Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:29
Warto ?
Autor Wiadomość
COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 16:19   Warto ?

Witam
Już wcześniej widziałem go na allegro, jak widać nie jest łatwo sprzedać Japończyka

Samochód w kraju od Maja tego roku

Skrzynia TipTronic, 4biegi?(myslalem ze 5)

Co o nim sądzicie?

Instalacja sekwencyjna ale..polskiej produkcji - co to może być ? ma to prawo dobrze jeździć ? :wink:

Koledzy, czy mogę liczyć na Waszą pomoc jeśli będę chciał podjechać do Częstochowy i go obadać ?

Będę miał miernik do grubości powłoki lakieru, sprawdzę czy wszystkie szyby identyczne, pojadę na diagnostykę, co jeszcze sprawdzić ?

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 16:28   

MARCIN--Ibiza napisał/a:
Już wcześniej widziałem go na allegro
jesli chcesz oceny to wklej linka
...napewno tylne blotniki dokladnie looknac ...zawiecha silnik i skrzynia czy nie ciekna
zapytaj na forum regionalnym czy ktos nie chcialby sie przejechac z Toba go zobaczyc
MARCIN--Ibiza napisał/a:
Instalacja sekwencyjna ale..polskiej produkcji - co to może być ? ma to prawo dobrze jeździć ?
hmmm polska!? jesli dobrze zalozona to chyba powinna :P

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 23-08-2008, 16:34   

MARCIN--Ibiza napisał/a:
Już wcześniej widziałem go na allegro, jak widać nie jest łatwo sprzedać Japończyka

Przydałyby się jakieś zdjęcia?
Renata
EA5W

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 16:50   

:mrgreen: UPSSS oto link;

http://moto.allegro.pl/it..._gaz_wypas.html

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 17:30   

ze zdjec wydaje sie byc 'SI' choc jest ich malo . nie ma na tylnej klapie znaczka' V624 ' ale ja sie go pozbylem zeby 'wysokobialkowi" kolesie z bumet nie wiedzieli z czym maja do czynienia :twisted:
...Galanty nie posiadaj fabrycznego komputera pokladowego i maja po 4 "jaśki"

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 17:33   

Nie ma znaczka bo to jest pewnie 2.0 16V

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 17:35   

:oops: upsss no tak hehe ale ten piecyk moglby tam siedziec ...niewielka roznica w spalaniu a jaki efekt

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 17:47   

Faktycznie praca silnika V6 jest piękna(miałem Omegę MV6 + dolot ze stożkiem :D )
ale w Galantach słyszałem że osiągi pomiedzy 2.0 w czterech garach a 2.0 V6 sa bardzo zblizone ze względu na różnice w masie, natomiast spalanie już większe w V-ce

Rozmawiałem jeszcze z właścicielem i poprosiłem o dokładniejsze zdjęcia na maila.
Oczywiście załącze je i tu na forum, wtedy będzie można wspólnie dokładniej ocenić wartość samochodu.

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 23-08-2008, 18:04   

To jest rekin zatem V6 jest o pojemnosci 2.5. Silnik 2.0 jest duzo gorszy jesli chodzi o dynamike a spalanie jedynie okolo litra na korzysc mniejszego. Jak jezdziles Omega MV6 to Galant Cie powali na kolana. Silnik z omegi ma gorsza dynamike.
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 18:09   

i tu mozesz sie zdziwic Gal to nie Omega . spalanie wg forumowiczow spalanie wg uzytkownokow zalogowanych na stronie autocentrum.tak jak napisal sampler litr roznicy(tak okolo)...mnie Gal na trasie z predkoscia nie przekraczajaca 100km/h w nocy(pusto)na trasie spalil ponizej 8l.

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2008, 09:43   

Szczerze powiedziawszy spalanie to nie sprawa priorytetowa gdyz to auta glownie bedzie uzytkowac moja zona, nie beda to duze przebiegi roczne.

Galant bardzo mi sie podoba, bardziej od Omegi i innych aut w tym przedziale cenowym.

Chcemy auto wygodne, bezawaryjne, koniecznie z klimatyzacja no i mile widziana instalacja gazowa.
Omega na gazie jezdzic za cholere nie chciala, niby ludzie maja gaz w MV6 i mowia ze jest OK, ale nie istotne, tu jest temat o JAPONCZYKACH

Mam juz dodatkowe fotki tego Galanta;

Co teraz mozecie powiedziec poza rozwalonym zderzakiem ?

bokciu
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2008, 12:20   

sampler napisał/a:
Jak jezdziles Omega MV6 to Galant Cie powali na kolana

No nie przesadzaj.Jezdziles kiedys Omega MV6?Tam jest 3.0 i ponad 200 KM tak wiec raczej Galant 2.5 nie powali takiej Omegi na kolana.Zeby sie potem chłopak nie rozczarował.
Przecież pisze jak byk w ogłoszeniu ,ze to 2.0

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 24-08-2008, 13:06   

MV6 bylo cale stado od 2.5 po 3.2. Oczywiscie mi chodzilo porownanie tych samych pojemnosci czyli 2.5 (w omedze jest 170 KM). Ale jesli piszesz o 210 KM w 3.0 l to tak wspaniale nie jest. Omega jest ciezsza o jakies 300 kg. No i nie zapominaj ze to tylny naped. W manualu to auto ma do 100 8.0s lub 8.5 w zaleznosci od wersji skrzyni. Gal ze swoimi 163 KM ma 7.9 lub 8.2. Zatem tak zle nie jest.

Oczywiscie porownujemy wersje EA5x w rekinie :)
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2008, 15:54   

Jak sprawują się te skrzynie?

Czy po samych zdjęciach wnioskujeie ze wszystko jest wporzadku?
(np czy z tego rocznika jest taka deska jak byc powinna, czy listwy, czy fotele, tapicerka, koła, Wszystko się zgadza?

Jakie osiągi ma silnik 2.0 w automacie w tym nadwoziu ?

Co w nich się najczęściej psuje ?(jakie są koszty części?)

Omegą na g-techu robiłem systematyczne 7,0-7,2 na kołach 17" 225/45(koła oryginalne takie łopaty, ciezkie jak cholera) Omega tak w ogóle to było auto rodziców ale jeździłem jak swoim, wcześniej była tez Vectra 2,5 która do setki przyspieszała podobnie lecz na 3cim i 4tym biegu Omega była zdecydowanie szybsza.

Teraz żona jeździ Ibizą 1.4 8V seria 60KM a obecnie na hamowni 102KM
i właśnie dzisiaj dyskutowaliśmy czy taki Galant w automacie 2.0 jest zrywniejszy od naszej podkręconej Ibizy
Ibiza jak miła 96KM to strzeliłem na 1/4 16,93s na Bemowie

[ Dodano: 24-08-2008, 20:05 ]
celowo pisze post pod postem, moze ktos chetniej zajrzy :badgrin:

Jutro jadę obejrzeć Gala do Czestochowy

Mam jeszcze jednego na oku
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5818333
który wydaje Wam się ciekawszy, nie biorąć pod uwage ze sa roznice w pojemnosci

Kolega mi mowil ze te silniki 2,4 nie chca jezdzic na gazie
Czy tak faktycznie jest ?

kizior555 
Mitsumaniak
---

Auto: Pajero 3.2 V68 2005 Dakar
Wysłany: 24-08-2008, 21:21   

Ten drugi to amerykańska wersja. Silnik 2.4 w amerykańskiej wersji jest inny, niż w europejskiej (nie GDI, bodajże MIVEC)
Zawieszenie też chyba inne i inne wnętrze (brzydsze, ale to kwestia upodobań).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi