|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Proszę o ocenę tego Lancera |
Autor |
Wiadomość |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 23-08-2008, 22:53 Proszę o ocenę tego Lancera
|
|
|
Znalazłem na Allegro 2 auta, którymi jestem zainteresowany. Zastanawia mnie spora różnica cen między nimi:
- pierwszy: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6125783
- drugi: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5371235
Czy ktoś może mi wyjaśnić, skąd taka różnica cen? Auta różnią się tylko wyposażeniem (klimatyzacja), poza tym różnic nie widzę. Która cena jest "normalniejsza"? Proszę, rzućcie okiem na nie i powiedzcie, co o nich sądzicie A może ktoś mógłby podjechać i osobiście obejrzeć samochody? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
Ostatnio zmieniony przez kamilek 26-08-2008, 15:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 24-08-2008, 00:18
|
|
|
kamilek, oba ładne lecz ten pierwszy jakiś podejrzany. Silnik wypucowany na błysk no i ta cena Jeśli miał bm brać dla siebie wziął bym drugiego mimo tego, że przebieg troszkę podejrzany. W drugim motor nie widział karchera i dobrze - przynajmniej widać skąd są jakieś małe wycieki Oba zadbane i czyste w środku. Co do cen obu nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego taka różnica, przecież klima nie kosztuje 1,5-2k (doliczam rejestrację).
Tyle ode mnie |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 24-08-2008, 12:29
|
|
|
- drugi: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5371235
Ten drugi z Radomia Skad ja go znam byłem go ogladac w Radomiu kompletne padło. Czytaj w ,,moja historia,, w dziale nasze miski.
[ Dodano: 24-08-2008, 12:38 ]
Tu dodam tylko ze ten drugi na 4 elementy do malowania (zobacz dokładnie zdjecie z boku kazde nadkole podrdzewiałe było i koles sobie dał szpachle i sprayem podjechał... ) ponadto podrdzewiały próg pomalowany sprejem Silnik chyba zajechany bo własciciel specjalnie go odpalał przed naszym przybyciem. Do tego przebieg bajkowy dywniki tak wytarte ze hej (pokazywał mi gnój ksiazke serwisową ale to wcale nie jest dowód- podrobione na bank! ) Pawela i Rafq mogą potwierdzic. Dobrze stary ze wrzuciłes go do oblookania |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
Ostatnio zmieniony przez rosomak1983 24-08-2008, 12:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 24-08-2008, 12:39
|
|
|
kamilek, jak pisze rosomak1983, oglądaliśmy srebrnego lancera z Radomia w czerwcu. Oto wyniki oględzin:
Ja:
Cytat: | To może ja napisze. Razem z rosomakiem i rafqiem pojechaliśmy wczoraj oglądać srebrnego Lancera z Radomia. Na miejscu okazało sie, że większego partactwa jeszcze chyba nie widziałem... Oględziny trwały może z 5 min, dalej nie było co oglądać... Cały poobijany, komora silnika malowana ze wszystkimi śrubami i nakrętkami, wgniecione i nieudolnie szpachlowane progi, powgniatane drzwi, i najlepsze... On miał 2 zupełnie inne kolory... Zacieki, pod uszczelkami pasta polerska... Koleś który to sprzedawał początkowo zbaraniał kiedy ściągaliśmy uszczelki i odkrywaliśmy nowe usterki i udawał głupka, a potem przyznał, ze kolega malował mu to... sprayem W środku dziury od stóp w tapicerce, wytarta kierownica, że aż świeciła.. Ach te 122 kkm... Silnik mokry, plama pod nim była ewidentnie spod niego, radio wyjął a miało być w sprzedaży. Po kilku naszych mniej entuzjastycznych komentarzach gnojek niemal z płaczem poszedł do domu... OMIJAĆ Z DALEKA! |
rosomak:
Cytat: | oto jest to ,,cudo" którego wlascicielem jest jakis kłamliwy gnój.Przez tel pytałem czy auto wymaga poprawek lakierniczych to oczywiscie nie i do tego bezwypadkowe!
Niech sie cieszy ze nie dostał liścia. Wystrzegajcie sie tego auta bo nawet komora silknika jest peknieta i wylazi tam ruda.Na 3 nadkolach jest szpachla pomalowana innym kolorem.
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 24-08-2008, 13:21
|
|
|
A ten opis ze WIDOCZNE NA ZDJECIU PLAMY OLEJU NIE POCHODZA OD TEGO SAMOCHODU!! to naprawde rewelka hehe tylko jak tam wpalismy to widzielismy wszystko. Ten koles tak kłamie ze naprawde zasluguje na co tu mówic strzała. Wkleje go moze zeby go uwiecznic jako przestroge. Wiem ze wyglada ładnie na zdjeciach mi tez sie podobal dlatego po niego pojechałem ale widzialismy go na zywo...
Mitsubishi Lancer KLIMA !Wydrukuj ofertę
Cena:
6 500 PLN / 1 968 EUR
Typ:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1994, Data rejestracji: 07/1994, Przegląd: 08/2008, Ubezpieczenie: 08/2008, 123 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 113 KM (83 kW), Pojemność skokowa: 1600 cm3, benzyna, srebrny-metalic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, radio / CD, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:
serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Witam
Do sprzedania posiadam Mitsubishi Lancera 1.6GLXi Z klimatyzacja. auto zadbane niecaly rok w polsce malo jezdzone. serwisowane, ostatni wpis w książce serwisowej to rok 2007.
