Tyci, tyci brakowało... |
Autor |
Wiadomość |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 16-09-2008, 21:59 Tyci, tyci brakowało...
|
|
|
Dziś tyci, tyci, tyci brakowało... i nie było by mojego misia przez jednego takiego którego wyniosło na łuku i jeszcze bezczelnie wpierał mi że ściąłem zakręt pomimo, że mu (i policji) pokazałem ślad moich kół na trawie pobocza gdzie odbiłem - dalej już się nie dało bo był rów i betonowe przepusty.
Sam wezwałem policję wiedząc że i tak dostaniemy po równo ale ja nie odpuszczam.
Niestety innych śladów nie było a policja na samej zagniecionej na deszczu trawie nie może się oprzeć ("panie kierowco - ten ślad na trawie to każde inne auto mogło pozostawić a nie tylko pana") więc orzekli obopólną winę bo po sądach nie chciałem się włóczyć.
STRATY:
1. Rozwalone lusterko od strony kierowcy - strzeliliśmy się z gościem lusterkami - jego miało tylko podrapany lakier a moje ma wielką dziurę w obudowie i popękane asferyczne lustro.
2. Po 50zł mandatu i 6pkt dla każdego
3. Możemy odzyskać 50% kosztów naprawy z OC przeciwnika
 |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 3029 Skąd: Łęczyca
|
Wysłany: 16-09-2008, 22:24
|
|
|
dobrze że tylko lusterko a nie cały bok! |
_________________ Pomogłem?-nie krępuj się wciśnij pomógł
Najładniejsza Cari zlotu 2011
Najładniejsza Cari zlotu 2012
Najładniejsza Cari zlotu 2013
Najładniejszy Colt zlotu 2014 |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-09-2008, 22:40
|
|
|
"wichura1 widziałem Cie na PJ fajną masz te Cari" jeśli moge tak napisać |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 16-09-2008, 22:44
|
|
|
Paskudnie musiało misia boleć. Generalnie w takich sprawach bez świadków ciężko jest coś udowodnić, ślady pojazdu musiałyby ewidentnie wskazywać na tor jazdy pojazdów. 50 zł nie katastrofa, szkoda 6 punktów. A misiek myślę szybko dostanie nowe lustereczko i po "chorobie" nie będzie śladu.
A "przeciwnikowi" na święta kartkę z życzeniami ostrożnej jazdy |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2008, 23:32
|
|
|
jeżdżą tacy wariaci, a potem się człowieku martw! Szczęście, że tylko tak to się skończyło... Szybkiej naprawy miśka, saphire
PS. Kiedyś miałem podobną sytuację: zza zakrętu wyleciało mi rozpędzone cinquecento - tak go wyrzuciło, że prawe koła to już ledwo dotykały nawierzchni, a kierowca jako "przeciwwaga" na maxa był odchylony w prawą stronę... Już go widziałem u siebie na masce, ale cudem minął mnie i poleciał dalej...wariat |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 16-09-2008, 23:38
|
|
|
moze i chwila nie dobra, ale bartku jakbys kupil cale lusterko to z checia odkupie silniczek o ile prawy i lewy sa takie same |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-09-2008, 23:42
|
|
|
SHARK1979 napisał/a: | "wichura1 widziałem Cie na PJ fajną masz te Cari" jeśli moge tak napisać |
Fakt, że dość nietypowa jest.
Co do lusterka tylko się cieszyć, że nie jest w kolorze nadwozia, kupujesz czarne montujesz i jest. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-09-2008, 00:04
|
|
|
wichura1 co do PJ jam jest Shark29 też sedan |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 17-09-2008, 00:23
|
|
|
Takich to trzeba załatwiac bez Policji.
A tak to współczuje bo niektorzy jezdza tak samo jak swieci słonce i jak pada deszcz.
Dzis widziałem kolejne 2 samochody których kierowcy przesadzili z predkościami na łukach. |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-09-2008, 01:33
|
|
|
Morfi napisał/a: | Takich to trzeba załatwiac bez Policji. | Proszę bez takich komentarzy bo posypią się paski.
Miałem podobną sytuację. Tyle, że facio z naprzeciwka zrobił to specjalnie bo jak stwierdził on ma wzmocnione lusterko na cwaniaków. No i miał z mojego zostały strzępy a u niego nic. Droga wąska , oblodzona, ja zjechałem, ale on nie. Bywa, tyle, że u mnie po nawsadzaniu góry ciepłych pozdrowień temu pajacowi w końcu rozjechaliśmy się w spokoju i bez punktów bo Policja oczywiście była ale nie mogła orzec kto jest winny i się gdzieś śpieszyli.
Tydzień później chciał tak zrobić ciężarówce z przyczepą. Stracił bok, szyby, lusterko i prawo jazdy bo był pod wpływem.
Stare dzieje |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 17-09-2008, 08:55
|
|
|
W styczniu jakiś motocyklista pod sklepem mi wyłamał samą ramkę z tego lusterka ale dokupiłem ją u Japaneze i wszystko było ok no oprócz 100zł w plecy.
Teraz będę musiał wymienić całą plastikową obudowę lusterka no i panel szkła lustra ale rameczka, stelaż wewnętrzny, silniki, mocowania, itp. są całe i ok bo przy uderzeniu lusterko się złożyło. Uderzenie wybiło w obudowie dziurę i pękła "w gwiazdkę" a szkło lustra też popękało w "słoneczko" więc jak dobrze pójdzie to tylko dwa elementy do wymiany.
Sterowanie i grzanie działa poprawnie więc się z Japaneze skontaktuję i zobaczę czy się da te dwa elementy załatwić. Tyle że pewnie będę musiał cały bok drzwi rozebrać by wypiąć kable bo przecież całe lustro muszę zdemontować by przełożyć stelaż z bebechami do nowej obudowy. Tyle że teraz to pewnie już parę stówek więcej wyjdzie niemniej 50% z OC gościa.
Póki co dziś zgłoszę szkodę do jego ubezpieczyciela (PZU) a mandat to pestka - punkty także (pierwsze chyba od *nastu lat) grunt że on też je dostał a ja mam czyste sumienie. Pies mu m0r9e lizał.
Nawet moja mama z która jechałem (a prawko ma od 35lat) powiedziała że to był ułamek sekundy i że nawet nie zdążyła zareagować na moje odbicie na trawę pobocza jak usłyszała ten huk zderzających się lusterek.
Grunt że nie było dzwona. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 17-09-2008, 17:20
|
|
|
heh współczuje saphire, ostatnio często komuś z nas sie przytrafiają jakieś niemiłe sytuacje... ale na takich nie ma rady niestety... |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
|