Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ciekawostka przyrodnicza
Autor Wiadomość
Stach
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2008, 14:36   ciekawostka przyrodnicza

Polecam poniższy link, dla wszystkich ciekawych, ciekawskich i choć trochę zainteresowanych. :D

http://forum.ih8mud.com/v...-pto-wench.html

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2008, 18:38   

W latach 50-tych Jeep był produkowany przez Mitsubishi na licencji
Pierwsze terenówki Toyoty i Nissana to też były w zasadzie japońskimi wersjami willisa.

Ostatnio czytałem książke na ten temat :D

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-09-2008, 19:03   

Stach, hejka - na dolnym zdjęciu- co to za felgi i jakie oponki bo wyglądają super-przymierzam się do opon na zimę ale z czystego lenistwa felgi chętnie nabędę do zimy jeszcze dwa miechy -dam radę -zawsze szybciej zmienic kółka z felgami niż same gumy-pozdrawiam

Stach
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2008, 10:53   

Hejka!
Fele fabryczne dla drugiej generacji: 15x7,5. Powinno być ich jeszcze dość dużo na allegro. A oponki to MT BFG 33x10,5. Są to maksymalnie duże opony, jakie bez przeróbek jesteś w stanie założyć do pojarki (II generacja, zaznaczam, z innymi nie miałem do czynienia). Nie mogą być szersze, bo skrętu nie zrobisz; np 33x12,5. Trzeba uważać na dziurach, bo z przodu są drążki, nie sprężyny i przy dobiciu (na garbie, w dziurze) opona może "dotknąć" plastykowej osłony. Mam lekko podkręcony przód na regulacjach drążków.

Ale trzeba pamiętać, że opony MT to nie zimówki! W terenie jak Cię mogę, jest dobrze. Na czarnym w niskich temperaturach może być niewesoło. Osobiście mam dwa komplety (kół) MT na lato i zabawę w terenie i COOPER DISCOVERER w standardowym rozmiarze na zimę.

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-09-2008, 11:14   

Dzięki za info- z zimówek to kupie raczej to na czym jeździ Gene -DUNLOP Grandtrek SJ6 no i fele 15 się przydadzą chociaż w 16 też je robią-swojego kupiłem na alu 16 na lato jest tam założona jakaś dziwnośc "KUMO" 265/75/16 - ale do wiosny jeszcze kupka czasu więc na razie skupiam się na zimie pozdrawiam

Odpowiedz do tematu