|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Jak zadbać o klimę w zimie? |
Autor |
Wiadomość |
Kylek
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 172 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 18-09-2008, 14:46 [Cari 1.9TD] Jak zadbać o klimę w zimie?
|
|
|
Nie miałem nigdy do czynienia z klimatyzacją (zresztą, nie miałem też wcześniej samochodu )...
Czy o klimatyzację trzeba w jakiś szczególny sposób zadbać w okresie zimowym? Coś przeczyścić, zakonserwować, odpowietrzyć? Cokolwiek... Mam klimę ręczną i raczej nie będę jej już używał. Zastanawiam się, czy jak ją tak po prostu zostawię, to nic niemiłego mnie za kilka miesięcy nie zaskoczy... |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 18-09-2008, 16:16
|
|
|
Zapewniem Cię że użyjesz nie raz jak Ci szybki zaparują:P
Wracając do tematu to włącz ją poprostu na 10-15 min raz w tygodniu żeby wszytsko się przesmarowało i nie powinno być problemu. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 18-09-2008, 18:46
|
|
|
mlun napisał/a: | Wracając do tematu to włącz ją poprostu na 10-15 min raz w tygodniu żeby wszytsko się przesmarowało i nie powinno być problemu. |
To napewno.
Kylek napisał/a: | Czy o klimatyzację trzeba w jakiś szczególny sposób zadbać w okresie zimowym? |
Wszystko o klimie .Miłej lektury:
http://www.alpo.ig.pl/klima.html |
EA5W

|
|
|
|
 |
|
|