków po bokach koła dojazdowego ratuje sytuację.
Spodziewałem się mnóstwa wodotrysków i ....... wodotrysków brak , hmm to chyba jednak będzie zaleta (wystarczy że w trakcie jazdy gubię się w automatycznej klimie )
Praktycznie cała deska to matowy plastik ale bardzo ładnie spasowany.
Fotele OK, z przodu i z tyłu sporo miejsca (naprawdę sporo), jako że to dość wysoki samochód to 5-6 letnie dziecko będzie potrzebowało wsparcia.
Plusem są regulowane kąty oparcia tylnej kanapy można dość wygodnie przejechać dłuższy kawałek.
Silnik jak na moje potrzeby jest świetny, ładnie się wkręca i ciągnie równo do 140km/h potem robi się trochę gorzej max pojechałem 180km/h i jeszcze trochę mógłbym go pociągnąć.
Z wyprzedzaniem nie ma większych problemów (o ile nie będzie to wyprzedzanie kogoś kto jedzie > 120km/h a i tak jeszcze da radę)
Spalanie wg. kompa wychodzi ok. 11l/100km (głównie wawa i drogi miejskie)
Tak więc ogólnie jestem baaardzo zadowolony
Pozdrawiam wszystkich MitsuManiaków
BTW Orientujecie się jak to jest w końcu z tym AWD w outlanderze, ma stały napęd na 4 łapy czy tylko 2 + 2 dołączane ? |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 27-03-2006, 23:09
|
|
|
Cytat: | BTW Orientujecie się jak to jest w końcu z tym AWD w outlanderze, ma stały napęd na 4 łapy czy tylko 2 + 2 dołączane ? |
Nie bluźnij to nie CR-V. Masz AWD (Full Time )
Będziesz zadowolony z samochodu, to dobry zakup.
Witam na forum!!! |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
trimix [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2006, 23:11
|
|
|
Jackie napisał/a: | Nie bluźnij to nie CR-V. Masz AWD (Full Time ) |
No tak coś czułem z tym AWD
Dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-03-2006, 09:50
|
|
|
Outlander z zewnatrz bardzo mi sie podoba, natomiast deske rozdzielcza przeprojektowal bym gruntownie...ta mi bardzo nie lezy |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2006, 13:52 Re: No i mam co chciałem
|
|
|
trimix napisał/a: | Silnik jak na moje potrzeby jest świetny, ładnie się wkręca i ciągnie równo do 140km/h potem robi się trochę gorzej max pojechałem 180km/h i jeszcze trochę mógłbym go pociągnąć.
Z wyprzedzaniem nie ma większych problemów (o ile nie będzie to wyprzedzanie kogoś kto jedzie > 120km/h a i tak jeszcze da radę)
|
A która wersja silnikowa, bo też się zastanawiam nad zakupem?? |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2006, 13:59 Re: No i mam co chciałem
|
|
|
minimus napisał/a: | trimix napisał/a: | Silnik jak na moje potrzeby jest świetny, ładnie się wkręca i ciągnie równo do 140km/h potem robi się trochę gorzej max pojechałem 180km/h i jeszcze trochę mógłbym go pociągnąć.
|
A która wersja silnikowa, bo też się zastanawiam nad zakupem?? |
Osiągi i spalanie wskazują na zwykłe 2.0 |
|
|
|
 |
trimix [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2006, 20:24
|
|
|
Fido__ napisał/a: | A która wersja silnikowa, bo też się zastanawiam nad zakupem?? |
Dokładnie jest to 2.0 i wystarczy |
|
|
|
 |
Witom [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2006, 21:18
|
|
|
witam wszystkich prosze o jakieś opinie na temat modelu Outlander z silnikiem o jakim mowa wyżej 2,0 bodajże dohc gdyż planuje kupić takie auto w sobotę i co do bagażnika może ktoś wie ile kosztuje tzw koło dojazdowe? i ile kosztuje założenie instalacji gazowej do tego autka??
z góry dzięki |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 29-03-2006, 21:37
|
|
|
Hej.
Nie opłaca się kupować doajzdówki bo:
a) możesz kupić uszczelniacz i będzie taniej
b) masz bezpłatny 3 letni assistance gdyby uszczelniacz nie zadziałał ( w co nie wierzę bo sam jeżdżę już 3 rok i mnie nie zawiódł)
Dalej, koszt instalacji ori (PRINS) to 5 500zł, nie ori ok. 4000zł.
