Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Problem z mocą po braku paliwa w Cari '97
Autor Wiadomość
michajli
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2008, 23:23   [Cari 1.9TD] Problem z mocą po braku paliwa w Cari '97

Witam
Mam pewien problem. Ostatnio brakło mi paliwa (tak mi sie przynajmniej wydaje - rezerwa nie zaświeciła ale poziom był poniżej zera i autko zaczęło sie dusić). Poszedłem na stację z baniakiem przytargałem piątkę zalałem.Odpaliła. Potem podjechałem dolałem jeszcze dyszkę. Po pierwszym odpaleniu no luzie było ok jednak w jeździe kilka razy mi się zdusiła obroty spadły prawie na zero i nie reagowała na pedał gazu - zgasła. Po ponownym odpaleniu jakby nigdy nic - wszystko ok. Stało się tak kilka razy . Na początku myślałem że coś się zapowietrzyło i dla tego tak wariuje. Pojechałem trochę pośmigać. Przy spokojnej jeździe wszystko się ustatkowało. Przejechłem 15 km poczym chciałem ją trochę przeciągnąć wykręciła sie na obroty jak marzenie poczym nagle to samo ja dodaję gazu a ona nic - zgasła, zapaliłem i znowu wszystko ok. Niewiem czy jakiś syf zaciągnęła z dna baku albo co i coś się przytkało??? Gdzie szukać filtra paliwa ???? Miał ktoś taki problem??? Pompa, wtryskiwacze czy co????

Kylek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-08-2008, 10:26   

Znawcą nie jestem, ale według mnie to nie wina braku paliwa, zwłaszcza, że robiłem kiedyś eksperymenty i gdy wskazówka zejdzie na prawdę sporo poniżej zera, w baku zostaje jeszcze ok. 9 litrów i dopiero wtedy zapala się kontrolka niskiego stanu paliwa. Gdybyś wyczerpał paliwo i samochód by zgasł, to raczej byłyby problemy z ponownym odpaleniem - trzebaby odpowietrzać układ, albo w najlepszym wypadku kilka razy używać ręcznej pompki na filtrze paliwa. Być może zaciągnęło Ci z baku jakiś syf, ale wtedy raczej cały czas byłyby problemy z jazdą a nie tylko na wyższych obrotach...

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2008, 10:45   

michajli napisał/a:
Gdzie szukać filtra paliwa ????

Jak zdejmiesz obudowe filtra powietrza (czesc gorna i dolna) bedziesz mial go jak na dloni. A zobaczysz go nawet bez sciagania czegokolwiek. Bedzie miedzy filtrem powietrza a bezpiecznikami.

michajli
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2008, 12:01   

ok poszukam tego filtra:]

kielurkk 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Wysłany: 01-09-2008, 22:11   

żeby tylko pompy wtryskowej nie "przytarło" jak pociągnęło brudy. Wymień filtr i zobaczysz czy pomogło czy nie. filtr jest tam gdzie pisze dylson,

TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION

SHEAKESBEER

Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu :D

Piszę poprawnie po polsku
.

Grodar 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8
Wysłany: 03-09-2008, 09:42   

Spotkało mnie to samo. Nie mam pewności, czy zabrakło paliwa. W każdym razie obroty zaczęły skakać po czym silnik zdechł. Po chwili jeszcze zapalił by kompletnie umilknąć.

michajli
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2008, 20:34   

No to była chyba wina filtra , było w nim strasznie dużo syfu.
Wymieniłem filtr, odpowietrzyłem układ i narazie wszystko hula
;]]]]]]

Grodar 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8
Wysłany: 14-09-2008, 23:06   

Obyło się bez większych wydatków. Wystarczyło odpowietrzenie.

Odpowiedz do tematu