Przesunięty przez: Gene 28-01-2009, 11:06 |
MMCS /nawigacja, serwer muzyczny, hdd/ w MO II 3.0 XLS z USA |
Autor |
Wiadomość |
Gorgi [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2008, 22:12 MMCS /nawigacja, serwer muzyczny, hdd/ w MO II 3.0 XLS z USA
|
|
|
Czy ktoś już próbował spolszczyć MMCS z USA w Outlanderze II ? Ja widzę 2 opcje:
1. kupić XLS z MMCS w USA i wgrać polską wersję softu z nawigacją włącznie
2. kupić XLS bez MMCS w USA, a w Polsce wstawić cały blok MMCS z krajową wersją.
Czy ktoś tego próbował, choćby na własną rękę ? Ile to może kosztować u fachowców ? Czy dopiero wtedy radio byłoby kompatybilne z polskimi falami ?
BTW: Czy warto kupować w Stanach xenony ? Czy w Polsce nie trzeba ich będzie zdemontować w ramach wymiany świateł na unijne ? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 12-09-2008, 22:59
|
|
|
My też Cię witamy
Gorgi napisał/a: | Czy warto kupować w Stanach xenony ? Czy w Polsce nie trzeba ich będzie zdemontować w ramach wymiany świateł na unijne ? | Chyba raczej trzeba je zmienić, więc zakup się mija z celem. Coś już było na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie. Jak się dokopię to wkleję. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 13-09-2008, 11:05
|
|
|
Gorgi napisał/a: | Ile to może kosztować u fachowców ? |
W salonie Mitsubishi trzeba się liczyć z wydaniem ok. 15.000 PLN. Oczywiście w cenie jest już wliczony montaż. |
|
 |
air2air.net
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander XLS 3.0
|
Wysłany: 28-12-2008, 10:37
|
|
|
Gorgi napisał/a: | Czy ktoś już próbował spolszczyć MMCS z USA w Outlanderze II ? |
Witam serdecznie. Wlasnie stalem sie szczesliwym posiadaczem Outlandera zza Wielkiej Wody i chcialbym rowniez przylaczyc sie do pytania.
Nie bawilem sie jeszcze tym radiem gdyz samochod odbieram za ok. 2 tygodnie.
Czy istnieje mozliwosc uruchomienia na tym zestawie mapy Polski? Czy jest mozliwosc zmiany strefy DVD na Europe?
Dziekuje |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 28-12-2008, 23:47
|
|
|
co do świateł nie ma to sensu, w Polsce światło musi swiecic na prawą stronę (pobocze) w USA świecą centralnie, co do radia, samochody z USA mają:
a)radio odbiera fale nie parzyste, w Polsce parzyste
b)inny region dvd/nawigacji.
Dowiadywałem sie kiedyś jak to zmienić, poinformowano mnie na forum jeepa, ze kazdy sredniorozgarniety elektronik sobie z tym poradzi, wiec nie warto ASO. Jak to wyglada w praktyce nie wiem, auto znajomego nie zmienił wkoncu tego. |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
|
|
|
 |
remcio [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2009, 12:20
|
|
|
Witajcie w Nowym Roku
czy mogę prosić kogoś z Mitsiaków, którzy mają mmcs o zmierzenie mi tej ramki, w której siedzi lcd ?? rozmyślam by zmienić normalne radio na takie z panelem właśnie ale to tego potrzebuję właśnie wymiarów tej wnęki po zmianie tego całego plastiku ze środkowej konsoli tak by móc dobrać odpowiedni rozmiar lcd'a.
dzięki
remcio |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 03-01-2009, 16:37
|
|
|
Proszę bardzo... Ramka 205x105 mm.Sam wyświetlacz 7" ale może i dałoby się wcisnąć wiekszy gdyby nie te przyciski na ramce...Ale prawie na pewno sie da jeżeli będziesz robił w wyspecjalozowanym zakładzie,bo mogą zmodyfikować nieco konsole-w koncu to tylko plastik.Widziałem jak cuda wycinali z drewna i ciagneli carbonem-jak ktos lubi to wygląda lepiej niz oryginał...
Co do wgrywania map to polecam śledzenie tego forum:
Hackowanie dysku MMCS
oraz zawartych w tym artykule dwóch innych linków (widoczne i aktywne na samej niemal górze) |
|
|
|
 |
air2air.net
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander XLS 3.0
|
Wysłany: 04-01-2009, 22:39
|
|
|
Przeczytalem te fora na temat hackowania i mam od tego jeszcze bardziej kwadratowa glowe
To musi byc fachowiec ktory sie na tym zna, a nie zwykly forumowicz.
1. Czy znacie moze kogos, kto sie w naszym kraju zajmuje takimi zmianami? Wiem, ze sa firmy, ktore robia wszelkie zmiany na wszelkich nawigacjach, ale wolalbym oddac to do zrobienia komus, kto bawil sie juz z systemem Mitsubishi.
2. Czy skoro ten system chodzi na Windows CE, to czy nie istnieje mozliwosc zamiany systemu nawigacji domyslnego na np. Auto Mape?
3. Czy nie wydaje sie Wam, ze to MMCS to moze byc jakas pochodna Clariona? Np: MAX983HD |
|
|
|
 |
DominoS [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 22:51
|
|
|
generalnie z tego co słyszałem to faktycznie jest możliwe przerobienie navigacji - jednak z braku czasu znajomego elektronika musze czekać na info - jak tylko będę coś wiedział to dam znać
jeśli chodzi o system to z tego co wiem system jest Navteq |
|
|
|
 |
|