|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:25 |
Galant ze Szwajcarii |
Autor |
Wiadomość |
DjAdamski
Nowy Forumowicz
Auto: golf II, IV, Vectra B
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-09-2008, 20:09 Galant ze Szwajcarii
|
|
|
Witam was koledzy i koleżanki P:) Otóż mam pytanie do was czy ktos z was sciągał autko ze szwajcarii? generalnie chodzi mi o procedure całą czy duzo jest tych formalnosci i czy tam faktycznie oplaca się kupić ?! czy lepiej belgia holandia? z racji ze frank jest tanszy to auta tez są stosunkowo tańsze jeśli mielibyśmy sobie przeliczyć, tylko nie wiem czy to prawda ze np galant z 97 roku w niemczech kosztuje np 3 tys Euro to w Szwajcari ten sam bedzie kosztował 3 tysiące Franków szwajcarskich? powiedzcie mi jak i z czym to się je z góry dziękuje wszystkim i prosze o wypowiedzi |
|
|
|
 |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Posty: 461 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 19-09-2008, 07:43
|
|
|
Witam.
Nie wiem jak kształtują się ceny w Szwajcarii względem np. Holandii czy Niemiec, ale trzeba wiedzieź, że Szwajcaria to nie UE.
W związku z tym sprowadzając auto z Szwajcarji od jego wartości trzeba zapłacić 10 % cła (dla aut japońskich). Potem od wartości powiększonej o cło - akcyzę, a na koniec od wartości powiększonej o cło i akcyzę - 22 % VAT. W przypadku aut z UE (pod warunkiem, że nie sprowadzasz je jako podmiot prowadzący działalność) płacisz samą tylko akcyzę.
Pozdrawiam,
Arek |
|
|
|
 |
|
|