WIDOCZNE NA ZDJECIU PLAMY OLEJU NIE POCHODZA OD TEGO SAMOCHODU!!
Spalanie:
Poza miastem w ok 5l/100km
W miescie ok 7l/100
Auto posiada bogate wyposarzenie:
-- DWUSTOPNIOWA KLIMATYZACJA! (BRAK FREONU!)
-- AUTOALARM
-- CENTRALNY ZAMEK
-- WSPOMAGANIE KIEROWNICY
-- ELEKTRYCZNY SZYBERDACH
-- 4 SZYBY ELEKTRYCZNE
-- ORYGINALNY WINYL FIRMY Trim-Line™
-- ELEKTRYCZNE LUSTERKA
-- PODGRZEWANE LUSTERKA
-- RADIO KEENWOOD KDC-7060R
-- ALUFELGI FIRMY RONAL NA OPONACH ZAKUPIONYCH W TYM ROKU
-- OPONY GOODYEAR EAGLE F1 WZOR W JODELKE
-- HALOGENY
-- WELUROWA TAPICERKA
-- ORYGINALNY PODLOKIETNIK
Auto ma wymienione wszystkie filtry rolki świece i olej.
Radom (woj. mazowieckie),
 |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-08-2008, 15:10
|
|
|
To mnie trochę zmartwiliście, ponieważ na zdjęciach auto prezentuje się naprawdę atrakcyjnie. A czy jeździliście tym Lancerkiem? Mechanicznie ok, czy też nie za ciekawie?
pawela napisał/a: | komora silknika jest peknieta i wylazi tam ruda |
Pęknięta? Ale że jak?
Z kolei ten pierwszy kosztuje prawie że połowę mniej. Ciekawe, czy on też jest w podobnym stanie...
A co sądzicie o Lancerku z 2.0 dieslem? Nie mogę żadnych opinii znaleźć, a przydałyby się... |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 25-08-2008, 18:57
|
|
|
kamilek napisał/a: | To mnie trochę zmartwiliście, ponieważ na zdjęciach auto prezentuje się naprawdę atrakcyjnie. A czy jeździliście tym Lancerkiem? Mechanicznie ok, czy też nie za ciekawie? |
Odpusc go chłopie dobrze Ci radze ja tez sie pokusiłem bo na fotkach wypas. Ten gnój jest wyjatkowo bezczelnym kłamcą. Nie jezdzilismy ale mechanicznie tez nie za ciekawie... nawet nie było sensu jezdzic nim ... Nie martw sie ja pojechałem 20 km dalej i kupiłem o wiele taniej w dobrym stanie. Mozna kupic dobrego głowa do góry. Ale jak m ówie tego wyklucz i naet o nim nie mysl!!!! |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-08-2008, 15:20
|
|
|
No ok, skoro tak mówisz, to tak też zrobię i go odpuszczę. A naprawdę szkoda mi go, bo jest dokładnie taki, jakiego poszukuję...
Zanosi się na długie poszukiwania...ech...
edit:
zmieniam temat, bo widzę, że na dwóch Lancerach się nie skończy...
edit2:
http://otomoto.pl/mitsubi...i-C4192273.html
W takiej budzie były silniki 1.6? Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć nt. tego egzemplarza? |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 26-08-2008, 22:17
|
|
|
Kup nowszy model CBO jest o wiele ładniejszy. Co do tamtego to ja tez byłem zawiedziony. Zrób jak chcesz ale 2 mitsumaniaków Ci mówi to uwierz. Gdyby był ok to bym go kupił... |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
thomb [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2008, 07:36
|
|
|
Ten egzemplarz to kojarzę, że ktoś chciał oglądać i to ładnych parę miechów temu, jak widać nie poszedł. Jak poszukasz to na pewno znajdziesz gdzieś wątek. |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 27-08-2008, 07:40
|
|
|
kamilek napisał/a: | W takiej budzie były silniki 1.6? |
Były pod koniec produkcji, czyli właśnie w roku 1992.
Rzeczywiście ktoś ostatnio go wrzucił na forum.
thomb napisał/a: | Ten egzemplarz to kojarzę, że ktoś chciał oglądać i to ładnych parę miechów temu, jak widać nie poszedł. |
Parę miesięcy to nie Poszukam może znajdę.
EDIT:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=26532
Temat z 05.08.2008
W tymże samym temacie swojego lancera wystawia klubowicz:
http://www.kozlowski.info...id=46&Itemid=47 |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
thomb [Usunięty]
|
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 27-08-2008, 13:05
|
|
|
He, he to już mamy 3 wątki nt. tego samego lancera
Zwracam honor thomb |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
thomb [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2008, 21:52
|
|
|
stary alfer napisał/a: | Zwracam honor thomb |
Wcale nie oddawałem Ci mojego honoru więc nie masz co zwracać Nie gniewam się
A wniosek jeden, że trzeba uważać na co się patrzy w ogłoszeniach i jeszcze jeden, że forum się przydaje |
|
|
|
 |
|
|