|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Samochód na mapie |
Autor |
Wiadomość |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2008, 15:59 Samochód na mapie
|
|
|
Temat rzekomo banalnie prosty, ale jak to zrealizować? Jeden z moich klientów zaskoczył mnie pytaniem jak zrobić/co zrobić, by bez konieczności opłacania abonamentów wszelakich widzieć na mapie w swoim komputerze gdzie w danej chwili znajduje się jego auto. Na allegro jest kilka tego typu systemów, ale nikt nie potrafi mnie zapewnić o tym, że będzie to działać w ten sposób. Są systemy, które na koniec dnia przysyłają mapę z zaznaczonymi pozycjami w których znajdował się samochód, ale żadne nie ma możliwości śledzenia ruchu pojazdu na bieżąco.
Ktoś z Was może już się z tym spotkał? Jeśli tak to proszę o pomoc lub ewentualnie namiary na kogoś, kto będzie w stanie odpowiedzieć na moje pytanie |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-09-2008, 18:19
|
|
|
bartek_nkm, operatorzy GSM oferują usługę lokalizacji telefonu. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
|
Wysłany: 08-09-2008, 20:16
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | bartek_nkm, operatorzy GSM oferują usługę lokalizacji telefonu. |
Z tego co wiem to z ta usługa nie jest tak do końca jak byśmy chcieli żeby ona działała,bo wysyłając informacje do operatora sprawdź gdzie znajduje sie dany numer,operator wysyła zapytanie do tego numeru czy wyraża zgodę na lokalizacje,bynajmniej tak jest w era. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 08-09-2008, 20:39
|
|
|
Kmer napisał/a: | operator wysyła zapytanie do tego numeru czy wyraża zgodę na lokalizacje,bynajmniej tak jest w era. | Nie wtedy gdy oba numery należą do Ciebie. Jest opcja dla Firm przecież z której Firmy korzystają. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 08-09-2008, 21:14
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | bartek_nkm, operatorzy GSM oferują usługę lokalizacji telefonu. |
baaaaardzo to nie dokładne.
Aśka ostatni mnie sprawdzała i dostałą smsa, że jestem jakieś 1km (w linii prostej) aniżeli byłem w rzeczywistości ... i musiałem się grubo tłumaczyć
...ale tak poważniej, to wydaje mi się, że informacja o położeniu jaką się otrzymuje za pomocą sms'a - jest informację o położeniu najbliższego (względem szukanej osoby) nadajnik danego operatora, a nie samego szukanego telefonu (szukanej osoby) |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2008, 23:19
|
|
|
Hubeeert, wiem o tym doskonale, ale jak pisałem wyżej nie chodzi mi o to, co oni oferują, bo znam ogólnodostępne możliwości tego systemu i nie jest on tym czego szukam. Jak pisałem chodzi mi o system, który będzie stale monitorował auto i pokazywał je na mapie. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 09-09-2008, 00:05
|
|
|
jest to taki sam system jaki czesto w firmach wykorzystuja do kontrolowania floty, gdy maja auta, ktore nie sa przyporzadkowane do kierowcow, a poprostu biora to co stoi, rano przekrece do kuzyna i dowiem sie co oni maja, bo wiem ze to jest system, ktory podaje czas i miejsce z biezacym odswiezaniem pozycji |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2008, 15:06
|
|
|
Matejko napisał/a: | system, ktory podaje czas i miejsce z biezacym odswiezaniem pozycji |
ale Bartek_nkm napisał/a: | bez konieczności opłacania abonamentów wszelakich |
ciekawe.
Ale technicznie realizowalne: każdy samochód wyposażony w GPS, pozycja wysyłana do ciekawskiego właściciela np. jako SMS (za darmo esemesy między firmowymi telefonami) w określonych odstępach czasu - prawie na bieżąco. A w "centrali" centralka telefoniczna sprzężona z np. OZI na bardzo dużym ekranie.
Da się
Ale czy ktoś to robi za darmo |
|
|
|
 |
|
|