Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ratunku-koty!!
Autor Wiadomość
olej3232
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2008, 08:19   

Cytat:
koty chleba raczej nie jedzą o ile się na tym znam.

Tu się mulisz, bezpańskie koty częściej są głodne niż najedzone i są w stanie zjeść wszystko co znajdą.
Wcale bym się nie zdziwił jeśli były by to koty, bo skoro na osiedlu jest ich pełno, to szczury raczej swobodnie po ulicy nie chodzą. Osobiście widziałem kota któremu bardzo spodobało się ciepłe miejsce pod maską więc raczej na to bym stawiał.

Masima
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2008, 21:56   

Według mnie to kuny.

"Kuny ogryzają izolacje kabli elektrycznych i przewody hamulcowe w samochodach, powodując częste awarie. Wywlekają też ocieplenie z klap silników. W chłodne noce, na miejskich parkingach można obserwować kuny wędrujące od jednego auta do drugiego, żeby się pogrzać na ciepłym silniku"

"W odróżnieniu od budynku, czy garażu, nie da się kunie odciąć dostępu do samochodu stojącego w nocy na ulicy lub parkingu. Dlatego konstruktorzy od dawna pracują nad różnymi urządzeniami odstraszającymi kuny od pojazdów. Podobne urządzenia można stosować w budynkach zasiedlonych przez te zwierzęta. Mają one różną skuteczność, opierają się zwykle na emitowaniu dźwięków o różnych częstotliwościach. Żeby mieć przegląd dostępnych urządzeń, wystarczy w wyszukiwarce internetowej wystukać hasło "odstraszanie kun"."

Widziałam takie urządzenia montowane pod maską silnika.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2008, 19:20   

Mysle ze moga to byc koty bo u mnie na osiedlu tez jest ich pelno i czesto widze jak tylko ktos przyjedzie to juz biegna pod samochod lub w cieple, sloneczne dni wylegiwuja sie na maskach :/ W dodatku mohery ktore mieszkaja obok mnie czesto je karmia i robi sie ich coraz wiecej :/

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2008, 19:38   

Masima napisał/a:
nie da się kunie odciąć dostępu do samochodu
Można pokombinować ze stalową siatką pod spód komory silnika. Pewnie taki gadżet sa się zamontować jakoś bezkolizyjnie.
SlaVkoEg napisał/a:
W dodatku mohery ktore mieszkaja obok mnie czesto je karmia i robi sie ich coraz wiecej :/
Odstrzelić oba typy :P

Odpowiedz do tematu