Genialna owiewka |
Autor |
Wiadomość |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-08-2008, 18:55
|
|
|
romanzewsi,
Witam mam pytanie lekko błache-masz genialną owiewkę szyby- (post co prawda prawie rok temu dodany)-gdzie takowe można nabyć- pozdrawiam |
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-08-2008, 08:15
|
|
|
Mysle, ze trzeba poczekac na wypowiedzi ludzi, ktorzy handluja czesciami. Dla ulatwienia podam link ze zdjeciem rzeczonej owiewki: http://img338.imageshack....p1000828vd4.jpg
Berni Pajero = Shogun wiec lepiej nie pisac maslo maslo. Tak wogole to masz swapa czy jeszcze wszystko przed toba?
Mozesz poszukac tu, choc jak sadze owiewka ze zdjecia byla nabywana na wyspach:
http://www.heko.pl/index.php?opt=gal_boczne
Mozna tez zapytac w ASO ale tu trzeba nastawiac sie na wieksze koszty. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Stach [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2008, 09:08
|
|
|
Muszę przyznać do kompletu owiewek. Kupiłem od osób handlujących częściami. Montowane są na grubą taśmę dwustronnie klejącą i symboliczne metalowe skobelki, które sobie podarowałem.
Przed deszczem rewelacyjna ochrona, częściowo również przed wodą z kałuży. Ulegają porysaniu, szczególnie przednie, gdy jeździć po krzakach. Żadna jednak nie spadła i nie popękała przy off-roadzie. Przednie robią bardzo dużo hałasu. Zawirowania wiatru i szum kół jest potęgowany przez czaszę owiewki. Przy 80-tce zapomnij o jeździe z uchylonym oknem.
Tylne są rewelacyjne, nie generują żadnego dodatkowego hałasu.
Można jeździć w deszczu przy lekko otwartych oknach; dla mnie to zasadnicza zaleta. |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-08-2008, 14:07
|
|
|
O widze jakiś mały teścik -przyznaje się bez bicia jestem zupełnie zielony nie tylko z Pajero ale z określeń też - bladego pojęcia nie mam co to Gene jest swap
-ale się naucze. Kupiłem go 14 dni temu , chwalę się Pajero Shogunem tylko dlatego
że tak mam natłuczone w Szwedzkim dowodzie cytuje: Mitsubishi Pajero 3.0 V6 SHOGUN- a i tam gdzie na tylnych drzwiach wszystkie normalne Pajeraki mają napis PAJERO ,PINI ITD . mój nieszczęśnik ma shogun.
A wracając do owiewek dzięki za odzew szukam tych ze zdjęcia kolegi ponieważ te wąskie mam kupione srednio się spisują- ani szyby przy deszczu otworzyć szerzej się nie da no i hałas też niezły robią. Pozdrawiam i proszę o cierpliwośc ponieważ pewnie jeszcze niejedno głupie pytanie Wam zadam |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 25-08-2008, 15:11
|
|
|
Berni, swap = przekladka/podmianka w tym przypadku chodzi o zamiane ukladow z auta z kierownica z prawej strony (Shogun) na lewa strone (Pajero/Montero) tak aby w Polsce dalo sie to zarejestrowac.
Moze w Szwecji tez sprzedawano Shoguny albo sam juz nie wiem, bo wersji i modeli bylo tyle, ze nic mnie juz nie zadziwi. Tak czy siak jesli jest fajera po wlasciwej (naszej) stronie nie ma tematu. |
 |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 25-08-2008, 15:12
|
|
|
Berni napisał/a: | O widze jakiś mały teścik -przyznaje się bez bicia jestem zupełnie zielony nie tylko z Pajero ale z określeń też | to nie tescik to ciekawosc. Nic sie nie martw czytaj forum i pytaj. Jeszcze raz witam na forum. |
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-08-2008, 17:48
|
|
|
Dla mnie chyba na szczęscie jak zjechał z promu to kierownica była na właściwym miejscu, czyli po ludzkiej stronie- anglika raczej bym nie kupił- coś mi się obiło o uszy że podobno już przekładek nierejestrują -może to plotka,pozdrawiam |
|
 |
|