Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lusterko hałasuje przy szybkiej jeździe
Autor Wiadomość
painkiller 
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-09-2008, 14:27   Lusterko hałasuje przy szybkiej jeździe

Witam, dopiero co nabyłem Sigmę (95 r.) i pierwsze uwagi jakie mam to że powyżej 160 km/h coś zaczyna gwizdać i dźwięk ten dochodzi jak mi się wydaje z okolic zewnętrznego lusterka od strony kierowcy. W PL raczej raczej takiej prędkości nie będe osiągał ale każde nipokojące dźwięki chciałbym wyeliminować. Moje pytanie do starych wyjadaczy czy ten typ tak ma czy powietrze dostaje się gdzieś, gdzie nie powinno? Dzięki

Pi@ST 
Mitsumaniak

Auto: Sigma 3,0 V6 125kW kombi
Wysłany: 15-09-2008, 15:02   

moze jeszcze byc inny powod tych odgłosow - uszczelka do okoła drzwi taki waski pasek.

syski
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2008, 20:20   

Witam
Kolego może być bardzo wiele powodów- popatrz na stronę 6 tegoż forum
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=8989

do tej pory nie udało mi się wyeliminować tego denerwującego hałasu myślę jeszcze o wymianie łożyska w prawym przednim kole co zasugerował mi diagnosta iż drgania mogą być z tamtą przenoszone. Jadąc jak dociśniesz lewą ręką drzwi to powinno sie uspokoić do momentu aż puścisz lub nie dosuwaj do końca szyby tak by nie dotykała górnej powierzchni wewnątrz uszczelki. Oczywiście to są tylko moje spostrzeżenia u Ciebie może być coś innego.

Nic nie daje regulacja domykania drzwi.

Może Tobie się uda znaleźć przyczynę to napisz i życzę powodzenia :)

painkiller 
Forumowicz

Auto: Outlander + Sigma 3,0 12V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2008, 07:11   

Dzięki, widzę że to grubsza sprawa :| Wczoraj byłem na pierwszym przeglądzie i nie puści li go z powodu wycieku z przekładni kierownicy (za to geometria i luzy na kołach w normie więc nie to wyje) No to dalej będe kombinował. Pozdro

P.S. Trochę poza tematem ale żeby nie otwierać nowego wątku, jaka jest pojemność zbiornika paliwa? Bo z obliczeń mi wychodzą różne wartości :?

syski
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2008, 11:11   

Zbiornik ma 72l pojemności jak podaje instrukcja .

Odpowiedz do tematu