Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Sygnał dzwiękowy po przekroczeniu 120
Autor Wiadomość
mgaw 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero v98
Wysłany: 23-08-2008, 12:31   [3.2 DID] Sygnał dzwiękowy po przekroczeniu 120

Witam Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Pajero v98 i mam pytanko. Co trzeba zrobić aby wyłączyś lub przestawić sygnał dzwiękowy (sygnał podobny do tego jak nie są zapięte pasy ale troche inne tony) po przekroczeniu 120km/h. Maje auto to wersja "arabska" - bo w krajowych tego nie ma. Czekam na Wasze sugestie. I pozdrawiam wszystkich MitsuManiaków.
Ostatnio zmieniony przez Gene 25-06-2009, 07:07, w całości zmieniany 2 razy  

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-08-2008, 13:23   

Tez to mam ale dopiero w tym tygodniu się za to zabiore.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 23-08-2008, 21:01   

Najtańszą metodą jest wylutowanie brzęczyka, tyle że wtedy nie ma juz żadnych ostrzeżeń.

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 23-08-2008, 21:48   

tomekrvf napisał/a:
Najtańszą metodą jest wylutowanie brzęczyka, tyle że wtedy nie ma juz żadnych ostrzeżeń.

najtańszą i najprostszą metodą jest nie przekraczać :wink: :wink: :wink: :wink:
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 23-08-2008, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 24-08-2008, 09:15   

jawaldek napisał/a:
najtańszą i najprostszą metodą jest nie przekraczać

A jak kolega jeździ po autostradzie w Niemczech?

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-08-2008, 09:40   

tomekrvf napisał/a:
jawaldek napisał/a:
najtańszą i najprostszą metodą jest nie przekraczać

A jak kolega jeździ po autostradzie w Niemczech?

Widzisz moja wypowiedź była w tonie żartobliwym lecz HUBEERT zmienił mój tekst.Pozdrówka

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Wysłany: 24-08-2008, 10:18   

Koledzy ten sygnał poprostu ostrzega że po przekroszeniu 120 km/h zaczyna powstawać wir w naszych bakach połykający znaczne ilości paliwa :D

[ Dodano: 13-10-2008, 23:55 ]
"Chłopacy" początkowo ubawił mnie ten post-głównie z powodu mojej niewiedzy-ale teraz widzę problem-wasz brzęczek pewnie możecie odpiąc kabelkiem-ale ja mam problem "powietrzny" nie elektroniczny-jak dochodzę do setki(przy większym wietrze 80) to mam taki hałas w kabinie jakbym powiesił przed przednią szybą mokrą szmatę po prostu słychac łopot-zakleiłem taśmą wloty powietrza te górne-nic, zakleiłem wyciszenie maski od strony silnika-nic przykleiłem ....oczywiście taśmą wężyki które były blisko blachy- zgadujecie ..nic- wycieraczki przyklejone -nic hałas słychac na wysokości kierowcy-co ciekawe w czasie deszczu jak pajere rozpędziłem do 120 to była całkowita ....cisza żadnego łopotu- co to do licha może byc- :evil:

manta4.0 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi payero
Wysłany: 14-10-2008, 17:19   

Lużne fartuchy osłonowe w przednich nadkolach.

Berni 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-10-2008, 23:12   

biorąc pod uwagę "wysokośc" hałasu to tej części nawet nie brałem pod uwagę-zacząłem nawet podejrzewac samą szybe bo była wymieniana-podokręcam w czwartek i dam znac czy pomogło-dzięki

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-10-2008, 00:01   

Berni napisał/a:
biorąc pod uwagę "wysokośc" hałasu to tej części nawet nie brałem pod uwagę-zacząłem nawet podejrzewac samą szybe bo była wymieniana-podokręcam w czwartek i dam znac czy pomogło-dzięki

Witam :) Z innej beki jedziesz na Kochajmy Bezdroża pod koniec miesiąca?? Będą tam-na zjeździe spece co niemiara od Miśków.Pozdrówka :)

Berni 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-10-2008, 07:39   

niestety na tą edycje raczej nie - za dużo naraz wydatków( zakup miśka, remont, opłaty za sprowadzenie, zakup felgi ,kół lekki koszmar)- no i Hubertusy się zaczynają ,a w tym terminie byłem wcześniej zaproszony-ale myśle że się spotkamy na podobnym zlocie

[ Dodano: 26-10-2008, 21:45 ]
niestety kanał fartuchy były poodkręcane teraz są podokręcane ale hałas brzmi dalej 100 to maks a przy silnym wietrze nawet 80 -normalny łopot flagi na szybie przed kierowcą-KOSZMAR JAKIŚ
piszę bo już wiem

Wymieniana była przednia szyba i niestety jakiś "pudzian " pogiął górną listwę plastikową nad szybą i to ona robi hałas na razie zaklejona ale trzeba się rozglądnąc za innym rozwiązaniem mam nadzieję że szyby wyciągac nie będzie trzeba

mgaw 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero v98
Wysłany: 27-01-2009, 22:42   

Troche wolnego czasu i udało się załatwić problem. Co prawda nie dzwonią też pasy, światła i kluczyk ale to nawet dobrze! Pozdrawiam i życze cierpliwości.

Prezes007 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV
Wysłany: 29-07-2009, 21:04   

mgaw, Jestem nowy i też mam problem z sygnałem po 120 km/h podpowiedzcie co z tym zrobi

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2009, 07:16   

Prezes007 napisał/a:
mgaw, Jestem nowy i też mam problem z sygnałem po 120 km/h podpowiedzcie co z tym zrobi
Może przestrzegać przepisów drogowych?
:roll:

Sk00tie
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2009, 14:38   

Mam podobny problem z tym że zamiast dźwięku o którym mówicie przy takiej prędkości słyszę głos :"Chodź do Jezusa", gdzieś w prawej części półkuli.

Dobra bez żartów i offtopu, jak wspomniał wcześniej nasz kolega tomekrvf - wylutować.

Odpowiedz do tematu