Opinia:
Bardzo stabilny i dobrze wykonany samochód, IMO znakomity stosunek jakości do ceny, prawdziwe 4X4 (bez zabawek )Auto jest przestronne i wygodne.Płytki bagażnik. Minusem wersji 2.0 jest niewielka prędkość max. oscylująca (realnie) ok. 180km/h.
Gratuluję wyboru i mam nadzieję, że znajdziesz tu kącik dla siebie.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
trimix [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2006, 22:16
|
|
|
Witom napisał/a: | i co do bagażnika może ktoś wie ile kosztuje tzw koło dojazdowe |
Nie wiem czy koło dojazdowe zależy od wersji u mnie było w standardzie. |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 29-03-2006, 22:39
|
|
|
dzisiaj na warsztacie gdzie robie colta widziałem outlandera... miał rozbity przod i ściagniętą chłodnice zderzak itd... maska była załozona... jak popatrzyłem pod maskę to zauwazyłem silniczek prawie identyczny jak w EVO... są takie???? czy zwykłe 2.o wyglądają podobnie to 2.0 z EVO??? |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2006, 23:11
|
|
|
Jackie napisał/a: | Dalej, koszt instalacji ori (PRINS) to 5 500zł, nie ori ok. 4000zł.
Opinia:
Bardzo stabilny i dobrze wykonany samochód, IMO znakomity stosunek jakości do ceny, prawdziwe 4X4 (bez zabawek )Auto jest przestronne i wygodne.Płytki bagażnik. Minusem wersji 2.0 jest niewielka prędkość max. oscylująca (realnie) ok. 180km/h.
Pozdrawiam |
Jacki, a co byś powiedział na Forestera?
Jestem już właściwie zdecydowany na Forestera 2.0xt (3, 4 letni). Przez pewien czas zastanawiałem się też nad Outlanderm (2,4l). Niestety główną jego wadą dla mnie jest brak miejsca za kierownicą (mam prawie 2m), np. w MSS jest o wiele więcej miejsca. Rozwiązaniem mogłoby być wydłużenie lub przesunięcie szyn po których jeździ fotel kierowcy, ponieważ miejsca z tyłu jest od pyty. Ale w żadnym serwisie (ani na tym forum) nikt nie był w stanie mi powiedzieć czy to jest wykonalne. Także Outlander, niestety, odpadł na starcie. |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 30-03-2006, 09:03
|
|
|
Cezar napisał/a: | kochajj ten model to Outlander 2,0 Turbo z silnikiem z EVO |
własnie tak jakoś mi silniczek wyglądał na EVO |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2006, 09:32
|
|
|
minimus napisał/a: | Jackie napisał/a: | Dalej, koszt instalacji ori (PRINS) to 5 500zł, nie ori ok. 4000zł.
Opinia:
Pozdrawiam |
Jacki, a co byś powiedział na Forestera?
Jestem już właściwie zdecydowany na Forestera 2.0xt (3, 4 letni). Przez pewien czas zastanawiałem się też nad Outlanderm (2,4l). Niestety główną jego wadą dla mnie jest brak miejsca za kierownicą (mam prawie 2m), np. w MSS jest o wiele więcej miejsca. Rozwiązaniem mogłoby być wydłużenie lub przesunięcie szyn po których jeździ fotel kierowcy, ponieważ miejsca z tyłu jest od pyty. Ale w żadnym serwisie (ani na tym forum) nikt nie był w stanie mi powiedzieć czy to jest wykonalne. Także Outlander, niestety, odpadł na starcie. |
Jacek to Ci tu bełkot marketingowy nasycony poprawnością polityczną walnie
Aktualny Foryś 2.0 i Outek 2.0 to samochody nieporównywalne raczej (z niekorzyścią dla outka niestety). A Foryś XT 2.0 - mniam mniam. Już nie wsadzają do niego uturbionego silnika 2.0, a szkoda. Jacek dał mi kiedyś takim pojeździć i to jest coś w co mierzę w przyszłości.
[ Dodano: 30 30 03, 06 ]
Outlander jest wygodny (pomijam kwestię bagażnika hehe) i.... nijaki. Silnik 2.0 jest za mały dla niego, a pije swoje. Sam słyszałeś, że wyprzedzanie przy 120 to męka.
Bierz tego XT-ka bez dwóch zdań. |
|
|
|
 |
|